Låna pengar snabbt och enkelt

Ute efter ett snabbt lån? Då har du kommit rätt. Genom oss på SMSlånonline.se kan du låna snabbt och enkelt utan att oroa dig för att inte beviljas ett lån.

 • Jämför 23 st. långivare där du kan låna snabbt
 • Få pengar utbetalt 24/7, även på helger och kvällar
 • Se alla långivarna krav för att få kontanter snabbt

Behöver du endast en liten summa pengar skyndsamt? Eller är du efter ute en större summa för att kunna göra en affär på stående fot? Inga problem, nedan kan du läsa om vilket alternativ som passar dig bäst.

Låna utan UC Ta ett lån utan UC-upplysning Lån med direktutbetalning Ta ett lån med direktutbetalning Låna pengar utan säkerhet Ta ett lån utan säkerhet

Låna upp till 1 000 – 30 000 kr snabbt

För dig som endast behöver ett t.ex. ett sms lån direkt bör du välja aktörer som har ett lågt maxbelopp. Det beror på att dessa aktörer ofta:

 • Handlägger ansökningar direkt dygnet runt
 • Ger besked direkt på skärmen
 • Betalar ut inom ett par minuter

Långivare som lånar ut större belopp har sällan en så snabbt process. Nedan hittar du de bästa alternativen om du vill låna små belopp snabbt och enkelt och få pengarna omgående.

Låna belopp större än 30 000 kr

För att låna större belopp snabbt ser långivarnas processer generellt sett annorlunda ut. Det innebär en större risk för banken att ge ut krediter med kort eller ögonblicklig utbetalning. De större lånen går ibland att få samma bankdag om:

 • Kreditgivaren hinner handlägga ansökan innan de stänger för dagen
 • Du har god kreditvärdighet

I listan nedan hittar du de bästa sätten att låna större belopp snabbt och enkelt. I listan är det flera låneförmedlare, de är nämligen överlägset bäst på att få privatlån utbetalda snabbt.

Krav för att låna pengar snabbt

För att ens ha möjligheten att få lån snabbt måste vissa krav uppfyllas. I många fall kan långivare ge något av besked beviljat, avslag eller godkänt mot komplettering vid ansökan.

För att kunna få pengarna tillhanda snabbt måste du beviljas utan komplettering. En kompletteringar kan vara t.ex. en lönespecifikation eller anställningsintyg, vilket långivare ofta kräver när det är ett gränsfall om du kan beviljas lånet.

För att låneprocessen ska vara snabb och enkel måste du därför:

 • Uppfylla långivarens ålderskrav
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en deklarerad inkomst hos Skatteverket
 • Ange uppgifter som överensstämmer med vad som syns i kreditupplysningen på dig
 • Generellt ha en god kreditvärdighet

Om du uppfyller dessa kriterier har du goda chanser att beviljas ett lån som kan betalas ut snabbt – oavsett om det handlar om ett mindre snabblån eller ett större privatlån. Det går även att låna pengar utan krav på inkomst, däremot är det i många fall svårt och kräver ofta någon form av pant eller säkerhet för lånet.

Så snabbt är det möjligt att få pengar på kontot

Så vad är egentligen kortast möjliga tid som man kan gå från att läsa denna text till att ha pengarna på kontot?

Nedan redogör vi för snabbast och enklast möjliga väg till att låna snabba pengar.

Välj låneförslag

30 – 60 sekunder kan du välja låneförslag från de långivare vi rekommenderar. Istället för att söka fram information själv kan du i vara trygg med att vi har utvärderat samtliga långivare i branschen och listat det som är absolut snabbast och bäst i generell mening.

Ansökan

Ansökan tar ca 1 – 2 minuter att genomföra. Det som tar tid är ofta att skriva in information om hushållet och den egna ekonomin, som antal barn, sysselsättning och månadsinkomst.

Lånebesked

Svaret dröjer endast 5 – 20 sekunder. Samtliga långivare som lånar ut upp till 30 000 kr ger snabbt svar, ofta efter ansökan. Kreditvärderingen görs alltså automatiskt, vilket sparar dig mycket tid. De större lånen kräver manuell handläggning, vilket kan innebär allt från 10 – 15 minuter svarstid upp till en bankdag.

Utbetalning

Att få lånet utbetalt dröjer sedan cirka 2 – 15 minuter för de som har direktutbetalning via Trustly dygnet runt, vilket gäller Lumify, Saldo, Monara och Flexlimit. Andra långivare i listan kräver manuell handläggning under öppettider för att få pengarna snabbt.

