SmslånOnline.se - Bästa sättet att jämföra sms-lån

Froda

Froda företagslån

Froda är ett företagslån och betygsätts eller jämförs därför inte med övriga privatlån.

  • Typ av lånFöretagslån
  • Lånestorlekar10.000 - 2.000.000 kr
  • Löptid 1 till 24 mån
  • StartavgiftIngen
  • MånadsavgiftKräver ansökan
  • FactoringNej
  • SäkerhetNej
  • Låna utan UCJa
  • Avi0 kr

För att få exakta prisuppgifter för Froda företagslån måste du först ansöka om lån via Froda:s webbplats.

Recension av Froda Företagslån

Froda är en av de aktörer på marknaden som fokuserar på lån till företag. Här vill man betona enkelheten i låneprocessen, både vad gäller själva låneansökan i sig, utbetalningen av det önskade beloppet, samt att betala tillbaka. Förutom att betona det enkla nämner Froda dessutom rättvisa och nyfikenhet ("nyfikna") som ledord, där rättvisan handlar om att alla företag ska erbjudas samma möjligheter och där nyfikenheten symboliserar det ständiga utforskandet av nya möjligheter.

Enkelhet som syns

Visst syns det tydligt att just enkelheten eftersträvas, det räcker med en snabbkoll på Frodas webbplats för att upptäcka denna ambition. Här används uttryck som "ansök enkelt" och "signera enkelt digitalt" samtidigt som webbplatsens design, med en behagligt grön bakgrundsfärg, är en lugn upplevelse för ögat och sinnet. Tydligheten gör att det är lätt att hitta den information man kan tänkas leta efter; sidan är lättnavigerad och ger ett mycket seriöst intryck. Bland det allra första som möter ögat är den kortfattade beskrivningen av låneprocessen, följt av en låneuträknings-del som följer strax nedanför. Här är det lätt att skapa sig en överblick vad gäller lånekostnaden baserat på olika belopp och den återbetalningstid man anger.

För att förstärka känslan av trovärdighet har Froda valt att inkludera användaromdömen från Trustpilot, vilket får anses som ett smart tilltag. Det finns också ett videoklipp där grundaren Oliver Mohseni berättar om Froda företagslån, vilket på ett bra sätt ger företaget ett ansikte. Man har också valt att inkludera en enklare tabell där det ges några olika exempel på kostnaden för ett företagslån. Denna uppställning är mycket översiktlig och visar tre olika lånebelopp där månadsavgift, månadskostnad och total lånesumma tydligt redovisas.

Vad gäller?

För att få låna hos Froda måste företaget vara ett svenskt registrerat bolag med någon av bolagsformerna AB, Enskild firma, HB eller KB. Det ställs inga krav på någon säkerhet, förutom att en personlig borgen är nödvändig. Vidare bör man ha bedrivit försäljning i minst 6 månader för att kunna kvalificeras för någon av de större lånen. Dock har man möjlighet till ett mindre så kallat nystartslån om företaget inte varit igång så länge. Man får svar på sin låneansökan inom ett par timmar.

Kostnaderna för lånet begränsar sig till en fast kostnad, då Froda inte tillämpar vare sig uppläggningsavgift, påminnelse- eller förseningsavgifter. För att se den exakta kostnaden för lånet är det enklast att skicka in en ansökan, detta tar bara ett par minuter. Du identifierar dig smidigt och enkelt med hjälp av Bank-ID.

Sammanfattningsvis

Det är lätt att få ett gott intryck av Froda. Webbplatsen är förtroendeingivande på en rad olika sätt och de mycket fina omdömena på Trustpilot stärker övertygelsen. Enkelheten vad gäller ansökan är påtaglig samtidigt som det är lätt att hitta all nödvändig information på Frodas webbplats.

Kontakt

Scroll to top