Låna pengar direkt

När du vill låna ett mindre belopp är det oftast önskvärt med en snabb utbetalning. Vi har undersökt vilka långivare som betalar ut direkt till ditt bankkonto.

Sms-lån med direkt utbetalning till ditt bankkonto

Se vilka långivare som betalar ut direkt till ditt bankkonto i listan nedanför.

LångivareSWNOSEBHBDB
FerratumJaJaJaJaNej
LumifyJaJaJaJaJa
NorthmillJaJaJaJaJa
ViaContoNejJaNejNejNej
CredifiJaJaJaJaNej
DaypayJaNejJaNejNej
VivusJaJaJaJaJa
SMSpengarJaJaJaJaJa
MobillånJaJaJaJaJa
KundfinansJaJaJaJaJa
SaldoJaJaJaJaJa
FairloJaJaJaJaJa
TryggkreditJaJaJaJaJa
GF MoneyJaJaJaJaJa
MonettiJaJaJaJaJa
ProfilkreditJaJaJaJaJa
ExpresskreditJaJaJaJaJa
SnabbfinansJaJaJaJaJa
RisicumNejJaJaNejNej
EverydayPlusJaJaJaJaJa
LånbutikenNejJaJaNejNej
CreditstarJaJaJaJaNej
LendifyJaJaJaJaJa
Säker FinansJaJaJaJaNej
FixzaNejJaNejNejNej
FrogtailJaJaJaJaJa
MeddelandelånNejJaJaNejNej
MonefitJaJaJaJaJa
MonaraJaJaJaJaJa
KrederaJaJaJaJaJa

Låna pengar på helgen

De flesta långivarna i listan betalar även ut på helgen – men för att vara på den säkra sidan, se följande: Sms-lån helg.


Kontokrediter – alternativ till att ta nya snabblån direkt

Istället för att kontinuerligt ta nya snabblån med direkt utbetalning då du behöver ett tillfälligt kapitaltillskott kan du använda en kontokredit. Då får du istället ett beviljat kreditutrymme till en viss gräns dit du alltid kan låna vid behov.

Om du exempelvis har en beviljad kreditgräns på 10 000 kr kan du alltså låna upp till det beloppet i en eller flera omgångar. När du sedan har återbetalat det du lånar kan du återigen använda kontokrediten vid behov.

En stor fördel med kontokrediter är att befintliga kunder oftast kan låna pengar snabbt. När du som som redan har en godkänt kredit begär ett uttag inom ditt kreditutrymme blir det i regel godkänt direkt och i många fall betalas det ut närsomhelst på dygnet.


För större belopp – överväg privatlån istället för sms lån direkt

Även om det är väldigt smidigt med lån som har utbetalning direkt blir det ofta till bekostnad av priset. Det finns två undantag, Northmill & Fairlo, som erbjuder räntor mellan 4,9 – 19 % på sina lån. Utöver dem är det däremot huvudsakligen räntor mellan 30 – 39,6 % som gäller.

Väljer du istället ett privatlån kan du förvänta dig en ränta mellan 5 – 15 % om du blir beviljad. För större lån på 20 000 kr eller mer gör det relativt stor skillnad på slutkostnaden. Den enda nackdelen är att du får vänta 1 – 3 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

Vanliga frågor

Är smslån med direkt utbetalning dyrare än andra lån?

Ja och nej. Det är ingen prisskillnad mellan dessa lån och traditionella lån. Däremot är det överlag dyrare att ta ett smslån direkt än att ta ett vanligt banklån.

Hur snabbt får jag pengarna vid sms lån med direkt betalning?

Som snabbast har du pengarna inom 15 minuter från att du skickat in din ansökan, men normalt inom 1 – 2 timmar. Exakt utbetalningstid beror på vilken långivare du ansöker hos och om ni båda har ett bankkonto hos samma bank.

Vilka krav gäller för att få sms lån direkt på kontot?

Kravet är att du och långivaren behöver ha ett bankkonto hos samma bank samt att du ansöker vid en tidpunkt då långivaren kan handlägga låneansökningar. Utöver detta gäller vanliga krav såsom att du behöver minst vara 18 år gammal, sakna skuld hos kronofogden och vara skriven i Sverige.

Hur stort belopp kan man låna direkt?

Här på sidan erbjuder vi lån upp till 50 000 kr med direkt utbetalning. För belopp över 20 000 kronor kan det dock vara värt att utvärdera ett privatlån istället. Anledningen är att den högre räntan hos snabblån gör stor skillnad för dessa belopp.

Till vilka banker går det att låna pengar direkt?

Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank. Har du en annan bank såsom Länsförsäkringar eller Ica Banken behöver lånet betalas innan klockan 13 för att du ska ha pengar samma dag. Du bör således ansöka senast klockan 11 om du inte kan acceptera att få pengarna nästkommande bankdag.

Kan man låna pengar direkt utan UC?

Ja, här på sidan hittar du flera kreditgivare som erbjuder lån utan uc med svar direkt och omedelbara banköverföringar till minst en storbank.