Enkla lån som är lätta att få

Är du trött på kräsna långivare med höga krav? Här på sidan listar vi alla långivare där det är enkelt att få lån. Genom våra samarbetspartners är det lätt att få lån även om du inte har en heltidsanställning eller om du har en anmärkning.

Vilket är det lättaste smslånet att få?

Ferratum är  det smslån som är lättast att få 2023.  Hos dem kan du få lån med låg inkomst . Ferratum kräver noll kronor i deklarerad inkomst.

Typ: Snabblån
Lånebelopp: 1 000 - 50 000 kr
Löptid: 4 till 46 mån
Årsränta: 42.5 %
Lån utan UC: Ja
DirektbetalningSwedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken
Betalningsanmärkning: OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39.6 %. Månadsbetalning 1 012 kronor. Totalt att återbetala 12 145 kronor varav kreditkostnad 2 145 kronor. Effektiv ränta 47.64 %.
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Vilken är den lättaste banken att få lån hos?

Det ställe där det är enklast att bli beviljad banklån är via låneförmedlaren sambla. Hos dem jämförs över 40 olika långivare med endast en kreditupplysning. På så sätt är chansen väldigt stor att du hittar en bank som kan bevilja dig ett lån med dålig kreditvärdighet sedan tidigare.

Typ: Låneförmedlare
Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
Löptid: 1 till 15 år
Årsränta: 2.95 - 39.6 %
Lån utan UC: Nej
DirektbetalningSambla erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning: OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 150 000 kr i 12 år. Nominell årsränta 6.4 %. Månadsbetalning 1 495 kronor. Totalt att återbetala 215 282 kronor varav kreditkostnad 65 282 kronor. Effektiv ränta 6.59 %.

Var är det lättast att få lån utan UC?

Hos Kredit365 är det lättast att få lån utan UC. De använder Bisnode vilket gör det enkelt att få lån trots många uc förfrågningar. Hos dem kan du låna mellan 2 000 – 5 000 kronor, även i vissa fall trots att du är arbetslös och/eller har betalningsanmärkningar

Typ: Snabblån
Lånebelopp: 2 000 - 5 000 kr
Löptid: Upp till 30 dagar
Årsränta: 39 %
Lån utan UC: Ja
DirektbetalningKredit365 erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning: OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Nominell årsränta 39 %. Uppläggning 350 kronor. Totalt att återbetala 5 555 kronor varav kreditkostnad 555 kronor. Effektiv ränta 260 %.
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Var är det lättast lättast att få lån med anmärkning?

Flexkontot är det lättast att få lån hos om du har en eller flera betalningsanmärningar. De är frikostiga med att bevilja sms lån till personer med betalningsanmärkning så länge de inte har någon skuld hos kronofogden och har en regelbunden inkomst. Flexkontot erbjuder lån på 3 000 – 30 000 kr

Typ: Snabblån
Lånebelopp: 3 000 - 30 000 kr
Löptid: 1 till 180 mån
Årsränta: 39.48 %
Lån utan UC: Ja
DirektbetalningFlexkontot erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning: OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39.48 %. Uppläggning 475 kronor. Avi 25 kr/mån. Månadsbetalning 1 118 kronor. Totalt att återbetala 13 416 kronor varav kreditkostnad 3 416 kronor. Effektiv ränta 69.3 %.
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Sefina – lätt att få lån vid pant av värdesak

Hos Sefina är det enkelt att få lån så länge du har någon värdesak att pantsätta som säkerhet för lånet. De har nämligen ett lån som alltid beviljas så länge de kan godta föremålet du vill pantsätta. Eftersom panten blir säkerheten för lånet spelar din personliga ekonomi ingen roll för dem.

Typ: Pantbank
Lånebelopp: 1 000 - 1 000 000 kr
Löptid: Upp till 3 mån
Årsränta: 3.25 - 3.95 %
Lån utan UC: Ja
DirektbetalningSefina Pantbank erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning: OK
Mer info / ansök

Lånbolag det är lätt att få lån hos har ofta dyra lån

Något som är viktigt att ha i åtanke när man letar efter lätta lån att få är att de oftast har relativt höga avgifter. Anledningen är att ju lägre krav en långivare har desto högre risk blir det att deras kunder inte kommer betala tillbaka deras utlånade pengar.

