Smslån Online

Smslån Online

SmslånOnline.se är en webbplats som hjälper dig att jämföra både stora och små konsumentkrediter och lär dig hur saker fungerar.

Hitta det bästa smslånet för lånebelopp upp till 50.000 kronor med hjälp av våran sök-och filterfunktion. Gå till sidan låna pengar för att söka ett större belopp än så.

SmslånOnline.se är i viss mån unik inom smslån. Det började med en tanke om fördelen med kvalitesfokus och en tydlig avsändare. Varför välja SmslånOnline?

Tjej med mobiltelefon
SmslånPrivatlån
5.000
10.000
15.000
20.000
25.000
30.000
40.000
50.000
25.000
50.000
75.000
100.000
150.000
200.000
250.000
300.000
LångivareLumify
Lånebelopp5 000 kr
Månadsbetalning5 165 kr
Återbetalning 1 mån 5 620 kr
Årsränta39.50 %
Uppläggning395 kr
Avi:60 kr
Eff. ränta306.27 %
Nya kunder lånar helt utan ränta och avgifter! Max lånebelopp 6000 kr som ny kund.
 • Lumify betalar ut direkt till bankkonton hos SEB.
 • Lumify tar ej UC.
 • Lumify prövar din ansökan trots betalningsanmärkning.

Vad är ett smslån?

Ett smslån är en högkostnadskredit. I lagens bemärkelse definieras en högkostnadskredit som en kredit med högre effektiv ränta än 30% plus referensräntan. En högkostnadskredit får enligt lagen inte ha en ränta som överstiger referänsräntan plus 40%.

Tjej som surfar på SmslånOnline.se

Nu vore förstås tillvaron ganska enkel om man med denna definition kunde avgöra om en låneprodukt är ett smslån eller ej.

Tanken med smslånet är att det ska kunna utnyttjas i en akut situation där det är viktigare att få pengarna direkt eller iallafall utan större dröjsmål - och där räntekostnaden är sekundär. Smslån är den enda låneprodukt som erbjuder möjligheten att även som ny kund få ditt lån utbetalt kvällar och helger. Många väljer smslån för möjligheten att låna utan UC. Andra för att de ser chansen att få sin låneansökan prövad trots att de har en registrerad betalningsanmärkning.

Kännetecknande egenskaper för smslån

1. Ett mindre lånebelopp

Med smslån menas oftast ett mindre lånebelopp från 1.000 kronor och upp till 25.000 kronor. Större belopp förekommer - men ju större lånen blir desto större likheter får lånet med ett större privatlån utan säkerhet. Med all säkerhet kommer ett lån, ju större lånebeloppet blir, bryta mot allt fler av punkterna nedan. Därför kommer det då heller inte att kunna sägas vara ett smslån.

2. Snabb och enkel utbetalning

Smslånet betalas ofta ut samma dag. Vissa långivare erbjuder utbetalningar under öppettider, både kvällstid och helger, förutsatt att du använder samma bank som långivaren. Det är mer regel än undantag att ett smslån som senast betalas ut nästkommande bankdag.

3. Lån utan UC

Att låna utan UC är populärt bland dem som söker ett smslån. Det innebär att man istället för kreditupplysningsföretaget UC använder sig av alternativa kreditupplysningstjänster som exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Fördelen för låntagaren, om man får kalla det för en fördel, är att det blir enklare att få ett beviljat lån om du har många förfrågningar hos UC. Många förfrågningar till UC, speciellt rörande konsumentkrediter, kan leda till lägre kreditvärdighet och därigenom påverka dina möjligheter att låna. Det här är dock inte samma sak som att man struntar i en kreditupplysning. Denna måste enligt lag alltid göras. Vilken kreditupplysningstjänst man använder är däremot upp till varje enskilt företag att bestämma.

5. Låna med betalningsanmärkning

Ett smslån är i jämförelse med större privatlån som ges utan säkerhet enklare att få beviljat. Det betyder inte att lån beviljas per automatik eller att du på något sätt är anonym när du lånar vilket folk ibland tror.

