Smslån Online | Lån alla dagar. Även kvällar & helger.

Årslån

Årslånen har många gånger en betydligt lägre effektiv ränta än de mer klassiskt kortsiktiga smslånen och de kontokrediter som på senare år dykt upp. Om du inte behöver ditt lån ytterst tillfälligt blir något av årslånen generellt sett oftast det bästa valet.

Små årslån liknar till upplägget ofta de för större privatlån. Det innebär att ju större lånebelopp du söker - desto troligare är det att lånet som kommer upp snarare ska räknas sm ett privatlån utan säkerhet än ett smslån. Kraven kommer därmed att vara hårdare på kunden.

Sök ett årslån

Välj belopp:
Välj endast:
Inget filter
Årslån
Visa priser
Loading

Rekommenderade årslån

Årslånen här nedanför saknar uppläggningsavgift och erbjuder låga lånebelopp. De passar därför bra för småbelopp och korta perioder. TIPS: Om du inte behöver pengarna i mer än 30 dagar kan du faktiskt låna utan ränta och avgifter.

Info/Ansök
Lånebelopp: 5.000 - 50.000 kr
Löptid: 1 - 2 år
Årsränta: 22.44 %
Eff. ränta: 24.9%
Lån utan UCJa
Betalningsanmärkning: OK
Räntefritt Nej
Moank, representativt exempel: Låna 20.000 kronor i 1 månad. Nominell årsränta 22.44 %. Uppläggning 0 kr, avi-kostnad 0 kr/mån. Totalt att återbetala 22.512 kr där kreditkostnaden utgör 2.512 kr. Månadsbetalning 1876kr/mån. Effektiv ränta 24.9 %.
Info/Ansök
Lånebelopp: 3.000 - 30.000 kr
Löptid: 1 - 5 år
Årsränta: 29.50 %
Eff. ränta: 33.8%
Lån utan UCJa
Betalningsanmärkning: OK
Räntefritt Nej
Slantar, representativt exempel: Låna 20.000 kronor i 2 månader. Nominell årsränta 29.5 %. Uppläggning 0 kr, avi-kostnad 0 kr/mån. Totalt att återbetala 26.712 kr där kreditkostnaden utgör 6.712 kr. Månadsbetalning 1113kr/mån. Effektiv ränta 33.83 %.
Info/Ansök
Lånebelopp: 5.000 - 50.000 kr
Löptid: 1 - 8 år
Årsränta: 23.5 - 25.7 %
Eff. ränta: 26.2 - 29.0 %
Lån utan UCJa
Betalningsanmärkning: OK
Räntefritt Nej
GoodCash, representativt exempel: Låna 15.000 kronor i 1 månad. Nominell årsränta 25.74 %. Uppläggning 0 kr, avi-kostnad 0 kr/mån. Totalt att återbetala 17.173 kr där kreditkostnaden utgör 2.173 kr. Månadsbetalning 1431kr/mån. Effektiv ränta 29 %.
Info/Ansök
Lånebelopp: 3.000 - 25.000 kr
Löptid: 1 - 5 år
Årsränta: 29.17 %
Eff. ränta: 33.4%
Lån utan UCJa
Betalningsanmärkning: OK
Räntefritt Nej
Cash Buddy, representativt exempel: Låna 25.000 kronor i 1 månad. Nominell årsränta 29.17 %. Uppläggning 0 kr, avi-kostnad 0 kr/mån. Totalt att återbetala 29.124 kr där kreditkostnaden utgör 4.124 kr. Månadsbetalning 2427kr/mån. Effektiv ränta 33.4 %.

Räntor och kostnader för årslån

Fast- och individuell årsränta

Årslån brukar ofta använda sig av individuell räntesättning. Det innebär att räntesatserna anges från en lägsta räntesats till en högsta räntesats, exempelvis 9.9% till 21.6%. Vilken ränta du får i slutändan beror dels på vilket lånebelopp du valt men även hur din ekonomiska situation ser ut. Exempelvis kan en betalningsanmärkning göra att din ränta blir högre än för en annan som inte har någon anmärkning. I övrigt gäller generellt att ett litet belopp tilldelas den högsta räntesatsen och ett stort belopp tilldelas den lägsta räntesatsen.

