F.A.Q.

Övriga frågor om lån

Funderar

Kan ni bevilja mig ett lån?

Nej, tyvärr. Vi är varken en bank, kreditinstitut eller har något samarbete med långivarna på annat sätt. Vi jämför bara priser och lånevillkor.Vi är inte på något sätt inblandade i deras handläggning och har ingen insyn i deras verksamhet på något annat sätt. Därför ska du heller aldrig skicka privata uppgifter till oss – dessa raderas omedelbart.

Vad händer om jag inte betalar tillbaka i tid?

I samband med att du får utbetalningen av ditt smslån får du en faktura. Faktureringen sker oftast månadsvis. Det är viktigt att du betalar fakturan i tid. Skulle du vara för sen med din betalning, alternativt ej erlägger full betalning inom fakturatiden, kan du som minst drabbas av extra avgifter och fördröjningsräntor.

Underlåter du helt att betala går ärendet till inkasso och sedan till Kronofogden där du får en betalningsanmärkning vilket kan ge negativa ekonomiska konsekvenser.

Det absolut viktigaste är att inte slarva med avbetalningar då det i längden kan leda till stora problem om ditt lån går till Kronofogden och du får en betalningsanmärkning.

Ni sa att det gick att låna med betalningsanmärkning men jag får inget beviljat lån?!

Nej, vi brukar vara noga med att poängtera att långivaren prövar din ansökan trots att du har en betalningsanmärkning. Det är ingen garanti för att din låneansökan blir beviljad. En kreditupplysning och bedömning av din betalförmåga görs alltid och om din ekonomiska situation är sådan så att långivaren inte tror att din betalförmåga är tillräcklig så kommer din låneansökan tyvärr att få avslag.

Om långivaren godkänner din ansökan eller ej beror även på vilken typ av betalningsanmärkning det rör sig om och hur länge sedan det uppstod samt om det är en eller flera anmärkningar.

Alla kan riskera att råka missa en faktura någon gång och även om det är ett ärligt misstag kan konsekvenserna tyvärr bli stora.