Jämför Sveriges bästa låneförmedlare:
Hitta bästa lånet med endast 1 UC-upplysning

Här på SmslånOnline hjälper vi dig att hitta de bästa låneförmedlare där du enkelt kan jämföra räntor hos flera olika kreditgivare samtidigt med bara en UC.

 • Topplista med de bästa låneförmedlarna.
 • Jämför lån hos över 40 långivare.
 • Låna mellan 5 000 till 600 000
 • Ränta 2.9 - 39.6 % kronor.
 • Återbetalningstid på upp till 20 år.

Jämför låneförmedlare

Loading...

Bästa anledningarna till att använda en låneförmedlare

Om du inte har alldeles för bråttom och behöver ett mer långsiktigt lån snarare än akut är låneförmedlaren förmodligen det bästa alternativet, eller iallafall ett av de bättre, valen. Även om svaret dröjer uppemot 24 timmar så kommer offerterna som dyker upp att baseras på din egen privatekonomi.  Det blir alltså enklare att välja vilket lån som blir billigast direkt.

För att inte säga att det helt enkelt är  ganska bekvämt.

Fördelar med låneförmedlare

 • Personlig offert baserad på din privatekonomi.
 • Svar från 20+ anslutna långivare.
 • Bättre chanser att hitta billigaste lånet.

Faktorer som avgör vilken låneförmedlare som är bäst

För att avgöra vilken låneförmedlare som är bäst har vi tagit hänsyn till följande faktorer och utifrån dessa gjort en samlad helhetsbedömning.

 • Antal samarbetsbanker: Med ett större antal banker och långivare som samarbetspartners har du större chans att hitta ett lån med bra villkor.
 • Recensioner online: Bra omdömen från befintliga användare visar på nöjda kunder.
 • Storlek och omsättning: En större låneförmedlare med hög omsättning kan kännas som ett tryggare val för dig som kund.
 • Kundservice: Med en hjälpsam kundsupport och flera olika kommunikationsvägar har du som kund större möjlighet att få hjälp och svar på frågor.
 • Ränta och beloppsgräns: Låneförmedlare som kan erbjuda lägre ränta och högre beloppsgräns rankar bättre enligt vårt sätt att bedöma.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är en slags mellanhand mellan långivare och låntagare. Låneförmedlaren låter dig söka lån hos flera olika banker och långivare samtidigt med bara en kreditupplysning hos UC. Efter att du skickat in din ansökan svarar långivarna med förslag på det bästa lånet de kan erbjuda dig.

Minimikrav för att få lån via låneförmedlare

 • Du måste vara 18 år.
 • Du ska ha en inkomst på minst 8 400 kr per månad.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år.
 • Du måste vara skuldfri från Kronofogden sedan minst 6 månader.
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras av vissa långivare.

Så fungerar det att ta lån via en låneförmedling

När du ansöker om lån via en låneförmedling tas det en kreditupplysning på dig. Därefter får samtliga banker och långivare som samarbetar med låneförmedlaren ta del av denna kreditupplysning. Utifrån den bedömer de vilket låneerbjudande de kan ge dig.

Vilket erbjudande du kan få varierar mellan olika banker

De erbjudanden du får från de olika bankerna kan skilja sig åt beroende på hur banken gör sin kreditbedömning. Även om de utgår från samma kreditupplysning och information har alla långivare nämligen olika sätt att prioritera när det kommer till riskbedömningen.

Vissa långivare föredrar fast anställning, medan andra prioriterar en hög inkomst oavsett anställningsform. Det finns också de som anser att det viktigaste är att låntagaren inte har för många UC-förfrågningar sedan tidigare.

Nedan visas ett exempel på hur erbjudanden från olika banker kan se ut för en person som ansöker om lån på 150 000 kr via en låneförmedlare.

Låneförmedlare exempel

I exemplet kan man se att den ränta olika långivare kan erbjuda skiljer sig åt relativt mycket. Dessutom kan vissa långivare endast bevilja delar av beloppet, medan en av bankerna ger avslag på ansökan.

Låneförmedlare erbjuder oftast blancolån

Den vanligaste lånetypen du kan ansöka om via en låneförmedlare är blancolån. För att bli beviljad denna typ av lån utan säkerhet kräver inte banken någon pant, till skillnad från t.ex. bolån där fastigheten fungerar som säkerhet.

Istället gör de en bedömning av om din ekonomi klarar av månadskostnaden för ett lån. Eftersom du inte behöver pantsätta något som säkerhet är det fritt att använda pengarna till vad du vill.

Detta händer när du skickar in en ansökan till en låneförmedling

 1. Låneförmedlaren tar emot din ansökan och gör en kreditförfrågan hos UC.
 2. De anslutna bankerna får ta del av kreditupplysningen och lämnar sina förslag på lån. (Detta kan ske automatiskt med svar direkt eller dröja upp till ett dygn).
 3. Du väljer det erbjudande som passar bäst in på dina önskemål.
 4. Lånehandlingarna skickas till dig via e-mail för signatur med BankID eller via post för lån utan BankID. Dokumenten skickas sedan åter till långivaren.
 5. Efter att avtalet signerats och returnerats tar det ca 1 – 3 dagar innan pengarna betalas ut till ditt bankkonto.

Tips när du vill jämföra räntor från flera banker

Vänta minst 24 timmar innan du bestämmer dig

När du använder dig av en låneförmedlare för att jämföra räntor och lån får du oftast svar på din ansökan inom kort och kan därmed få lån snabbt hos vissa banker. Vanligtvis handlar det om banker som har mer eller mindre automatisk handläggning av ansökningar.

