Kreditkort

Om du ska iväg och resa och behöver ett reservbetalmedel kan det vara bra att äga ett kreditkort. Faktum är att kreditkortet är ett bättre alternativ att ha till hands istället för att använda sig av kontokrediter som många gånger räknas till högkostnadskrediter. Problemet är bara – hur snabbt får man kortet? Och hinner kreditkortet skickas hem innan du reser iväg på semesterresan? Det får du reda på här.

Så får du ditt kreditkort snabbt – eller iallafall pengarna!

Eftersom de flesta som tittar in på vår webbplats gör det för att de behöver snabba pengar har vi valt att tipsa om ett kreditkort som går att få hem iallafall ganska snabbt: Bank Norwegian Kreditkort.

 1.  Ansök direkt online. Du får omedelbart besked om din ansökan blivit beviljad eller ej.
 2. För över pengar till ditt bankkonto direkt din ansökan blivit beviljad ifall penningbrist är det främsta problemet. Själva transaktionen tar 1-2 vardagar. Räkna med en dag om du ansöker tidigt på dagen.
 3. Tyvärr får du förmodligen räkna med 5 arbetsdagar innan du fått hem ditt nya kreditkort. När vi testade kom kortet efter 4 dagar.

Här ansöker du >>>

Bank norwegian kreditkort ansökan

Bank Norwegians kreditkort

 1. Ingen årsavgift.
 2. Upp till 6 veckors räntefri kredit.
 3. Kostnadsfria kontantuttag.
 4. Reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat.
 5. Möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar ex, tandvårdsförsäkring.
 6. Cash Points på allt du handlar.

Vad krävs för att få låna?

 1. Du måste vara minst 23 år gammal.
 2. Du får inte ha en betalningsanmärkning.
 3. Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader.
 4. Du måste klara den obligatoriska kreditupplysningen. Där hämtas bland annat information från UC.

Om kreditkort

Kreditkort är populära och kan användas hos nästan alla handlare, oavsett om de är online eller i en fysisk butik. Huvudfunktionen hos ett kreditkort är möjligheten att debitera en viss summa pengar. Kortinnehavaren måste betala ett minimibelopp på kontot före förfallodagen för att undvika förseningsavgifter eller andra påföljder. Banken tar ut ränta på saldot efter en viss tid men du kan ofta undvika dessa påföljder genom att betala tillbaka pengarna i tid, lite beroende på det avtal som du accepterat när du ansökte om kreditkortet.

Kreditkort kommer med en kreditgräns. Det kan variera allt från ett par tusen kronor till tiotusentals kronor. Vilken kreditgräns du kan erbjudas bestäms efter att en kreditupplysning gjorts för att bestämma din betalförmåga. Kreditkortsutgivaren kan neka den kreditgräns du ansökt om ifall din kreditvärdighet är för låg. I dessa fall kan du erbjudas en lägre kreditgräns än din önskade – din ansökan kan även avslås. Betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden försvårar eller omöjliggör dina chanser att få din kreditkortsansökan godkänd.

Varje månad får du en faktura som inkluderar alla dina bokförda köp. Du måste betala minimibeloppet i tid för att slippa betala ränta på ditt obetalda saldo.

 

Publicerad: 7 maj 2020Uppdaterad: 20 januari 2022