Många som erbjuder smslån godtar betalningsanmärkningar vid ansökan. Det betyder inte att du automatiskt blir beviljad ett lån, men du blir inte heller per automatik nekad. Det innebär helt enkelt att du får chansen och att din ansökan prövas med dina nuvarande ekonomiska förutsättningar, inte enligt dina tidigare förutsättningar. Det är enklare att ansöka om ett smslån än ett privatlån om du har en betalningsanmärkning. Det beror på att lånet är mindre och har en högre ränta. Tillsammans ger detta en lägre kreditrisk för långivaren som därför kan bevilja fler ansökningar.

VIKTIGT: Ingen långivare godkänner lån till dig som har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Ett smslån är i regel en dyr kredit som inte ska tas varken i onödan, regelbundet eller långsiktigt. Trots att dagens smslån är inte är lika agressiva i sitt upplägg som de tidigaste smslånen är det självklart klokt med en sund riskmedvetenhet. Ett lån kan alltid leda till problem om du inte har råd att betala tillbaka.

Alla smslån

Följande långivare är de som typiskt brukar kategoriseras som smslån.

Har du inte så bråttom? Då finns fler möjligheter?

Om du inte behöver låna pengar akut och inte har alltför sargad ekonomi kan du med fördel även kolla in vår sida där du kan söka igenom alla typer av konsumentkrediter. Vi listar för närvande hela 76 st. lån utan säkerhet med lån från tusen kronor ända upp till till 600.000 kronor med löptider upp till 15 år. Du hittar även bra information om att låna pengar som hjälper dig att förstå viktiga grunder om hur ett lån fungerar så att du får kunskapen som behövs för att undvika att betala mer än nödvändigt.

Svårt att få lån? vi har lösningen för dig med.

Prova Sefina Pantbank. Där pantsätter du ett värdeföremål vilket gör att din personliga ekonomi är helt irrelevant. Fördelen med detta är att du aldrig riskerar att sätta dig i ytterligare skuld. Relativt många som söker smslån väljer att prova på detta.

Varför välja SmslånOnline.se?

Vi har stor erfarenhet av smslån och större lån utan säkerhet och har jobbat med detta med fullt fokus sedan slutet 2012/2013. Vi är fullt aktiva även idag 2019. Det som började med smslånprojektet - ett försök att bevisa att man kommer längre om man står för vad man gör och jobbar med transparenta metoder, tydlig avsändare och kvalitetsfokus än om man väljer hafsjobb och fulspel under anonymitet har gjort oss till en självklar aktör inom konsumentkrediter sedan dess.

Smslån Online presentationsbild - man som tar det lugnt och tittar ut över en skog

Välj en seriös aktör

Det är förstås lite sorgligt att vi fortfarande behöver påminna om att det fortfarande finns problem med oseriösa aktörer inom just jämförelsesajter. Emellanåt poppar det upp nya ”jämförelsesajter” från ingenstans vars känsla för kvalité och respekt för seriöst arbete är NOLL. Innehållet kan exempelvis baseras på artiklar och stulna idéer som SmslånOnline.se och ett fåtal andra aktörer inom snabblån lagt mycket tid på att ta fram.

När man slänger fram ett sådan påstående är det såklart viktigt att nämna att det såklart finns värdiga konkurrenter där man märker att skribenterna har kunskapen och viljan att leverera bra information. Vi tänker inte påstå att vi eller andra sajter inte har brister. För det går alltid att finna. Men det är en stor skillnad mellan en hel webbplats intention att ta den enklaste vägen och ett småfel rörande tillfälligt inaktuell data eller färåldrad sida som kanske inte längre håller måttet. Även långivare glömmer att uppdatera sina representera exempel alltför ofta, men det har inte - iallafall långt ifrån alltid - med oseriositet att göra. När vi pratar om misstag menar vi stora brister. Som när hela intentionen med en webbplats är att tjäna så enkla pengar som möjligt genom att slänga upp ett antal artiklar huller om buller eller i en lång lista utan någon som helst strukturellt tänk, med minsta möjliga ansträngning eller minsta vilja att förklara någonting på riktigt. De som ger tips utan att ens ha koll på läget.

Hitta det bästa smslånet - på riktigt!

