Akutlån

Akutlån är ett lån som en låntagare kan få med kort varsel för att betala oväntade utgifter som exempelvis bilreparationer, trasiga diskmaskiner och liknande – eller bara för att dryga ut kassan tills lönen kommer.

Sök akutlån

Loading...

Så går det till att ansöka om akutlån

Det är enkelt att  ansöka om ett akutlån online. Som tumregel  krävs ett bankID samt uppgifter om din privatekonomi.  Vår sök-och filterfunktion ger en bra överblick över lån som kvalificerar för de egenskaper som du själv väljer.

Exempel:

  • Klicka i ”direkt utbetalning” och ”lån utan UC” om du inte vill använda UC-kreditupplysning.
  • Klicka i rutan för ”betalningsanmärkning” om du har en sådan.
  • Klicka i ”helgbetalning” om du ansöker på helgen och vill ha lånet utbetalt idag.

Klicka på ”Visa matchande lån” för att få en lista med lån som matchar dina behov presenterad. Välj en långivare som ser intressant ut och klicka dig vidare för att läsa recensionen och skicka in din ansökan.

Maskros

Det bästa akutlånet – finns det?

Akutlån har har olika fördelar och nackdelar beroende på vilket du väljer och vad som blir bäst beror på din situation och behov.  Men kort sammanfattat vill du hitta:

  • Det lägsta kostnadsalternativet som ger pengarna du behöver.
  • Bästa möjligheten att få lånet godkänt.
  • En snabb utbetalning.

Det innebär att du måste välja en långivare som accepterar betalningsanmärkningar om du har en sådan. Att det kan vara nödvändigt att låna utan UC om du har väldigt många förfrågningar hos UC och att du måste välja ett smslån om du har riktigt bråttom och behöver pengarna samma dag.


Alternativ till akutlån

Att låna pengar från vänner eller familj ger naturligtvis mer flexibilitet än ett privatlån från en bank eller ett kreditinstitut – men du riskerar att skada din relation om du inte sköter dina betalningar. Därför har vi skrivit en artikel som hjälper dig att skriva ett privat skuldebrev. Du hittar även en korrekt utformad mall för skuldebrev som du kan ladda ner.

Ett kreditkort kan vara bra för framtiden även om det inte löser problemet den här gången. Den effektiva räntan för kreditkorten är ganska hög men är samtidigt lägre än smslånets.

Smslån låneförmedlare

Ett snabbt sätt att se vilket lån du kvalificerar för är att använda Klara Lån. Denna tjänst ”pingar” långivare med dina uppgifter och ger dig svar inom 15 sekunder vilka långivare som är beredda att låna ut pengar baserat på den information du uppgett.

Privatlån låneförmedlare

Om din definition av ”akut” är en eller några bankdagar så kan du välja en låneförmedlare för att hitta det bästa erbjudandet. Långivare som är kopplade till exempelvis Advisa ger dig då en offert som baseras på de uppgifter om din privatekonomi som du angett.