Lån utan UC

Om du letar efter ett lån utan att din kreditvärdighet kontrolleras via Upplysningscentralen (UC), har du kommit rätt. Här hittar du olika lån utan UC, så att du kan hitta det som passar just din situation.

Sök lån utan UC

Lånebelopp: 5000 kronor
Loading Spinner

Vad innebär ett lån utan UC?

Ett lån utan UC innebär att långivaren inte använder UC för kreditkontroll, utan andra metoder. UC är ett vanligt kreditupplysningsföretag i Sverige, och att inte använda det kan vara fördelaktigt i vissa situationer.


Varför välja ett lån utan UC?

Det finns flera skäl till varför du kan överväga ett sådant lån:

 • Diskretion: Din kredithistorik påverkas inte.
 • Snabbhet: Ansökningsprocessen kan vara snabbare.
 • Låg kreditvärdighet: Fler lån blir beviljade när du tar ett smslån utan UC.
 • Ingen säkerhet krävs: Du använder pengarna till vad du vill och behöver inte använda exempelvis bil eller hem som säkerhet.
 • Potentiellt konkurrenskraftiga räntor: För kortsiktiga lån utan uppläggningsavgift kan priset bli bättre än vad ryktet för smslån säger. Det gäller dock att betala tillbaka i tid för att priserna ska bli konkurrenskraftiga.

Så ansöker du om ett lån utan UC genom SmslånOnline.se

När du jämför lån, titta på räntor, avbetalningstider och andra avgifter. Se till att du har råd att betala tillbaka lånet enligt dess villkor. Det är alltid en bra idé att läsa det finstilta och förstå alla aspekter av lånet innan du skriver under något avtal.

Börja din låneansökan

Använd sökfiltret längst upp på sidan. Här kan du ange dina önskemål och behov, exempelvis lånebelopp och om du har en betalningsanmärkning eller behöver en utbetalning samma dag. När du gör ett val uppdateras listan med matchande långivare.

Jämför egenskaper

När du har din lista framför dig, jämför egenskaperna hos de olika lånen. Det kan vara klokt att lägga märke till uppläggningsavgiften om du bara behöver en kortsiktigt lån eftersom den påverkar priset mycket.

Gå vidare och ansök

Välj det lån som passar dig bäst och klicka på ’Ansök här’-knappen. Du kommer då att omdirigeras till långivarens webbplats där du får exakt besked om vilka räntor som gäller (i det fall att räntesättningen är individuell) och kan där slutföra din låneansökan och signera med BankID.


Alternativ kreditupplysning

När du ansöker om ett SMS-lån och väljer en långivare som använder Creditsafe eller Bisnode (numera Dun & Bradstreet) kommer långivaren att inhämta din kreditinformation från det valda företaget istället för UC. Detta kan vara fördelaktigt om du vill minimera antalet UC-förfrågningar, vilka kan påverka din kreditvärdighet negativt eller om du sedan tidigare har många UC-förfrågningar vilket kan leda till automatiskt avslag.

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är en av Europas största kreditupplysningsföretag och används av vissa långivare som ett alternativ till UC.

Vad är Dun & Bradstreet?

Liksom Creditsafe är Dun & Bradstreet ett stort kreditupplysningsföretag som också används som ett alternativ till UC. Det hette tidigare Bisnode.


Vilka krav ställs?

Kraven kan variera, men vanligtvis måste du:

 • Ha en stabil inkomst.
 • Vara över 18 eller 21 år.
 • Vara bosatt i Sverige.
 • Ha ett svenskt bankkonto.

Råd för att få lån utan UC

 1. Fast inkomst: Långivare vill se en stabil inkomst.
 2. God kreditvärdighet: Det gynnar även om UC inte används.
 3. Tydlig ansökan: Var noggrann med detaljerna.
 4. Ansök hos flera: Ökar chansen att bli beviljad.
 5. Var ärlig: Öppenhet om din ekonomi kan hjälpa.
 6. Beredd på hög ränta: Dessa typer av lån har ofta högre räntor.
 7. Var realistisk: Sök bara belopp du kan betala tillbaka.
 8. Läs villkoren: Se till att du förstår dem innan du accepterar.

Om UC och kreditupplysning

UC ägs av stora svenska banker och är en stor kreditupplysningstjänst. Kreditupplysningar tas oftast vid lån eller avbetalningar och bedömer bland annat din inkomst och eventuella betalningsanmärkningar.

UC uppdatering och lagring

UC uppdaterar fyra gånger per år. Information lagras i kategorier som ekonomisk historia, anställningsform och tidigare lån.

UC-score

Ett mått som används för att bedöma kreditvärdighet, på en skala från 0 till 999. Högt värde är bra.

Risker med att låna utan UC

Vanligtvis högre räntor och risk för impulsköp och skenande kostnader.

Lagkrav på kreditupplysning

Konsumentkreditlagen kräver kreditprövning. Långivare använder ofta kreditupplysningsföretag som UC, men också billigare alternativ som Bisnode och Creditsafe.