SmslånOnline.se - Bästa sättet att jämföra sms-lån

Credstep

Credstep företagslån

Credstep är ett företagslån och betygsätts eller jämförs därför inte med övriga privatlån.

 • Typ av lånFöretagslån
 • Lånestorlekar0 - 300.000 kr
 • Löptid 3 till 12 mån
 • Startavgift3%
 • MånadsavgiftFr. 9.6% ränta
 • FactoringJa
 • SäkerhetJa
 • Låna utan UCNej, se alternativ
 • Avi0 kr

För att få exakta prisuppgifter för Credstep företagslån måste du först ansöka om lån via Credstep:s webbplats.

Recension av Credstep företagslån

Credstep har som affärsidé att hjälpa Sveriges företagare att växa genom att erbjuda smarta och flexibla finansieringstjänster. Grundarna har själva en bakgrund som företagare och vet att det ofta är svårt att få tag på kapital på ett enkelt och snabbt sätt. De större bankerna har långa handläggningstider. Ett annat problem är att de ofta kräver personliga möten och massvis av information om företagets finansiella situation. Med Credstep finns chansen att undvika onödigt krångel. Deras huvudsakliga produkter är fakturaköp och företagslån.

Onödigt krångligt blir det däremot när man ska ansöka om företagslån och inte hittar någon info på förstasidan. Informationen hittas nämligen här - på en undersida som är svår att hitta.

Enkel ansökningsprocess med snabb utbetalning

Att ansöka om ett lån hos Credstep tar bara några minuter. De har som mål att allting ska vara lätt att förstå och på det området har långivaren lyckats bra. Först behöver du ange lånebelopp, kontaktinformation, ålder på företaget och omsättning de senaste månaderna. Sedan får du ett preliminärt lånebesked. Fördelen är att man slipper gå vidare med ansökan och slösa tid i onödan om man nekas redan i det här tidiga skedet.

Är allt i sin ordning fyller du i fler uppgifter. Likt andra kreditgivare som erbjuder företagslån kräver de också att en person går i borgen för lånet. Slutligen kan det krävas att du laddar upp vissa dokument för att komplettera ansökan. Därefter signeras den med BankID. Credstep gör i allmänhet sin kreditupplysning via Bisnode. Du har svar inom 24 timmar och utbetalningen sker i regel inom en bankdag.

Om grundkraven och kundtjänsten

Credstep vill inte att företaget är helt nystartat, utan kräver att det har varit verksamt i åtminstone 4 månader. De vill också se en omsättning på minst 1 miljon kr för ett helår. I övrigt finns inte så mycket information, men för att få ett företagslån beviljat kommer Credstep räkna på att företaget ska klara räntekostnaden och att kreditvärdigheten ligger på en hyfsad nivå. Likt många konkurrenter kräver de också en borgensman. Skulle företaget inte klara av återbetalningen blir borgensmannen ansvarig för återbetalningen.

Kundtjänsten håller öppet under vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.00. De erbjuder tre olika metoder för att kontakta dem. Antingen kan man mejla, ringa eller chatta direkt med personalen. Ganska många andra långivare erbjuder bara e-post och telefon, så på det området känns Credstep moderna. Sajten har även en sektion med svar på vanliga frågor. Dessutom har företaget en egen blogg som ger en del goda råd och förklarar mer ingående hur deras produkter fungerar.

För- och nackdelar

Särskilt för småföretagare brukar det vara besvärligt och tidskrävande att vända sig till storbankerna. Credstep förenklar situationen med sin snabba ansökningsprocess direkt på nätet och utbetalning som bara tar någon bankdag. Nackdelen med Credstep är att deras sajt saknar en del information om den exakta kostnaden. Lösningen är att vända sig till kundtjänsten och begära fler detaljer, alternativ begära en kostnadsfri offert. Credstep använder sig av en personlig borgensman, vilket är väldigt vanligt i samband med företagslån. Går man i borgen för lånet måste man vara medveten om att man kan bli betalningsskyldig om företaget inte sköter sig.

Öppettider

 • Måndag: 09:00-16:00
 • Tisdag: 09:00-16:00
 • Onsdag: 09:00-16:00
 • Torsdag:09:00-16:00
 • Fredag: 09:00-16:00
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt

Kontakt

Scroll to top