Flexkontot

En recension av långivaren

Flexkontot snabbinformation

Lånebelopp: 3 000 - 30 000 kr
Löptid: 1 - 180 mån
Ränta: 43.48 %
Effektiva Ränta: 75.9 %
Betalningsanmärkning
Tar ej UC
Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 475 kr
 • Administrationsavgift: 25 kr
 • Fakturaavgift: 0 kr
Villkor
 • Årsinkomst: 120 000 kr
 • Ålder: 18 - 70 år
 • Kreditupplysning: Creditsafe
 • Betalningsanmärkning: Ja
Egenskaper
 • Direktbetalning: Nej
 • Helgbetalning: Nej
 • Första lånet gratis: Nej
 • Revolverande Kredit: Ja

Låneexempel

Krediten har 43,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 75,9 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 404 kr.

Flexkontot: Flexibel kontokredit med eller utan betalningsanmärkning

Inledning

Flexkontot är en tjänst som erbjuder flexibla kreditlösningar för individer som behöver tillgång till extra pengar, även för de med betalningsanmärkningar. Med en relativt enkel ansökningsprocess, snabba utbetalningar och möjligheten att låna upp till 30 000 kronor, framstår Flexkontot som en tillgänglig finansiell tjänst. Men som alltid med lån och krediter, är det viktigt att förstå detaljerna och riskerna.


Funktioner

Kredit utan UC

Flexkontot använder sig av Bisnode för kreditupplysningar och erbjuder lån helt utan UC (Upplysningscentralen). Detta kan vara fördelaktigt för dem som inte vill påverka sin kreditvärdighet negativt.

Flexibla uttag

Du kan välja hur mycket du vill låna upp till en kreditgräns på 30000. Denna gräns kan förändras efter två månader om du önskar öka den.

Snabb utbetalning

Efter att din ansökan har godkänts, utbetalas pengarna vanligtvis samma dag. Framtida uttag kan också göras enkelt via ”Mina Sidor” på deras webbplats.


Hur det fungerar

 1. Ansöka: Ansökan görs online och signeras digitalt med BankID.
 2. Bedömning: En kreditbedömning genomförs med hjälp av Bisnode, vanligtvis inom 24 timmar.
 3. Godkännande: Efter godkännande får du tillgång till ditt kreditutrymme via ”Mina Sidor”.
 4. Utbetalning: Pengarna utbetalas vanligtvis samma dag som din ansökan godkänns.
 5. Återbetalning: Du kan betala tillbaka lånet flexibelt varje månad, med ett minimum av 8% av utestående skuld, eller minst 500 kronor.

Kostnader och villkor

 • Nominell årsränta: 43.48 %
 • Uppläggningsavgift: 475 kronor
 • Månadsavgift: 25 kronor
 • Lägsta delbetalning: 8% av utestående skuld, minst 500 kronor.

Exempel:

Krediten har 43,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 75,9 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 404 kr.

Risk och ansvar

Flexkontot markerar tydligt att detta är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Det är viktigt att noggrant överväga din ekonomiska situation innan du tar ett lån.


Sammanfattning

Flexkontot erbjuder en snabb och flexibel kreditlösning som kan vara lockande för många, inklusive de med betalningsanmärkningar. Men det kommer med höga räntor och avgifter, och bör ses som en sista utväg snarare än en långsiktig finansiell lösning.

Observera: Det är alltid rekommenderat att läsa alla villkor och förstå fullt ut de ekonomiska åtagandena innan du ansöker om en kredit.


Frågor och svar

Vad är Flexkontot?

Flexkontot är en tjänst som erbjuder flexibla kreditlösningar för individer. Med en enkel ansökningsprocess, snabba utbetalningar och möjlighet att låna upp till 30 000 kronor, ger det en tillgänglig finansiell lösning.

Hur ansöker jag för en kredit via Flexkontot?

Ansökan görs online och signeras digitalt med BankID. En kreditbedömning genomförs vanligtvis inom 24 timmar, och efter godkännande får du tillgång till ditt kreditutrymme via 'Mina Sidor'.

Hur snabbt får jag min utbetalning?

Efter att din ansökan har godkänts, utbetalas pengarna vanligtvis samma dag. Framtida uttag kan också göras enkelt via 'Mina Sidor' på deras webbplats.

Är det möjligt att låna med en betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att låna även om man har en betalningsanmärkning. Flexkontot ser till framtiden och helheten snarare än att fokusera enbart på tidigare finansiell historia.

Hur flexibel är återbetalningen?

Återbetalning är flexibel. Du kan betala tillbaka lånet varje månad med ett minimum av 8% av utestående skuld, eller minst 500 kronor.

Är Flexkontot en högkostnadskredit?

Ja, Flexkontot är en högkostnadskredit. Det är viktigt att noggrant överväga din ekonomiska situation och läsa alla villkor innan du tar ett lån.


Senast uppdaterad: 25 september 2023

Vill du se andra alternativ?

BrixoCashbuddyCredifiDaypayExtralånetFerratumKlara LånKlicklånKontantfinansLoanstepLumifyMeraxMobillånNätlånNorthmillSaldoSMSpengarThornTryggkreditVivus