Låneförmedlare

Använd en låneförmedlare för att be om offert hos ett stort antal banker och låneinstitut med en enda ansökan. Du fyller bara i dina uppgifter en gång. Fördelen blir att det blir enkelt att jämföra erbjudandena eftersom offerterna redan baseras på din privatekonomi. Det blir helt enkelt enklare att se var du lånar billigast. Bara en kreditupplysning behövs – och då används UC.

 • 13 st. låneförmedlare för privatlån
 • Lån mellan 5 000 till 600 000 kr
 • Räntor från 2.9 - 39.6 %
 • 1 st. låneförmedlare för snabblån.

Vad är en låneförmedlare?

De flesta låneförmedlare som erbjuder privatlån samarbetar med ett 20+ antal banker och kreditinstitut. Utbud och samarbetspartners brukar vara likartat oberoende av vilken låneförmedlare du väljer, men små skillnader kan förekomma.

En låneförmedlare har ofta upprättat samarbetsavtal med flera banker och fungerar lite som en sökmotor för lån. Beroende på vilken lånetyp som söks efter visar låneförmedlaren upp olika svar. Som konsument är det enkelt och smidigt att använda en låneförmedlare för att snabbt få många svar från flera banker eller långivare.

Surfar låneförmedlare på desktop

Välj en låneförmedlare

Genom att använda sökfiltret här nedanför kan du filtrera ut låneförmedlarna som matchar dina behov. Klicka i de egenskaper du önskar och sedan på "visa matchande lån" så presenteras resultaten.

Loading...
Typ:Låneförmedlare
Lånebelopp:5 000 - 600 000 kr
Löptid:1 till 20 år
Årsränta:2.95 - 26.05 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningAdvisa erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 310 000 kr i 12 år. Nominell årsränta 6.94 %. Månadsbetalning 3 178 kronor. Totalt att återbetala 457 643 kronor varav kreditkostnad 147 643 kronor. Effektiv ränta 7.17 %.
Typ:Låneförmedlare
Lånebelopp:10 000 - 350 000 kr
Löptid:1 till 15 år
Årsränta:2.95 - 29.95 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningAnmärkning.se erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 100 000 kr i 10 år. Nominell årsränta 7.1 %. Månadsbetalning 1 166 kronor. Totalt att återbetala 139 920 kronor varav kreditkostnad 39 920 kronor. Effektiv ränta 7.34 %.
Typ:Låneförmedlare
Lånebelopp:5 000 - 600 000 kr
Löptid:1 till 20 år
Årsränta:2.95 - 27 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningZmarta erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 180 000 kr i 10 år. Nominell årsränta 6.65 %. Månadsbetalning 2 058 kronor. Totalt att återbetala 246 915 kronor varav kreditkostnad 66 915 kronor. Effektiv ränta 6.86 %.

Bästa anledningarna till att använda en låneförmedlare

Om du inte har alldeles för bråttom och behöver ett mer långsiktigt lån snarare än akut är låneförmedlaren förmodligen det bästa alternativet, eller iallafall ett av de bättre, valen. Även om svaret dröjer uppemot 24 timmar så kommer offerterna som dyker upp att baseras på din egen privatekonomi.  Det blir alltså enklare att välja vilket lån som blir billigast direkt.

För att inte säga att det helt enkelt är  ganska bekvämt.

Fördelar med låneförmedlare

 • Personlig offert baserad på din privatekonomi.
 • Svar från 20+ anslutna långivare.
 • Bättre chanser att hitta billigaste lånet.

Flera ansökningar hos banken på samma gång

En typisk låneförmedlare samlar in uppgifter från personen som vill låna och avgör vilka banker och långivare som är aktuella.

Här är det långivaren som får bestämma saker som:

 • Lånebeloppet
 • Löptiden
 • UC eller utan UC
 • Med eller utan betalningsanmärkning

I vissa fall handlar det också om att skicka faktiska ansökningar till bankerna för att sedan ge personen som ansökt ett svar med olika alternativ. Detta skapar en konkurrens mellan bankerna och den som ger bäst villkor är såklart den bank som blir mest attraktiv att låna ifrån. Som låntagare är det väldigt smidigt sätt att på ett kick få iväg ett 20+ tal ansökningar hos flera banker. Förmodligen har låntagaren samarbeten med banker och långivare som du inte kände till sedan innan. Ofta är det inte storbankerna som ger de bästa villkoren utan start ups och mindre kreditföretag. Storbankerna får majoriteten av sina intäkter från större lån som bostadslån och lån till företag vilket gör att dom ofta bryr sig mindre om snabblån och smslån till privatpersoner.


Vilka låneförmedlare är bäst?

Det finns många olika låneförmedlare och vi har listat några av de mest populära här på sajten. Lendo har säkert de flesta hört talas om, liksom Zmarta. Dessa ständiga radioplågor. Det kan variera i hur stor summa du kan söka, hur långt lånet ska vara samt vilken ålder du som låntagare behöver ha som minimum. När du ska ansöka om ett lån kan det vara en bra idé att ansöka hos olika låneförmedlare eftersom det kan skilja sig en del mycket vilka banker och långivare som är anslutna till olika låneförmedlare. Genom att ansöka hos olika låneförmedlare sprider du ut chanserna att få de bästa villkoren på ditt lån.


En låneförmedlare kräver bara en UC-kreditupplysning

Något som är bra att tänka på är att varje ansökan medför någon typ av kreditupplysning. Det kan vara UC eller någon annan kreditupplysningstjänst. Som privatperson kan det ha negativa effekter på ens kreditvärdighet att ha flera kreditupplysningar på sig eftersom det anses vara något negativt hos kreditupplysningsföretagen. En låneförmedlare bakar ihop ansökningen och använder bara en kreditupplysning. På så sätt går det att göra 20+ ansökningar med endast en kreditupplysning. Oavsett om det är UC eller någon annan kreditupplysningstjänst som Bisnode eller Creditsafe så är det klokt att hålla ner antalet så mycket som möjligt. Det är för att din kreditvärdighet påverkar hur mycket du kan låna och till vilken ränta. Ju bättre kreditvärdighet desto bättre villkor får du på lånet helt enkelt.


Enklare låneförmedlare – finns det?

I princip alla låneförmedlare jobbar med privatlån där ansökningskraven kan vara ganska höga. Det finns dock undantag, som exempelvis Klara Lån som främst jobbar med sms-lån. Klara lån är för övrigt en tjänst som är väldigt snabb. Direkt du skickat in din ansökan så pingar Klara Lån långivare som är anslutna till tjänsten. Inom några sekunder får du svar på om någon långivare är villig att erbjuda dig ett lån.

För lån under 30.000 kronor används ingen UC omn du använder Klara Lån.

Klara Lån

Frågor och svar om låneförmedlare

Funderar

Är det garanterat att jag hittar bästa priset?

Offerter skickas bara från banker och låneinstitut som är anslutna till långivaren. Om det finns en långivare som är billigare och inte använder låneförmedlaren kommer du därför inte att få reda på detta. Däremot är priserna som räknas fram baserade på din privatekonomi så det är enkelt att se vilket lån som blir billigast av de anslutna bankerna och låneinstituten.

Hur snabbt får jag pengarna?

Det brukar ta ungefär ett dygn att från besked alla anslutna långivare. När du sedan valt lån kan det dröja en eller några bankdagar innan du har pengarna på kontot.

Kan man låna utan UC?

Nej. När du vänder dig till en låneförmedlare används alltid UC. Besök istället vår sida med långivare som inte använder UC.