Smslån Online

Smslån Online

Jämför priser och egenskaper för 55 stycken långivare inom smslån & snabblån samt större lån utan säkerhet. Med våra sök- och filtreringsfunktioner matchas enkelt dina behov med långivarnas låneprodukter. Allt presenteras med aktuella räntor och avgifter:

Smslån & snabblån. Hitta det bästa smslånet/snabblånet för lånebelopp upp till 40.000 kronor. Använd filterfunktionen för att till exempel visa dem som har öppet just nu, erbjuder direktbetalning och/eller helgbetalning, inte använder UC, godtar betalningsanmärkning, erbjuder räntefria lån eller har en åldersgräns som passar dig. Resultatet presenteras med räntor, avgifter och kostnader för det lånebelopp du önskar.

Alla privatlån utan säkerhet. Jämför lån utan säkerhet för lånebelopp upp till 600.000 kronor. Max löptid är 15 år.

Efterfrågade egenskaper för smslån:

Låna pengar snabbt

Prisexempel smslån

Vad är ett smslån?

Tangentbord med knappen 'låna'

Ett smslån är en högkostnadskredit. I lagens bemärkelse definieras en högkostnadskredit som en kredit med högre effektiv ränta än referensräntan + 30%. en högkostnadskredit får numera inte ha en ränta som är referänsräntan plus + 40%.

Nu vore förstås tillvaron ganska enkel om man med denna definition kunde avgöra om en låneprodukt är ett smslån eller ej.

Tanken med smslånet är att det ska kunna utnyttjas i en akut situation där det är viktigare att få pengarna direkt eller iallafall utan större dröjsmål - och där räntekostnaden är sekundär. Smslån är den enda låneprodukt som erbjuder möjligheten att även som ny kund få ditt lån utbetalt kvällar och helger. Många väljer smslån för möjligheten att låna utan UC. Andra för att de ser chansen att få sin låneansökan prövad trots att de har en registrerad betalningsanmärkning.

Kännetecknande egenskaper för smslån

1. Ett mindre lånebelopp

Med smslån menas oftast ett mindre lånebelopp från 1.000 kronor och upp till 25.000 kronor. Större belopp förekommer - men ju större lånen blir desto större likheter får lånet med ett större privatlån utan säkerhet. Med all säkerhet kommer ett lån, ju större lånebeloppet blir, bryta mot allt fler av punkterna ovan. Därför kommer det då heller inte att kunna sägas vara ett smslån.

2. Snabb och enkel utbetalning

Smslånet betalas ofta ut samma dag. Vissa långivare erbjuder utbetalningar under öppettider, både kvällstid och helger, förutsatt att du använder samma bank som långivaren. Det är mer regel än undantag att ett smslån som senast betalas ut nästkommande bankdag.

3. Lån utan UC

Att låna utan UC är populärt bland smslånetagare. Det innebär att man istället för kreditupplysningsföretaget UC använder sig av alternativ som exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Fördelen för låntagaren, om man får kalla det för en fördel, är att vederbörande enklare kan ”smita igenom” och få sin ansökan beviljad eftersom företaget inte har möjlighet att se om låntagaren exempelvis redan har två smslån registrerade hos UC. En betydligt sundare anledning till att låna utan UC är för att undvika onödiga förfrågningar. Många förfrågningar till UC, speciellt rörande konsumentkrediter, kan nämligen leda till lägre kreditvärdighet och därigenom påverka dina möjligheter att få viktigare lån beviljade i framtiden, exempelvis bolån.

5. Låna med betalningsanmärkning

Ett smslån är i jämförelse med större privatlån som ges utan säkerhet enklare att få beviljat. Det betyder inte att lån beviljas per automatik eller att du p å något sätt skylle låna anonymt. Att det är enklare att få ett beviljat lån beror på att lånebeloppet jämförelsemässigt är relativt litet och därmed ger en lägre kreditrisk för långivaren. Smslånet har även högre räntor som motiverar ett högre risktagande.

Många som erbjuder smslån godtar betalningsanmärkningar vid ansökan. Det betyder inte att du automatiskt blir beviljad ett lån, men du blir inte heller per automatik nekad. Det innebär helt enkelt att du får chansen och att din ansökan prövas med dina nuvarande ekonomiska förutsättningar, inte enligt dina tidigare förutsättningar. Olika långivare har olika regler för vad som gäller. Ingen långivare godkänner skuldsaldon hos Kronofogden!

5. Låna räntefritt som ny kund

Smslån är en av få låneprodukter som kombinerar räntefria erbjudanden med snabba utbetalningstider. Dessa ges oftast bara till nya kunder och är tidsbegränsade.

Ett smslån är i regel en dyr kredit som inte ska tas varken i onödan, regelbundet eller långsiktigt. Trots att dagens smslån är inte är lika agressiva i sitt upplägg som de tidigaste smslånen är det självklart klokt med en sund riskmedvetenhet. Ett lån kan alltid leda till problem om du inte har råd att betala tillbaka.

Lista och jämför alla smslån

Låneprodukterna har förändrats och det är trots ovanstående riktlinjer inte alltid enkelt att avgöra om något är ett smslån eller ett ”helt vanligt privatlån utan säkerhet”. Bli därför inte förvånad om du någon gång hittar ett lån i våra listor som du skulle klassificerat annorlunda. Om ett lån har lägre räntor och folk faktiskt får låna där samtidigt som utbetalningstiderna är rimliga så är det ju faktiskt ett bra tips - oavsett vad man kallar det!

Gå till vår sida med alla smslån om du önskar mer detaljerade summeringar och möjligheten att filtrera långivarna efter dina exakta önskemål.