När individuell ränta används får du inget besked om exakt räntesats och kostnad förrän du har skickat in din ansökan.

Uppläggningsavgift

Vissa snabblån kan ha en uppläggningsavgift och/eller en avi-avgift. Generellt sätt brukar ett snabblånet som har en uppläggningsavgift ha en lägre årsränta än lånet som inte har någon uppläggningsavgift.

Tumregel: Ett snabblån utan uppläggningsavgift är dock vanligtvis det naturliga förstavalet för dig som ska låna ett småbelopp eftersom den typiska smslåntagaren vill ha ett litet lån under en kortare period.

Oftast behöver du låna en längre period eller ett större belopp för att det ska vara fördelaktigt att välja ett lån som ges med uppläggningsavgift. Om du vill jämföra kostnadsutvecklingen för olika upplägg kan du med fördel använda vår lånekalkylator för lån med olika upplägg så ser du hur mycket den ackumulerade kostnaden ökar med tiden för upplägget du valt.

Avi-avgift

Avi-avgiften, är en mindre avgift som det är lätt att bortse ifrån men som över tid kan göra en inte försumbar skillnad mellan kostnaderna. De mest nischade snabblånen har oftast inga aviavgifter eller avgifter överhuvudtaget. Om snabblånet har en avi-avgift kan den ibland undvikas om du betalar med autogiro. Kontrollera villkoren. Ibland väljer de att ta ut en administrationsavgift istället för en avi-avgift.

Låna bara den tid du behöver

Bara för att du lägger upp ett lån på en lång löptid betyder det inte att du behöver låna hela löptiden ut. Alla lån på den här sidan kan betalas av tidigare utan extra kostnad. Det tillsammans med faktumet att de ordinarie priserna generellt sätt är betydligt lägre än priserna för ett kortsiktigt smslån gör att du alltid bör överväga att lägga upp dina lån på en längre löptid.

Ett mer ansvarsfullt upplägg

De flesta årslånen använder sig av annitet som är en form av amortering där månadsbetalningarna är lika stora under hela löptiden. Årslånets månadsfaktura består av både ränta och amortering. Räntan är den faktiska kostnaden för lånet och amorteringen är återbetalning av själva lånebeloppet. Amorteringen är alltså inte en kostnad. Årslånets månadsbetalning är, om man jämför med smslånets kostnad, mer svårbegriplig trots att den naturligt ofta innebär en lägre kostnad.

Ex: Antag att kostnaden för ett smslån på 5000 kronor är 500 kronor för en 30 dagars låneperiod. Då borde väl årslånets månadsbetalning på 500 kronor vara samma sak - eller? Nej, det är faktiskt en väldigt stor skillnad. Att vissa företag har täljt guld på förlängningsavgifter är något som blir uppenbart när du förstått hur olika upplägg fungerar. Så fungerar annuitetslån.

Årslånets ordinarie priser är generellt sätt billigare än smslån i form av kontokrediter samt givetvis även för de allra tidigaste och kortsiktigaste smslånen.

Nackdelarna då?

Faktum är att årslånet inte behöver vara det billigaste valet för dig som med säkerhet vet att du kommer att sköta din avbetalning klanderfritt. De normalt sett dyrare kortsiktiga smslånen är typiskt de som lockar med räntefria erbjudanden. Givetvis blir det svårt att konkurrera med det - men det förutsätter som sagt också att du betalar tillbaka lånet i tid.

Årslånen kan innehålla uppläggningsavgifter som gör att de inte blir lika konkurrenskraftiga för korta löptider. Många årslån (snabblån) är dock specialiserade på just småbelopp under 25000 kronor och innehåller därför varken uppläggningsavgifter eller aviavgifter.

Godkännandefrekvensen för årslånen kan vara något lägre än för de renodlade smslånen. Med lägre förtjänst hos företagen som erbjuder förmånligare lån blir det såklart även naturligt att ställa högre krav på kunden.