Vårt prisverktyg för snabblån gör beräkningar på riktigt och redovisar resultaten enligt ekonomiska formler. Vi gör uträkningar baserat på långivarnas uppgifter och kan finjustera varje ränta för varje lånebelopp, tar hänsyn till varje avgift och redovisar priset med hänsyn till lånets beskaffenhet. Ett lån kan exempelvis återbetalas med annuitet, ett annat kan vara en revolverande kontokredit där vi istället utgår ifrån att du betalar minimibeloppet varje månad (% av lånebeloppet, minst X kr) och sedan betalar tillbaka hela lånet sista månaden enligt den löptid du vill räkna på. Trots det - varje prisexempel är en uppskattning. Även om vi tror att vi har Sveriges bästa verktyg för snabba jämförelser av snabblån så bestäms priset först när du skickat in din ansökan. Många långivare använder individuella räntor - vi gör det endast lite enklare att visa vad det handlar om för belopp på ett ungefär.

Välj unika idéer, kreativitet och drivande aktörer

Vi är på riktigt. Vi gör annorlunda. Vi skapar nya idéer. Vi gör researchen.
Som andra inte blygs för att stjäla. Fler än vi är irriterade av detta faktum. Det blir ni varse om ni läser mer om projektet vi länkade till här ovanför.

Sedan projektstarten har SmslånOnline.se skänkt mer än en halv miljon kronor till Barncancerfonden och cirka 100.000 kronor till ECPAT. Förutom att vara en aktör med stor vilja och erfarenhet av att göra det bästa inom sms-lån är det vårt sätt att bidra med något positivt i en emellanåt ganska risig bransch. Kanske uppfattas det som något slags avlatsbrev? Ja, det ligger kanske i tiden att tänka så, men oärlighet är varken vår intention eller varumärke - om man dömer rättvist.

Hur fungerar ett smslån?

Att beräkna kostnaden för ett smslån kanske inte låter speciellt komplicerat men är knepigare än du tror - iallafall om du inte är bra på matematik eller har bra kunskaper inom ekonomi. Smslån har visserligen blivit billigare, men absolut inte enklare.

Genom att få en grundläggande förståelse för olika upplägg så kommer du, även om du kanske inte fixar matematiken, att få en förståelse för vilka fallgropar som finns och vad som är viktigast att tänka på för att hålla nere på kostnaderna. Här lär du dig bland annat om revolverande kontokrediter, annuitetslån och vad som skiljer sig mellan gamla skolans smslån och de nya moderna smslånen.

Så fungerar ett smslån >>>

Smslån för snabb och smidig utbetalning

När din ansökan är inskickad och godkänd finns pengarna hos de snabbaste kreditgivarna på kontot inom ca 15 minuter. Detta gäller förutsatt att följande stämmer:

 • Din ansökan behöver förstås vara komplett. All nödvändig information måste finnas med
 • Det ska inte finnas något i din kredithistorik som stoppar upp processen, exempelvis skulder och betalningsanmärkningar.
 • Du använder dig av samma bank som långivaren (annars får du pengarna nästa vardag.)
 • Betalningsanmärkningar är generellt inget hinder, men handläggningstiden ökar eftersom ansökan måste hanteras manuellt. Kanske måste ansökan dessutom kompletteras innan allt är klart.

De långivare som erbjuder smslån samarbetar med någon av de större bankerna; främst Handelsbanken och Nordea samt i vissa fall Danske Bank, SEB och Swedbank. Det finns vissa långivare som har möjlighet att betala ut de lånade pengarna på helgen, så att du kan få ut pengarna en lördag eller söndag. Detta kräver dock återigen att du har samma bank som långivaren.

Låna pengar snabbt >>>

Fördelar och nackdelar med smslån

Fördelar

 • Snabb och smidig ansökan via mobilen.
 • Pengarna snabbt på kontot, snabbare än någon annan låneform.
 • Inga krav på vad pengarna ska användas till.
 • Möjlighet till räntefria lån.
 • Möjlighet att låna små summor.
 • Lägre krav på inkomst än större privatlån utan säkerhet.
 • Tillåter i viss mån betalningsanmärkningar.

Nackdelar

 • Lätt att hamna i skuldfällan med många småkrediter.
 • Lägre krav, vilket innebär att även de som har svårt att betala kan bli beviljade lån.
 • Hög total kostnad för lånet (undantaget räntefria lån).
 • Dyrt vid längre löptider.
 • Låga maximala lånebelopp.
 • Kan rimligen inte användas till att lösa andra krediter.

Låt oss utreda några vanliga missförstånd

Om det är första gången du lånar kanske du är lite orolig för låneformen ”smslån”. Att ordet dras med ett negativt rykte är inte samma sak som att någon av aktörerna på SmslånOnline.se skulle försöka lura dig.

