Låna med betalningsanmärkning:
44 st. smslån som gör det möjligt.

Får du automatiskt avslag eftersom du har en eller flera betalningsanmärkningar?   I så fall kan du testa att ansöka om lån hos någon av långivarna här nedanför. Alla långivare prövar din ansökan trots betalningsanmärkning.

 • 44 st. långivare.
 • Låna från 500 till 100 000 kronor.
 • Räntor från 2.9 - 42.5 %.
 • Effektiva räntor från 2.94 - 9999 %.
 • 24 st. långivare tar ej UC.

GÖR DINA VAL

Loading...

Så förändras lånevillkoren med en betalningsanmärkning

Att låna pengar när man har betalningsanmärkningar innebär inte bara hårdare krav, utan generellt även något sämre villkor. Detta har givetvis att göra med att långivare i vissa fall tyvärr inte har samma förtroende för din betalningsförmåga, och vidtar därför åtgärder för att minimera risken för förluster i form av obetalda lånebelopp. Villkoren handlar främst om följande:

 1. Högre ränta. När du ansöker om ett lån sätts räntan ofta individuellt, vilket innebär att din specifika ekonomiska situation avgör vilken ränta långivaren kommer att sätta. På bankers och andra kreditgivares hemsidor kan du se att det ofta framgår information som ”effektiv ränta från 12 %”, men räntan kan uppgå till t.ex. 40 %, d.v.s. den lägsta räntan som ofta syns på hemsidan är nästan aldrig den som faktiskt sätts – speciellt om du har betalningsanmärkningar. Tyvärr bör du räkna med en hög ränta om du har anmärkningar. Har du dessutom mer än en anmärkning blir räntan generellt ännu högre, men som nämnts tidigare tas ett flertal faktorer i beaktande.
 2. Lägre lånebelopp. Det händer ofta att man ansöker om en viss summa och får avslag, varefter man automatiskt erbjuds en lägre summa. Självklart beror även detta på vilken långivare du vänder dig till, och därför är det alltid rekommenderat att först läsa på om olika långivare istället för att ansöka hos första bästa direkt.
 3. Kortare återbetalningstid. I vissa fall kan långivare kräva att du återbetalar lånet inom en kortare tid än vad du önskar. Vanligtvis gäller samma återbetalningstid som för samtliga låntagare, men i samband med att du nekas det önskade beloppet och erbjuds ett lägre belopp erbjuds du även en viss återbetalningstid.

Det här bestämmer om du får låna

Svenska långivaren kräver alltid att du har utrymme i din ekonomi för ytterligare belåning. Detta avgörs avgörs vanligen genom en KALP-analys, där man räknar på vilka månatliga inkomster och utgifter du har. Därtill tar långivare ofta hänsyn till nedan faktorer när de bedömer om du är lämpligt för ett lån trots flera anmärkningar.

 1. Antalet betalningsanmärkningar. Det finns givetvis en skillnad mellan att ha en enda anmärkning och att ha tio stycken. Ju färre anmärkningar du har, desto bättre.
 2. Tidpunkt när betalningsanmärkningen uppstod. Om du har anmärkningar som är nästan 3 år gamla tyder det på att du misskötte din ekonomi för tre år sedan – vilket många långivare kan ha överseende med. Fick du däremot en betalningsanmärkning för ca. 6 månader sedan tyder det på att du haft problem ganska nyligen. Detta medför en högre risk att du fortfarande kanske inte har full förmåga att återbetala ett eventuellt lån.
 3. Lånebeloppets storlek. Även i det här avseendet gäller att ett lågt tal är bättre än ett högt. Om du hamnat hos Kronofogden p.g.a. av en obetald skuld på 10 000 kr är det självklart bättre än ifall det rörde sig om 100 000 kr.
 4. Dina tillgångar. Att ha tillgångar i form av aktier, en bil, en bostadsrätt eller annat är alltid bra, även om du ansöker om ett lån utan säkerhet. Det medför en trygghet för långivaren. Om dina betalningar uteblir och långivaren i värsta fall ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogden, så finns det tillgångar att mäta ut. På så vis kommer långivaren kunna få betalt.
 5. Din ekonomi idag. En av de allra viktigaste aspekterna, om inte den allra viktigaste, är hur din ekonomi ser ut idag. Flertalet långivare skriver att det är just detta som får dem att låna ut pengar till människor med betalningsanmärkningar. Man resonerar att många kan ha haft ekonomiska problem tidigare, men det behöver inte innebära att så är fallet även idag. Det finns bl.a. många unga konsumenter som p.g.a. social press, brist på ansvar och liknande sätter sig i en ohållbar ekonomisk situation, men som sedan lär sig av sina misstag och tar tag i sin ekonomi. Alla kan göra misstag, men det viktiga är hur läget ser ut idag.