En person som har svårt att få lån har oftast det för att dess ekonomi är mindre stabil än någon som har lätt att få lån. För att kompensera för framtida kreditförluster har därför långivare där det är lätt att få lån höga räntekostnader och avgifter.

Vi rekommenderar därför att du i första hand testar långivare som erbjuder ett snabblån till högre krav än långivarna som listas på den här sidan i första hand. Chansen är nämligen att du får förmånliga villkor hos dem om du blir beviljad.

Skulle du däremot bli nekad hos dessa långivare kan du – efter att du tänkt till om du verkligen behöver lånet – använda de långivare vi listar på sidan.

Lån utan UC är generellt sett enklare att få

Det enklaste lånet att få är oftast från en kreditgivare som inte gör kreditupplysningar via UC. Men hur kommer det sig egentligen?

Svaret har huvudsakligen två delar:

Bisnode & Creditsafe bryr sig mindre om antalet förfrågningar

När du ska låna utan UC är det i huvudsak låneaktörer som använder sig av Creditsafe eller Bisnode som är aktuella. Till skillnad från UC – som lägger hög vikt vid antalet UC-förfrågningar du tidigare gjort – bryr de sig inte alls om hur många UC du gjort sedan tidigare.

När det gäller hur många Bisnode- och Creditsafe-upplysningar du gjort är de också känsliga. Hos Creditsafe spelar antalet ingen roll alls, medan det hos Bisnode spelar roll (men inte lika mycket som hos UC).

Det finns inget gemensamt skuldregister för lån utan UC

Alla långivare som använder sig av UC är skyldiga att rapportera alla lån och krediter de beviljer till ett gemensamt register. Låneföretag som använder sig av UC kan därefter se vilka lån och krediter en person har när de gör en UC-upplysning på dem.

Ett sådant register finns inte för kreditgivare som använder Creditsafe eller Bisnode, vilket gör att dina befintliga lån har mindre negativ påverkan på dina möjligheter att bli beviljad.

Enkla lån att få innebär frihet under ansvar

Med dagens teknologi och brist på ett gemensamt skuldregister finns det många ställen där man kan låna lätt utan hårda kreditkontroller. Men endast för att det exempelvis går att ta ett lån utan inkomst så länge du har en deklarerad inkomst betyder det inte att det är bra.

Att ta lån du inte är helt säker på att du kan återbetala är en kortsiktig lösning som sannolikt kommer att ha negativ påverkan på din ekonomi över lång sikt.

Vi rekommenderar därför starkt att du alltid räknar noggrant för att försäkra dig om att du har råd att betala tillbaka allt du lånar innan du begär en utbetalning.

Vanliga frågor

Vilket är det enklaste lånet att få?

Det beror på vad du har för förutsättningar och vad du är ute efter för lån. Generellt sett är Daypay det bästa sms lånet för dig med låg kreditvärdighet. Är du ute efter ett privatlån är istället låneförmedlaren Sambla det bästa alternativet.

Är lån som är lätta att få dyrare än andra lån?

Ja, generellt sett kostar lån som är enkla att få mer än andra lån. Anledningen är att det är mer riskfyllt att ge ut lån med låga krav. Långivarna måste således ta ut högre avgifter för att täcka upp för framtida kreditförluster från kunder som inte betalar tillbaka sina lånade pengar.

Finns det långivare där det är lätt att få lån trots anmärkning?

Ja och nej. Det finns långivare som accepterar betalningsanmärkningar, och bland de som gör det har vissa högre beviljandegrad än andra. Det är däremot missvisande att säga att det är lätt att få lån med anmärkning.

En tumregel är att du inte  får ha anmärkningar som är yngre än 6 månader gamla, och de ekonomiska problem som resulterade i att du fick en anmärkning ska också vara lösta.