Utropstecken

1. Smslåneföretag lurar inte kunder.

Trots att vi varit med sedan 2013 har vi aldrig varit med om att något av företagen vi listat LURAT kunden. De flesta långivarna är såvitt vi vet strikt seriösa med sin business. Detta gäller i synnerhet de mer väletablerade företagen.

Att ett företags räntor och erbjudanden ibland kan anses vara dyra är inte samma sak som att företaget luras i ordets rätta bemärkelse. Vissa företag har genom historien använt sig av affärsmodeller som ex. nyttjar förlängningar, som är ett dyrt sätt att låna, men kostnaderna har samtidigt heller aldrig presenterats enklare och tydligare än på den tiden.

Möjligen hänger även ryktet om att bli lurad ihop med något slags skumraskföretag från smslånets tidigare barndom eller med företag eller personer som på något sätt verkar vid sidan av den lagliga marknaden. En sak iallafall säker:  vi skulle aldrig låta en långivare få finnas på vår webbplats ifall det fram kom att de lurar sina kunder  och vi är fullständigt övertygade om att en majoritet av våra långivare driver en seriös business.

2. Effektiv ränta är inte riktigt så enkelt som du tror

Det är viktigt att poängtera detta: oavsett hur man vrider och vänder så är det rättvist att generalisera och säga att smslån är den dyraste formen av lån. Men - det finns tillfällen då detta inte gäller och tillfällen då det faktiskt blir billigare. Detta gäller när man väljer rätt lån för rätt situation och betalar av på rätt sätt. Det gäller att förstå vilken kritik av smslån som är saklig och korrekt och vilken kritik som är skapat av någon ilsken välskenjournalist som bara är sugen på att ge en känga åt kapitalismen och använda favoritordet ”ockerränta”. Man måste helt enkelt göra rättvisa jämförelser när man ställer en låneform mot en annan.

Huvudproblematiken

Eftersom löptiderna för smslån ofta är relativt korta, de var ännu kortare förut innan lagändringarna, kunde den som ville skriva en negativ artikel om smslån välja ett smslån med kort löptid och därigenom få en hutlöst hög effektiv ränta. Problemet är bara att effektiv ränta baseras på år och det är inget konstigt att den effektiva räntan på sätt och viss förvrängs i jämförelse med faktisk kostnad ju kortare löptid man räknar på. Det ligger i formelns natur.

Det beror på att effektiv ränta baserar på år. Inte en månad. Inte 10 dagar. Osv.

Det här betyder fortfarande inte att smslån är billigt, men det betyder också att en hög effektiv ränta inte nödvändigtvis behöver vara lika farligt som det låter. Men: då gäller att betala av direkt enligt villkoren - för ju längre tid som går, desto mer speglar den effektiva räntan den faktiska kostnaden. Effektiv ränta är alltid ett bra mått på hur dyrt ett lån är när du lånet löpa. Se det som en slags aggressivitetsmätare.

Nu när du fått själva grundproblematiken förklarad så passar det väl bra att hänvisa till några artiklar som förklarar detta mer utförligt med bra exempel:

Alla smslån förtjänar inte smslånets rykte.

Nej, en årsränta på 40% är inte orimligt högt.

”3,5 miljarder procent effektiv ränta, tack! Eller ska vi säga 100 spänn?”

Effektiv ränta på 49 kvadriljarder procent okej för staten

De två sistnämnda artiklarna är två medvetet halvt provocerande artiklar bara för att visa det absurda i att räkna i effektiv ränta för lån som bara ska löpa en kort tid.

Med nya snabblånelagen har dock de egentliga problemen med smslån stoppats: förlängningarna. Det, tillsammans med en procentsats på max 40% och en kostnad som inte får överstiga 100% av lånebeloppet (inklusive avgifter) har gjort att den affärsmodell som låg bakom de största problem inte längre fungerar.

Två riktigt bra tips när du lånat pengar

Lån är egentligen inte så komplicerat om du använder sunt förnuft. Men det kan definitivt vara bra att lägga detta på minnet:

1. Du kan alltid lösa ditt smslån i förtid

Oavsett vilken löptid lånet är upplagt på så kan du alltid lösa ditt lån i förtid. Det är troligtvis inget som långivaren är speciellt intresserad av att du ska veta - men om du kontaktar deras kundtjänst så är det alltså enkelt fixat. Vi listar endast långivare som erbjuder kostnadsfri förtida avbetalning och om detta skulle ändras så ryker de från våra listningar.

