Ekonomitips för privatpersoner

I den här sektionen samlar vi ekonomitips för privatpersoner med förhoppning om att det ska ge idéer till en starkare privatekonomi över tid. Förhoppningsvis kan de fungera som intresseväckare och som tips på ämnen som du kan läsa och lära dig mer om på egen hand.

“Rika människor har små TV-apparater och stora bibliotek och fattiga människor har små bibliotek och stora TV-apparater.” – Zig Ziglar

Vis man

Ekonomitips-artiklar

Bättre vardagsekonomi snabbt och enkelt

Små justeringar kan snabbt göra förbättringar i din ekonomi så att du har mer pengar över innan lönen kommer. Här ges 5 enkla tips som snabbt gör positiva förändringar.

Budget och sparande för bättre privatekonomi

Kom igång med grunderna för budget och sparande. Lär dig nödvändigheten av att hålla koll på intäkter och utgifter med en månadsbudget och kom igång med ditt månadssparande.

5 konkreta ekonomitips

Kom igång med månadssparande, gör en budget, börja köpa aktier, löneförhandla smart och omförhandla din ränta på bolånet. Den här artikeln förklarar nyttan och hur du börjar.

Ekonomitips aktier

Innan vi börjar ge oss in på tips och råd kring aktieinvesteringar så behöver vi klargöra vad en aktie faktiskt är. En aktie är en del i ett företag vilket innebär att för varje aktie du äger så äger du också en del i företaget.