Det naturliga valet vid akuta situationer

Lånen på den här sidan passar som akutlån och obekväma tidpunkter – exempelvis kvällar och helger. Eller om du behöver lånet utbetalt samma dag.

Tänk dock på att en snabb lösning inte nödvändigtvis är samma sak som en bra lösning. Om du har problem med impulslån så kan du använda vår blockeringstjänst.

Lån direkt

  • Pengar samma dag under öppettider.
  • Låna även under kvällar och helger.
  • Blixtsnabb support om du har frågor!

* Slumpad långivare från topp 3 populära matchande val bland våra besökare. Ny långivare slumpas varje dag kl 12:27.

Vilken bank använder du?

Välj bank så berättar vi vilka långivare som betalar ut direkt till ditt bankkonto under öppettider.

Swedbank
Nordea
Handelsbanken
SEB
Danske Bank
Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:10,000 - 25,000 kr Löptid:Flex/konto Årsränta: 25 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Nej Betalningsanmärkning:Nej Ålder:20 år Direktbetalning:Ja

Det här är en högkostnadskredit. Representativt exempel: Låna 15.000 i 1 år. Nominell årsränta 25 %. Månadsbetalning 1.426 kronor. Totalt att återbetala 17.108 kronor varav kreditkostnad 2.108 kronor. Effektiv ränta 28.1 %.

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:1,000 - 30,000 kr Löptid:Flex/konto Årsränta: 39.3 %
Avgifter Uppläggning:320 kr Avi:35 kr Uttagsavgift:49 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:Nej Ålder:18 år Direktbetalning:Ja

Det här är en högkostnadskredit. Representativt exempel: Låna 15.000 i 12 mån. Nominell årsränta 39.3 %. Uppläggning 320 kronor. Avi 35 kr/mån. Månadsbetalning 1.750 kronor. Totalt att återbetala 20.996 kronor varav kreditkostnad 5.996 kronor. Effektiv ränta 56.73 %.

Allmänt Typ:Privatlån Lånebelopp:5,000 - 40,000 kr Löptid:1 till 5 år Årsränta: 26 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:OK Ålder:18 år Direktbetalning:Ja

Det här är en högkostnadskredit. Representativt exempel: Låna 25.000 i 5 år. Nominell årsränta 26 %. Totalt att återbetala 44.594 kronor varav kreditkostnad 19.594 kronor. Effektiv ränta 29.3 %.

Frågor och svar

Funderar

Tiden för ansökan, handläggningsprocess och utbetalning kan minimeras om du ansöker hos en långivare som använder samma bank som du själv eftersom företaget då kan föra över pengarna direkt din ansökan blivit godkänd.  Det fungerar på precis samma sätt som när du själv överför pengar från ett eget konto till en kompis med konto i samma i samma bank. Den typen av transaktion tar som du vet bara några sekunder.

De som betalar ut snabbast marknadsför deras produkt med ”utbetalning inom 15 minuter” (vilket egentligen bryter mot Konsumentkreditlagens paragraf om måttull marknadsföring där snabbheten inte får användas som argument till att ta ett lån).

För att inget ska gå fel med din ansökan och för att du ska få din utbetalning redan samma dag krävs att:

  • Du uppfyller långivarens alla villkor och klarar en kreditupplysning.
  • Du använder BankID för att minimera tiden för verifiering av dina personuppgifter.
  • Du använder samma bank som långivaren alternativt en långivare som använder Trustly.

Vilka banker som används framgår om du hovrar eller klickar på frågetecknet på raden ”direktbetalning” som du hittar i sammanfattningen för varje långivare här ovanför.

Ja, det som gäller under helgen är att du måste försäkra dig om att det specifikt står att långivaren erbjuder helgbetalning. Detta ser du i sammanställningen för varje långivare i listan ovanför om du hovrar över frågetecknet  (eller klickar) på raden ”direktbetalning”.

Vi är själva ingen långivare och beviljar därmed inga lån. Vi har heller inget samarbete med långivares kundtjänst eller informationsutbyte om dig som kund. För att låna pengar väljer du en av långivarna i listan här ovanför och skickar in din ansökan.

Låna pengar snabbt – så gör du:

1. Välj ett lån från den här sidan (eftersom alla erbjuder direktbetalning).

2. Försäkra dig om att banken verkligen betalar ut till din bank. Detta står angivet under frågetecknet för varje lån som listas. Hovra med musen eller klicka med fingret för att få fram informationen.

3. Använd bank ID för att undvika flaskhalsar.

4. Ansök under öppettider.

Om du följer dessa punkter bör du ha ditt lån på ditt bankkonto väldigt snart.

Konsumentverket om snabba lån

Konsumentverket gjorde en granskning av jämförelsesidor 2020 och ansåg att samtliga hade brister vad gäller måttfull marknadsföring (6 a § KkrL). Frågan är var gränsen går mellan att informera om en låneprodukt som bygger på just snabbhet och att bryta mot måttfull marknadsföring? Vi anser att man måste kunna få skriva ut hur snabbt någon får pengarna om besökaren är intresserad av att veta det. Vi har genom åren aldrig påstått att det är bra att låna pengar. Och att låna snabbt och ogenomtänkt är knappast bättre. Men: Om någon vill veta hur snabbt man får pengarna så måste man väl kunna skriva det? När besökaren själv först letat upp informationen via en sökmotor är ju beslutet dessutom redan från början deras eget. Beslutet att låna pengar snabbt är med andra ord  inget som vi lockar besökaren med. Det blir nästan lite komiskt när hela projektet SmslånOnline.se började med att jag skrev posten ”Därför jobbade jag med skit som sms-lån”.

Med det sagt: på den här sidan hittar du lån med snabba utbetalningar. Det betyder inte att de löser dina problem. De kan t.o.m bli större. Nu när vi förklarat detta in i minsta beståndsdel så tror vi att du är mogen för att ta ett beslut som exempelvis: ”har jag råd att låna 1000 kronor till en kostnad av 33 kronor på en månad och betala tillbaka 1033 kronor på en månad?”. You can do it.

Relaterat

Låneprodukten som sådan handlar i sig om snabba utbetalningar om enkelhet. Därför kretsar många av våra besökares intressen kring lån som kretsar kring de ämnen som redovisar här intill.