Grundläggande krav för att få din ansökan prövad

1. Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

2. Du måste ha en hyfsat hög årsinkomst. Hur hög din inkomst behöver vara varierar från företag till företag, men det är givetvis bättre att ha en högre inkomst än en lägre.

3. Du ska helst arbeta heltid. Detta kan skilja sig åt mellan olika långivare samt beror på lånets storlek. Att vara egenföretagare, timanställd eller liknande kan  ge dig sämre möjligheter att bli beviljad lån.

4. Du måste uppfylla alla långivarens övriga grundläggande krav. Dessa kan variera.


Förbättra dina chanser  att låna med betalningsanmärkning

Låna med en medsökande

Att låna med en medsökande med god kreditvärdighet förbättrar avsevärt dina chanser att få ett lån.

Höj din kreditvärdighet

Att ha en betalningsanmärkning är i sig inte det största problemet när det gäller att få din ansökan beviljad. Det gäller däremot att kunna visa upp en god credit score (kreditpoäng/kreditvärdighet).

Läs vår artikel ”Höj din kreditvärdighet” för att få några tips. Du kan även hålla koll på din egen kreditvärdighet genom att använda dig av tjänsten MinUC.se/Kreditkollen.


Så får du bort en prick hos Kronofogden

Det är bara en skuld som finns för indrivning hos Kronofogden som kan få sekretess. Förutsättningarna för att uppgifterna om en sådan skuld ska omfattas av sekretess är:

 • Att någon tidigare skuld inte registrerats de senaste två åren.
 • Att du har betalat skuldbeloppet, inklusive ränta, eventuell dröjsmålsavgift och grundavgift, alternativt att målet har återkallats av fordringsägaren.
 • Att du inte får någon ny skuld under de följande två åren efter det att en skuld sekretessbelagts.

Det krävs att samtliga ovanstående förutsättningar är uppfyllda för att uppgifterna ska skyddas av sekretess.

Frågor och svar om lån med betalningsanmärkning

Kan man låna med skuldsaldo hos Kronofogden?

Generellt sett beviljas inga lån till dig med ett skuldsaldo hos Kronofogden. De alternativ som trots allt finns erbjuder hjälp inom skuldfinansiering. De hjälper dig att samla dina aktiva skulder och få ner kostnaderna hos fordringsägarna. Som alla andra gör de en bedömning av din situation innan du blir garanterad hjälp. Exempelvis Svea Ekonomi.

Hur länge syns en betalningsanmärkning?

Från det datum betalningsanmärkningen fastslås är den kvar i exakt tre år. Därefter försvinner den permanent.

Kan man låna hos pantbanken trots aktivt skuldsaldo?

Ja.

Hos pantbanken försätter du dig aldrig i en ohanterbar ekonomisk situation. Det som händer ifall du inte har råd att betala tillbaka lånet är att du istället förlorar det värdeföremål du lämnat in som pant. Ett föremål som du ändå kanske ville bli av med.