Låna 3000 kr:
Jämför sms lån snabbt – utan UC.

Här på SmslånOnline.se hittar du enkelt långivare som kan låna ut ett belopp av 3000 kr till dig utan säkerhet. Du kan låna till precis vad du vill utan några frågor om vad du ska använda pengarna till. Ansökan sker direkt på nätet med BankID.

Här kan du låna 3 000 kronor

Loading...

Långivarnas grundläggande krav på låntagare

För att få låna 3000 kr utan säkerhet hos någon av långivarna här på Lånen.se finns det några grundkrav som samtliga långivarna ställer på dig som låntagare. Dessa är:

  • Du ska vara minst 18 år fyllda
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du måste ha någon typ av deklarerad inkomst. Det finns dock inget krav på att du ska ha ett fast arbete.
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar som uppkommit under de senaste 6 månaderna.
  • Du får inte ha några aktuella skulder hos Kronofogdemyndigheten.
  • Du måste ha ett svenskt BankID.
  • Du måste ha ett konto på en bank i Sverige.
Miniräknare

Finns det några risker med att låna pengar?

Att låna pengar är alltid att ta en risk. Kan du inte sköta återbetalningen kan du råka ut för extra kostnader, till exempel påminnelseavgifter och dröjsmålsränta. Det finns också en risk att du får betalningsanmärkningar och hamnar hos Kronofogden om du inte kan betala av ditt lån. Innan du lånar pengar är det därför viktigt att du ser till att du har en budget för att göra det. Se till exempel till att du har tillräckligt med utrymme varje månad för att betala av på ditt lån.

Ett lån på 3000 kr är dock så pass litet att det inte brukar vara några problem för de flesta att sköta återbetalningen på ett bra sätt. Sedan snabblånebranschen tvingades till reglering finns numera både räntetak och kostnadstak vilket gör att de mest cyniska fallgroparna eliminerats.

Kan man låna 3000 kr med låg ränta?

När man lånar pengar vill man vanligen ha så låg ränta som möjligt. Att låna mindre belopp som 3000 kr är dock svårt att göra med låg ränta. Det som är vanligt för dessa mindre lån är nämligen att räntan och avgifterna är ganska höga.

Det skadar dock inte att jämföra olika långivare så att du kan ansöka om det lån som har de bästa villkor för dig.

Tänk på att en hög uppläggningsavgift direkt blir ofördelaktigt om du bara behöver låna 3000 en kort period, exempelvis någon månad. Då lämpar sig Ferratum betydligt bättre som är utan avgifter helt och hållet, trots att de tillämpar maxränta.

Snabb utbetalning med små lån

När du tar ett mindre lån söker de flesta efter en snabb lösning med snabb utbetalning. En stor fördel med dessa mindre lån, till exempel lån på 3000 kr, är att hela låneprocessen från ansökan till utbetalning ofta går mycket snabbt. Du kan enkelt ansöka online och sedan få pengarna utbetalda redan samma dag eller dagen efter om ditt lån blivit beviljat. I vissa fall går det till och med att få de lånade pengarna utbetalda under helgen. Undersök om så är fallet hos den långivare du väljer om det är viktigt för dig.

Ta sms lån på 3000 kronor utan UC

När du lånar ett mindre belopp utan UC tar istället långivaren en kreditupplysning på dig hos Bisnode eller Creditsafe. Det är en fördel eftersom lånet då inte registreras hos Upplysningscentralen. Att ha för många låneförfrågningar hos Upplysningscentralen kan göra att det blir svårare för dig att ta ett större lån i framtiden. På så sätt är det därför en fördel att ta ett lån utan UC.

Prisexempel

Brixo 3000 kr

Årsränta 25.95 %. Uppläggning: 0 kr. Avi 0 kr.
MånaderMånadsbetalning (kr)Tot. återbetalning (kr)Eff. ränta
47913 16429.27 %
65393 23129.27 %

Ferratum 3000 kr

Årsränta 42.5 %. Uppläggning: 0 kr. Avi 0 kr.
MånaderMånadsbetalning (kr)Tot. återbetalning (kr)Eff. ränta
48183 27051.84 %
65643 38351.84 %

Lumify 3000 kr

Årsränta 40.25 %. Uppläggning: 685 kr. Avi 60 kr.
MånaderMånadsbetalning (kr)Tot. återbetalning (kr)Eff. ränta
48144 181420.44 %
65604 407299.39 %