LångivareMax. beloppMax. löptidTar UC?Godkända lån
Euroloan 50.000 kr 24 mån Ja Normal
Ferratum 25.000 kr 12 mån Nej Hög
Risicum 50.000 kr 48 mån Nej Hög
Meddelandelån 30.000 kr 36 mån Nej Hög
NanoFlex 3.000 kr 3 mån Nej Låg
Monetti 20.000 kr 12 mån Nej Hög
Vivus 6.000 kr (ny kund) 12 mån Nej Hög
Daypay 20.000 kr 30 dagar till 5 år Nej Hög
SMSpengar 10.000 kr (ny kund) Flexibel Nej Låg
Frogtail 40.000 kr 3 år Nej Låg
Savelend / Loanstep 50.000 kr 36 mån Nej Låg
Moank 20.000 kr (ny kund) 2 år Ja Låg
Slantar 30.000 kr 5 år Nej Hög
Flexkontot 20.000 kr Flexibel Ja Normal
Kredit365 5.000 kr Flexibel Nej Låg
GoodCash 50.000 kr 8 år Ja Normal
ViaConto 50.000 kr Flexibel Nej Normal
Säker Finans 25.000 kr (ny kund) Flexibel Nej Låg
Mobillån 25.000 kr (ny kund) 2 år Nej Låg
Nätlån 4.000 kr 1 månad Ja Hög
Nanokredit 25.000 kr 9 mån Nej Låg
Cash Buddy 25.000 kr 5 år Ja Låg
Expresskredit 30.000 kr Flexibel Nej Normal
Creditstar 50.000 kr 36 mån Nej Låg
Flexlimit 20.000 kr Flexibel Nej Låg
Kundfinans 30.000 kr Flexibel Nej Låg
Lånbutiken 50.000 kr Flexibel Nej Normal
Tryggkredit 25.000 kr (ny kund) 2 år Ja Låg
Snabbfinans 25.000 kr (ny kund) Beror på låneprodukt Nej Låg
Minifinans 5.000 kr 12 mån Nej Normal
Credway 30.000 kr Flexibel Nej Låg
Easycredit 20.000 kr Flexibel Nej Låg
Kontant Finans 20.000 kr 5 år Nej Normal

7 regler för att undvika problem med ditt lån

Smslån är enkla att få men kan ge stora ekonomiska konsekvenser om du inte betalar tillbaka. Vissa företag som ger ut smslån är snabba med inkasso, andra ger dig lite mer spelrum, vissa gör sitt yttersta innan de skickar dig till Kronofogden. Följande regler är enkla att förhålla sig till och ser till att ditt smslån löser ett problem istället för att leda till ett större.

  1. Ta inga lån som du inte kommer att kunna betala tillbaka.
  2. Planera din återbetalning och betala alltid tillbaka enligt avtalad löptid.
  3. Kostnadsfria smslån har generellt sett bara en fördel under den kostnadsfria perioden.
  4. Skilj på månadskostnad och månadsbetalning.
  5. Att ta för vana att leva på kredit är en usel affär.
  6. Läs alltid villkoren och var uppmärksam på kreditgivarens indrivningspraxis samt speciella bestämmelser kring förnyelser.
  7. Dubbelkolla priset på kreditgivarens webbplats innan du tar ett smslån. Vi gör vårt bästa för att så aktuell information som möjligt men missar förekommer ibland då långivaren ändrar sin produkt.

Andra privatlån utan säkerhet

Vi har även prisuppgifter och recensioner av låneprodukter som rör sig i gränslandet mellan smslån och större privatlån utan säkerhet och rena privatlån. Förmodligen kan några av dessa också vara intressanta beroende på dina personliga förutsättningar för att få låna och dina behov.

För att få mer detaljerad information samt prisuppskattningar även för dessa typer av lån går du till vår sida ”låna pengar”.

LångivareMax. beloppMax. löptidTar UC?Godkända lån
Bank Norwegian 600.000 kr 15 år Ja Låg
Spargo Finans 150.000 kr 10 år Ja Normal
Brixo 30.000 kr 4 år Ja Normal
Klicklån 40.000 kr 6 år Ja Hög
OPR Privatlån 100.000 kr 7 år Ja Hög
Aasa Kredit 50.000 kr 24 mån Ja Hög
Thorn 100.000 kr 6 år Ja Låg
Komplett Bank 500.000 kr 15 år Ja Hög
Modus Finans 50.000 kr 6 år Ja Hög
Nordic Lån 50.000 kr 6 år Ja Normal
Leasy 50.000 kr 6 år Ja Låg
MoneyGo 200.000 kr 15 år Ja Normal
SevenDay 300.000 kr 12 år Ja Låg
Merax 30.000 kr 5 år Ja Låg
Svea Ekonomi 400.000 kr 15 år Ja Låg
Avida Finans 400.000 kr 15 år Ja Normal
Marginalen Bank 350.000 kr 12 år Ja Låg
Primal Capital 35.000 kr 5 år Nej Låg

Negativa konsekvenser vid utebliven återbetalning

I samband med att du får utbetalningen av ditt smslån får du en faktura. Faktureringen sker oftast månadsvis. Det är viktigt att du betalar fakturan i tid. Skulle du vara för sen med din betalning, alternativt ej erlägger full betalning inom fakturatiden, kan du som minst drabbas av extra avgifter. Underlåter du helt att betala går ärendet till inkasso och sedan till Kronofogden där du får en betalningsanmärkning vilket kan ge negativa ekonomiska konsekvenser.

Mer info: Om du inte kan betala tillbaka ditt smslån.

Har du skuldproblem?

Vi avråder bestämt från att ta smslån för att betala av befintliga skulder eller andra krediter. Om du har stora befintliga skulder kan du istället läsa vår sida om hur du blir skuldfri. Om du vill blockera dig från att låna så kan vi rekommendera den här sidan.