Notera att du måste godkänna låneavtalet (skuldebrevet) med BankID efter det beviljats. Den delen ligger alltså på ditt ansvar att göra så fort som möjligt.

Sammanfattningsvis

Om det är bråttom att få tag på pengar kan du alltså i teorin ha pengar disponibla på ditt bankkonto efter ca 3,5 minuter efter du påbörjat ansökan på långivarens hemsida.

Notera att denna process gäller de mindre lånen. För större lån (privatlån, blancolån eller billån) hänger utbetalningshastigheten i många fall snarare på din kreditvärdighet (som avgör vilka kompletteringar som behövs) samt hur belastad kreditgivarens lånehandläggare är för tillfället.

Fördelar med att låna pengar snabbt

 • Du kan täcka upp för kostnader i akuta situationer på kort varsel.
 • Att snabbt kunna få tag på pengar är en trygghet i vissa situationer.
 • Långivare som lånar ut pengar snabbt är ofta enkla att låna av.

Nackdelar med att låna pengar snabbt

 • Snabba och enkla krediter uppmuntrar till onödig konsumtion.
 • Att SMSlåna kan i många fall innebära höga räntor och avgifter.
 • Att låna snabbt kan kännas som en “quick fix” men kan ge långtgående konsekvenser.

Typer av lån som kan ge pengar snabbt och enkelt

Det finns en många olika lånetyper och användningsområden för lån. Nedan kan du läsa mer om de ett par populära kategorier.

Låna pengar utan UC snabbt

Det är vida känt att för många kreditupplysningar via UC kan ha påverkan på sin kreditvärdighet. Det beror på att UC tar hänsyn till hur många kreditförfrågningar som är gjorda de senaste 12 månaderna när de ger privatpersoner kreditbetyg.

Om du inte har ett alltför riskfyllt lånebeteendé är detta däremot inget du behöver oroa dig för. Känns det viktigt rekommenderar vi däremot att du ser över vilka bästa lånen utan UC är idag.

Låna utan säkerhet snabbt

Utan säkerhet syftar till en långivarens krav på att ha ett fysiskt ting eller värdepapper som säkerhet för lånet. Säkerheten kan alltså beslagtas om lånet inte amorteras enligt plan, något som gäller t.ex. traditionella billån.

Generellt sett kräver lån till privatpersoner ingen säkerhet. Att hitta ett snabblån utan säkerhet är därför sällan ett bekymmer. Samtliga lån som vi listar på hemsidan är utan säkerhet.

Låna utan ränta snabbt

Ett lån utan ränta går att få snabbt. Det beror på att de för närvarande endast finns 2 – 3 stycken lånealternativ som saknar ränta idag. Ofta är det att lånet är gratis om det återbetalas i sin helhet efter 14 eller 30 dagar.

Dessa krediter är således inte bara räntefria, utan de är dessutom kostnadsfria, samtidigt som de går snabbt att få. Var däremot på din vakt – betalas inte dessa lån tillbaka på utsatt tid är de väldigt kostsamma.

 

Vanliga frågor

Funderar

Hur snabbt kan jag få pengarna?

Genom att välja rätt alternativ på vår sajt kan du få pengarna på kontot på så lite som 3,5 minut i optimala förutsättningar. Ofta tar det däremot upp mot 10 – 15 minuter från att du påbörjat ansökan.

Kan jag låna pengar snabbt genom en låneförmedlare?

Ja, för privatlån som ska använda för att t.ex. finansiera en bil rekommenderar vi låneförmedlare. Det beror på att långivare som beviljar större lånebelopp ofta har knöliga kreditgivningsprocesser som kan dra ut på tiden.

Genom att använda en låneförmedlare kan du maximera chansen att beviljas ett lån med snabb och enkel utbetalning. Samtidigt får du hjälp av låneförmedlaren lånerådgivare att välja det lån som går snabbast att få.

Kan jag låna snabbt under helger och kvällar?

Ja, flera långivare på vår sida ger dig möjligheten att få lån snabbt på lördagar, söndagar, röda dagar och kvällar. Hos dessa aktörer kan du låna och ha pengarna på ditt konto inom ett par minuter:

Här kan du läsa mer om att  du vill läsa mer eller ansöka om dessa lån kan du göra det högst upp på denna sida.

Läs mer: Låna pengar med snabb utbetalning på helgen.

Hur mycket kan jag låna snabbt?

Extremt snabba lån, med utbetalning på ett par minuter, går att få upp till 30 000 kr. Idag går det däremot att ta förhållandevis snabba lån upp till 600 000 kr via låneförmedlare om du har BankID och en städad privatekonomi.