SmslånOnline.se - Bästa sättet att jämföra smslån

Ferratum

Ferratum smslån
4.4

Ferratum får 4.4 poäng av 5 möjliga i helhetsbetyg. Det är bättre än 100% av totalt 39 st betygsatta smslån!

Det här är vårt sätt att jämföra smslånprodukter - inte en personlig rekommendation. Använd våra sök- och jämförelsefunktioner och kontrollera alltid villkoren innan du tar ett smslån!

 • Lånestorlekar 500 - 25 000:-
 • Löptid Löpande kontokredit
 • Månadsränta 9.45 %
 • Eff. ränta 200 %
 • Maxlån, ny kund 25 000:-
 • Datan gäller lånebeloppen som jämförs.

Ferratum har två olika lånprodukter: Ferratum Credit och Ferratum Micro. Ferratum Credit är den billigare av de två. Styrkan med Ferratum är den räntefria perioden på 30 dagar för lånebelopp upp till 15000 kronor. De ordinarie priserna är visserligen konkurrenskraftiga i jämförelse med typiskt kortsiktiga smslån -  men den effektiva räntan skvallrar om att det inte är ett lån som du bör låta ligga någon längre stund. Ferratum är en av de populäraste långivarna på SmslånOnline och dessutom en riktig bank med de finansiella musklerna att låna ut pengar.

Ferratum ger inte automatiskt avslag bara för att du har en betalningsanmärkning - alla ansökningar behandlas.

Det här krävs för att låna hos Ferratum

 • 21 år fyllda.
 • Deklarerad inkomst.
 • Ej skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Folkbokförd i Sverige.

En sedvanlig kreditprövning görs alltid. Fler villkor kan finnas hos Ferratum.

Ferratum webbplats

Priser hos Ferratum

Se priser
Prisexempel, låna 14000 kronor:
Löptid 30 dagar: 15323 kr
Kostnad utgör: 1323 kr
Kontokredit, månadsränta: 9.45 %
Effektiv ränta: 200 %
Bättre pris än... 62.5 %
Priserna är hämtade från Ferratums produkt Flex Kredit, med 0% ränta första månaden och därefter 9,45% månatlig ränta.

...eller se konkurrerande priser

Kontrollera alltid villkoren hos kreditgivaren innan du lånar.

Hög beviljandegrad Hög beviljandegrad
Ferratum hör till de som beviljar flest sms-lån.
Lån utan kostnad Lån utan ränta
25000:- ny kund. Bättre än 100% konkurrenter.
Fler kostnadsfria lån
Bättre än 90% i helhetsbetygBättre än 90% konkurrenter
Pengar samma dag Pengar samma dag
Förutsatt att din ansökan är inskickad och behandlad innan 13.30 vardagar.
Utbetalning helg Utbetalning helg
Till Nordea. Se fler?
Betalningsanmärkning OK Accepterar betalningsanmärkning
Kan bero på lånestorlek.
Ej UC Tar ej UC
Ferratum använder Creditsafe.
BankID BankID/E-legitimation
Enkel legitimering med E-legitimation.
Medlem i SKEF Medlem i branschorganisationen SKEF
Branschorganisation för snabblån. Mer om SKEF

Mer om Ferratum

Ferratum är ett av de största företagen inom smslån, med en verksamhet som sträcker sig tillbaka till 2005. Företaget var först i Europa med att erbjuda mobila mindre lån till sina kunder. Ferratum strävar efter att tillhandahålla lånetjänster som är trygga, enkla och effektiva. Ferratum växte snabbt  i popularitet och har lånat ut till långt över en miljon kunder världen över. En stor långivare innebär ökad trygghet som låntagare.  Företaget har stora resurser och även möjlighet att bevilja en stor del av alla ansökningar och riskerar därför ingen likviditetsbrist. Som exempel  kan små aktörer i smslånebranschen ibland sätta stopp för alla ansökningar eftersom de plötsligt inte har tillräckligt med pengar att låna ut. Det är däremot långt ifrån ett problem för Ferratum.

Om Ferratums låneprodukter

Det finns flera typer av snabblån hos Ferratum, bland annat Ferratum Credit för lån upp till 15 000 kronor. Det fungerar som ett bankkonto varifrån pengar kan tas ut och har konkurrenskraftiga priser för lägre belopp under 10 000 kronor. Återbetalningen för Ferratum Credit sker månadsvis via via månadsfaktura eller autogiro. Ferratum har även en låneprodukt Ferratum Micro som gäller för mindre belopp upp till 4 000 kronor, med en löptid över 30 dagar. Ferratum Micro är dock relativt dyr och inget att rekommendera.

Ansökningsprocessen

När du ansöker om ett lån hos Ferratum fylls ett formulär i med aktuella uppgifter via hemsidan. Där väljer man också en kreditgräns och kan sedermera se vad återbetalningstiden blir och hur räntesatsen kommer fungera. Sedan krävs en identifiering och om man blir beviljad lånet får man oftast besked om det inom 15 minuter. Pengarna betalas sedan relativt omgående ut till kontot.

Vid ansökan om ett lån görs en kreditprövning för att fastställa förmågan att återbetala lånet. För att kunna få ett lån beviljat hos Ferratum ska man ha fyllt 21 år. Ferratum beviljar lån trots tidigare betalningsanmärkningar. Dock får det inte finnas någon anmärkning de senaste sex månaderna, samt inte fler än 6 anmärkningar sammanlagt.

Fördelar

Ferratum hanterar ansökningar snabbt och har de finansiella musklerna för att kunna låna ut pengar även till personer med lägre kreditvärdighet. De godtar betalningsanmärkningar och godkänner en hög procent av alla ansökningar. Kortfattat kan man säga att om du behöver pengar akut - så får du pengar akut. Det innebär givetvis inte att de beviljar vadsomhelst, de måste givetvis förhålla sig till god kreditgivningssed. Ferratum erbjuder utbetalningar på helger om du har konto i Nordea.

Nackdelar

Ferratum Micro som erbjuds för lån upp till 4000 kronor är en förhållandevis dyr produkt och bör egentligen undvikas när du lånar. Välj istället Ferratum Credit i alla lägen som har någorlunda konkurrenskraftiga priser för lån under 10 000 kronor. Söker du ett större lån så är Ferratum inte bästa valet eftersom du hittar billigare alternativ hos många andra långivare. Alternativet att låna hos Ferratum vore då desperation - vilket aldrig är en bra anledning att låna pengar.

Öppettider

 • Måndag: 08:00-21:00
 • Tisdag: 08:00-21:00
 • Onsdag: 08:00-21:00
 • Torsdag:08:00-21:00
 • Fredag: 08:00-21:00
 • Lördag: 11:00-18:00
 • Söndag: 11:00-18:00

Kontakt

 • Ferratum Sweden AB
 • Wennerbergsgatan 10
  112 58 Stockholm
 • Tel: 020-12 30 30
 • Mail: kundtjanst@ferratumbank.se
Recension - Ferratum
Helhetsbetyg 4.40/5