Även om du får svar direkt kan det löna sig att vänta på att fler erbjudanden kommer in. Vissa banker har nämligen en något längre handläggningstid, men kan i gengäld ibland ge bättre lånevillkor. Därför rekommenderar vi att vänta minst 24 timmar innan du beslutar dig för vilket lån du vill teckna.

Använd medsökande för bättre ränta

När du ansöker om lån sätter banken räntan utifrån den riskbedömning de gör. Bedömer de risken som hög kompenserar de detta genom att sätta en högre ränta. Vill du öka dina möjligheter till att få bättre lånevillkor kan du ansöka om ett lån med medsökande.

Med två personer som delar på betalningsansvaret minskar bankens risk att inte få tillbaka pengarna. Detta innebär normalt sett att banken också kan erbjuda bättre ränta på ditt lån.

Ansök inte hos flera förmedlare samtidigt

De flesta låneförmedlare samarbetar med i stort sett samma banker. Får du avslag på din ansökan hos en förmedlare är det därför sällan du får ett annat besked hos någon annan.

Snarare försämrar det din chans att bli beviljad, då det tas en ny UC för varje ansökan.

Ser långivaren att du redan har en aktiv ansökan hos någon annan sedan tidigare är därför risken stor att man automatiskt får avslag.

Fördelar och nackdelar med att använda en låneförmedling

Fördelar

 • Det är kostnadsfritt: Det kostar inget att ansöka om lån hos en låneförmedlare.
 • Det tas bara en UC: Din kreditvärdighet påverkas inte nämnvärt då alla långivare delar på samma kreditupplysning.
 • Det är enkelt och smidigt: Du slipper ägna tid åt att jämföra lån hos olika banker.
 • Du får alltid lägsta möjliga ränta: Du ser direkt vilken långivare som kan ge lägst ränta.
 • Du får alltid högsta möjliga lånebelopp: Du kan enkelt se vilka banker som kan erbjuda det högsta lånebeloppet.
 • Det finns möjlighet till gratis rådgivning: Du får gratis rådgivning och hjälp med frågor och funderingar.
 • Ansökan är inte bindande: Det är först när du bestämt dig för ett lån och signerat digitalt med BankID eller med underskrift på lånedokumentet som avtalet börjar gälla.

Nackdelar

 • Det tar längre tid att få lånet: Det tar vanligtvis något längre tid att få lånet utbetalt när man använder en låneförmedling.
 • Du kan inte ansöka om medlemslån via låneförmedlare: Är du medlem i en fackförening som samarbetar med någon av storbankerna kan du ha möjlighet att få ett så kallat medlemslån. Detta är tyvärr inte möjligt att jämföra och ansöka om via en låneförmedlare.

Låneförmedlare utan UC

Klara Lån är en av få låneförmedlare där du kan jämföra snabblån och blancolån utan UC. Hos dem har du möjlighet att ansöka om lån mellan 1 000 – 30 000 kr utan att det görs någon UC-förfrågan. Din ansökan skickas istället bara till långivare som använder Bisnode eller Creditsafe för sina kreditupplysningar.

Frågor och svar

Vad gör en låneförmedling?

En låneförmedling hjälper dig att jämföra lån hos flera olika kreditgivare utan att du själv behöver ansöka om lån hos var och en av dem. Du får erbjudanden från de aktörer som låneförmedlaren samarbetar med och kan enkelt välja det som passar dig bäst.

Vilken låneförmedlare har flest banker?

Sambla är den aktör bland låneförmedlarna som samarbetar med flest antal banker. Hos dem kan du jämföra lån hos över 40 banker och långivare med bara en ansökan.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Sambla är den bästa låneförmedlaren. Här jämförs störst antal banker och långivare och du har därför möjlighet att få flest erbjudanden hos Sambla. De har dessutom högst betyg av alla låneförmedlare på Trustpilot (4,8 / 5).

Finns det några nackdelar med att låna via en låneförmedlare?

Nej, det finns inga nackdelar som bör vara avgörande för att avstå från att låna via en låneförmedlare. Det kan ibland ta något längre tid att få pengarna utbetalda, men detta vägs vanligtvis upp av att du kan hitta ett lån med lägre ränta och bättre villkor.

Påverkas min ränta av att låna via en låneförmedlare?

Nej, du blir erbjuden samma nivå på räntorna via en låneförmedlare som om du ansökt om lån direkt hos banken.

Hur tjänar låneförmedlare pengar?

Låneförmedlare tjänar pengar genom förmedlingsavgiften de får av de långivare de samarbetar med. När du väljer att ta ett lån betalar långivaren du valt ut en slags provision till låneförmedlaren, som på så vis kan förmedla lånen kostnadsfritt för dig.

Vilken låneförmedlare ger bäst ränta?

Sambla är den låneförmedlare med flest samarbetsaktörer att jämföra mellan och är därmed den förmedlare där du har störst chans att få den bästa räntan. De flesta låneförmedlare samarbetar dock med ungefär samma aktörer, varför du normalt sett får liknande erbjudanden vilken förmedling du än väljer.

Hur länge har man på sig att bestämma sig för ett lån via låneförmedlare?

Från det datum då UC-förfrågan registrerats har du i regel 30 dagar på dig att bestämma dig för vilket av långivarnas förslag du ska välja.

Kan man få lån via en låneförmedlare trots dålig kreditvärdighet?

Ja, alla långivare som samarbetar med låneförmedlare har olika krav och vissa kan erbjuda lån även om man har dålig kreditvärdighet. Ett alternativ till ett vanligt banklån när man har låg kreditvärdighet kan vara att ansöka om ett så kallat peer to peer lån.