Låna 1000 kronor

Smslån lämpar sig bäst för små belopp. Här ser du var du enklast var du lånar med direktbetalning och får lite grundläggande förklaringar för att öka dina chanser att välja det bästa alternativet.

Jämför långivare online

Loading...

Ett litet lån bör gå snabbt

1 000 kronor är ett lågt lånebelopp, men summan kan vara avgörande för att klara av en oförutsedd utgift. Det finns många situationer när ett lån på 1 000 kronor kan behövas, exempelvis om bilen måste repareras eller om en faktura snabbt måste betalas. Livet kan bjuda på situationer med oförutsedda kostnader och då kan det vara bra att veta att det finns möjligheten att låna 1 000 kronor snabbt. Det sker oftast genom ett SMS-lån eftersom att bankerna sällan tillhandahåller så små lånebelopp. Som tur är finns det många långivare som erbjuder mindre snabblån som kan bli din räddare i nöden.

Slut pengar

Bästa tillfället att ta ett sms-lån är när du bara behöver ett litet lån

De flesta småbelopp som ges till utlåning är högkostnadskrediter. Som namnet antyder handlar det om en kredit med hög ränta. En hög effektiv ränta behöver dock inte vara detsamma som en hög kostnad ifall du betalar av lånet snabbt.

Vad menar vi med det då?

Jo, om vi tillämpar max tillåten ränta på 40% på ett lån som saknar uppläggningsavgift – vilket många sms-lån gör – får vi en kapitalkostnad på 33 kronor om du bara behöver lånet i en månad. Det är betydligt mindre än kostnaden för uppläggningsavgiften hos många privatlån som erbjuder lägre ränta.

Vi tänker inte säga att det är bra att låna pengar – men om du nu ska ta ett sms-lån så är det bästa valet att göra det för ett så pass litet lånebelopp som tusen kronor.


Låna 1 000 kronor utan UC

Eftersom att 1 000 kronor är ett så pass lågt lånebelopp kan det vara en bra idé att välja ett lån utan UC. För många förfrågningar hos Upplysningscentralen kan nämligen påverka din kreditvärdighet negativt vilket gör att du i framtiden kan få svårt att teckna andra lån. Om du bara ska låna 1000 kronor är det därför bäst att låna utan UC.


Hur går processen till?

Att låna 1 000 kronor utan UC är oftast mycket smidigt. Det allra vanligaste är att ansöka om ett SMS-lån. Den stora fördelen med den här typen av lån är att långivaren ofta betalar ut pengarna snabbt. Direktbetalning kan ske till de flesta storbanker vilket gör att du kan få 1 000 kronor på kontot strax efter att låneansökan beviljats. Du behöver oftast inte fylla i särskilt många uppgifter och du får vanligtvis svar på din ansökan mycket snabbt. Det är dock viktigt att du kontrollerar att långivaren betalar ut till din bank. Jämför därför alltid olika långivare innan du bestämmer dig för att skicka in låneansökan.

Hur hög är räntan?

Nästan alla snabblån innehåller likartade årsräntor – maxräntorna – vilket tydligt är redovisade i den här tabellen. Sen finns det vissa lån med lägre räntor. Dessa kan vara något svårare vad gäller att få lånet beviljat och någon enstaka långivare som exempelvis Northmill tar en UC-upplysning när du ansöker.

Räntan för SMS-lån är oftast hög, men eftersom lånebeloppet är lågt blir den totala lånekostnaden oftast inte mer än cirka 100 kronor. Det är i princip omöjligt att ta ett SMS-lån utan ränta eller med mycket låg ränta. Å andra sidan är SMS-lån mycket smidiga och du får pengarna utbetalade snabbt.

 

Räntorna för lån 1 000 kronor
7.9%22.9%
19.5%39.5%
3.25%3.95%
38.4%
0%0%
26.5%

Låt dig inte luras av låga räntor

När du lånar ett så litet belopp som tusen kronor är det viktigt att ta i beaktande vad uppläggningsavgiften blir. Om du bara behöver lånar 1 000 kronor en kort stund, exempelvis 3 månader, blir lånen med ”de låga räntorna” snabbt dyra i jämförelse eftersom de mest troligt har en uppläggningsavgift och kanske även en avi-avgift.

Se några jämförelser här nedanför där vi jämför det ”dyraste” lånet Ferratums räntor med de ”billigare” alternativen.

Prisexempel för lån 1000 kronor

1 000 kronor utan UC hos Ferratum

Årsränta 42.5 %. Uppläggning: 0 kr. Avi 0 kr.

MånaderMånadsbetalning (kr)Tot. återbetalning (kr)Eff. ränta
33571 07251.84 %

1 000 kronor hos Northmill

Årsränta 19.9 %. Uppläggning: 195 kr. Avi 19 kr.

MånaderMånadsbetalning (kr)Tot. återbetalning (kr)Eff. ränta
33441 285366.01 %

1 000 kronor utan UC hos Saldo

Årsränta 39 %. Uppläggning: 395 kr. Avi 0 kr.

MånaderMånadsbetalning (kr)Tot. återbetalning (kr)Eff. ränta
33551 461948.47 %

Vad du bör välja beror alltså mycket på hur länge du behöver pengarna. Om du bara behlver dem en kort stund – välj lånet utan avgifter!