2. Du har rätt att ångra ditt lån

Enligt konsumentkreditlagen gäller ångerrätten i 14 dagar efter att du signerat ditt låneavtal. Det innebär i teorin att du kan låna räntefritt i 14 dagar förutsatt att du betalar tillbaka hela summan inom 14 dagar. Vissa långivare använder denna lag som en ”Wow - kolla oss - vi erbjuder räntefria lån!”-marknadföring, men det är alltså lagstadgat och gäller alla lån på webbplatsen.

Negativa konsekvenser vid utebliven återbetalning

Skuldsatt kvinna

I samband med att du får utbetalningen av ditt smslån får du en faktura. Faktureringen sker oftast månadsvis. Det är viktigt att du betalar fakturan i tid. Skulle du vara för sen med din betalning, alternativt ej erlägger full betalning inom fakturatiden, kan du som minst drabbas av extra avgifter.

Underlåter du helt att betala går ärendet till inkasso och sedan till Kronofogden där du får en betalningsanmärkning vilket kan ge negativa ekonomiska konsekvenser.

Det absolut viktigaste är att inte slarva med avbetalningar då det i längden kan leda till stora problem om ditt lån går till Kronofogden och du får en betalningsanmärkning.

Företagen vill ditt bästa

Med det sagt - rädslan för att företaget ska ” sätta dit dig” är kraftigt överdriven. Många företag är duktiga med att i både mail och sms meddela dig om det är dags för betalning ifall din betalning saknas. Företagens önskar inte skicka dig till Kronofogden bara för sakens skull utan försöker oftast hjälpa till så gott det går. I synnerhet de större företagen.

Test: Vi lånade och ”glömde” att betala tillbaka - vad hände?

8 regler för att undvika problem med ditt lån

Smslån är enkla att få men kan ge stora ekonomiska konsekvenser om du inte betalar tillbaka. Vissa företag som ger ut smslån är snabba med inkasso, andra ger dig lite mer spelrum, vissa gör sitt yttersta innan de skickar dig till Kronofogden. Följande regler är enkla att förhålla sig till och ser till att ditt smslån löser ett problem istället för att leda till ett större.

1. Ta inga lån som du inte kommer att kunna betala tillbaka.

2. Planera din återbetalning och betala alltid tillbaka enligt avtalad löptid.

3. Skilj på månadskostnad och månadsbetalning.

4. Att ta för vana att leva på kredit är en usel affär.

5. Läs alltid villkoren och var uppmärksam på kreditgivarens indrivningspraxis samt speciella bestämmelser kring förnyelser.

6. Ha inte för bråttom; ta dig god tid (om tid finns, det vill säga) att läsa om de olika lånen och långivarna innan du bestämmer dig. Det finns stora skillnader mellan olika långivare vad gäller både ränta, avgifter och villkor. Även på ett mindre lån kan du tjäna en bra hacka genom att göra denna jämförelse, så välj inte första bästa. Detta är definitivt värt att lägga ned lite tid på!

7. Dubbelkolla priset på kreditgivarens webbplats innan du tar ett smslån. Vi gör vårt bästa för att så aktuell information som möjligt men missar förekommer ibland då långivaren ändrar sin produkt.

8. LÅNA INTE FÖR ATT SPELA!

Det är förstås få, om några, lån som innebär en god affär för den som dras med dem, men det beror också mycket på hur man hanterar sitt snabblån. Låter man det fungera som ett mycket tillfälligt lån, kanske på några få dagar, tills dess att man exempelvis får ut sin lön - ja, då blir kostnaden inte så hög, eller ingen alls, och situationen hanterbar. Handlar det däremot om att ta lån efter lån på kort tid blir läget ohållbart och du riskerar att snart hamna i skuldfällan.

Vi avråder bestämt från att ta smslån för att betala av befintliga skulder eller andra krediter. Om du har stora befintliga skulder kan du istället läsa vår sida om hur du blir skuldfri.

SMS-lån bör generellt sett användas med sparsamhet och ses som en sista utväg jämfört med andra låneformer, men kan samtidigt vara en vettig lösning vid rätt villkor.