Privatekonomi

På den här sidan samlar vi artiklar som hjälper dig att skapa en bättre privatekonomi.

Bättre privatekonomi? Förbered dig mentalt!

När vi får en löneförhöjning eller börjar tjäna lite mer pengar är många gånger det första att uppgradera vår lägenhet köp en bättre bil, dvs förbättra vår livsstil och belöna oss själva.

Om vi istället skulle vara mer uppmärksamma på våra utgifter och håller kvar vid vår gamla livsstil någorlunda i åtminstone 5 till 10 år kommer det att resultera i ett mer bekvämt liv och öka vår trygghet än om vi varje år skapar en dyrare livsstil.

Reklam får oss ofta att känna att vi förtjänar överseende med överdriven konsumtion. ”Du har jobbat så hårt. Du förtjänar den här handväskan, dessa sneakers eller den här klockan” kanske den inre rösten säger.

Men vad du verkligen förtjänar är att vara skuldfri och att inte bara leva från löning till löning. Rika människor är rika eftersom de fattar smarta beslut med sina pengar. De går inte ut och leasar en helt ny BMW. De hyr inte en heller en lägenhet som de inte har råd med.

 

Bättre vardagsekonomi

Små enkla life hacks som gör omedelbar skillnad i plånboken och stärker din privatekonomi.

Tjäna pengar - en guide till hur du blir rik

Att bli mångmiljonär är drömmen för många, men verkligheten för de få som ändå uppnår ekonomisk framgång är inte riktigt så komplicerad som man kan tro. Den här artikeln förklarar det tankesätt som krävs för att förändra din ekonomi så att du går från fattig till rik.

Låna till jul och semester - är det verkligen nödvändigt?

I den här artikeln får du tips på saker som du kan tänka för att slippa ta lån inför viktiga helger som exempelvis julen eller under semestern.