Omöjligt att få lån? Här kan du få ditt lån beviljat

Det är aldrig helt omöjligt att få lån, även om det kan verka så. Här på Smslånonline.se hittar du långivare som kan bevilja dig med svårt att få lån trots t.ex. betalningsanmärkningar eller många UC-förfrågningar.

 • 60 långivare.
 • Låna trots anmärkning.
 • Lånebelopp 1 000 till 600 000 kronor.
 • 25 smslån utan UC

Sambla – bästa alternativet för dig som har svårt att få lån med UC

Sambla är en av Sveriges populäraste låneförmedlare och även en av de största. Hos dem kan du jämföra lån på mellan 5 000 – 600 000 kronor med ränta från 2,95 %. Jämför lån från 47 banker, varav flera accepterar såväl betalningsanmärkningar som många UC-förfrågningar.

Krav för att låna via Sambla

 • Du ska vara minst 18 år gammal.
 • Du ska tjäna minst ca 8 000 kr/mån.
 • Du får inte ha fler än 210 betalningsanmärkningar.
 • Du ska vara skriven i Sverige och ha svenskt bankkonto.
 • Du ska vara skuldfri hos kronofogden sedan minst 6 månader.
Sambla

Bra långivare för dig som tycker det är omöjligt att få lån

Även om det kan kännas omöjligt att få lån finns det långivare i listan nedan som har relativt låga krav. Välj de egenskaper som matchar dina behov så filtrerar vi fram långivare som passar dig som har svårt att få lån.

Loading...
Typ:Snabblån
Lånebelopp:3 000 - 25 000 kr
Löptid:5 till 24 mån
Årsränta:21 - 38.4 %
Lån utan UC:Ja
DirektbetalningLoanstep erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 5 500 kr i 5 mån. Nominell årsränta 38.4 %. Avi 60 kr/mån. Månadsbetalning 1 792 kronor. Totalt att återbetala 9 339 kronor varav kreditkostnad 3 839 kronor. Effektiv ränta 1051 %.
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.
Typ:Snabblån
Lånebelopp:1 000 - 45 000 kr
Löptid:4 till 46 mån
Årsränta:39.6 %
Lån utan UC:Ja
DirektbetalningSwedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39.6 %. Månadsbetalning 1 012 kronor. Totalt att återbetala 12 145 kronor varav kreditkostnad 2 145 kronor. Effektiv ränta 47.64 %.
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.
Typ:Snabblån
Lånebelopp:2 000 - 50 000 kr
Löptid:1 till 12 år
Årsränta:39.5 %
Lån utan UC:Ja
DirektbetalningSwedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken
Betalningsanmärkning:Nej
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 5 000 kr i 6 mån. Nominell årsränta 39.5 %. Uppläggning 685 kronor. Avi 60 kr/mån. Månadsbetalning 930 kronor. Effektiv ränta 125.59 %.
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.
Typ:Snabblån
Lånebelopp:1 000 - 25 000 kr
Löptid:1 till 60 mån
Årsränta:39 %
Lån utan UC:Ja
DirektbetalningSwedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken
Betalningsanmärkning:Nej
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna kr i a mån. Nominell årsränta a %. Uppläggning a kronor. Avi a kr/mån. Månadsbetalning kronor. Effektiv ränta a %.
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.
Typ:Låneförmedlare
Lånebelopp:5 000 - 600 000 kr
Löptid:1 till 20 år
Årsränta:2.95 - 26.05 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningAdvisa erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 310 000 kr i 12 år. Nominell årsränta 6.94 %. Månadsbetalning 3 178 kronor. Totalt att återbetala 457 643 kronor varav kreditkostnad 147 643 kronor. Effektiv ränta 7.17 %.
Typ:Privatlån
Lånebelopp:5 000 - 600 000 kr
Löptid:1 till 15 år
Årsränta:4.99 - 22.99 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningBank Norwegian erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:Nej
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 65 000 kr i 5 år. Nominell årsränta 13.99 %. Uppläggning 399 kronor. Avi 19 kr/mån. Månadsbetalning 1 531 kronor. Totalt att återbetala 91 866 kronor varav kreditkostnad 26 866 kronor. Effektiv ränta 15.88 %.
Typ:Låneförmedlare
Lånebelopp:5 000 - 600 000 kr
Löptid:1 till 20 år
Årsränta:2.95 - 27 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningPengino erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 180 000 kr i 10 år. Nominell årsränta 6.65 %. Månadsbetalning 2 058 kronor. Totalt att återbetala 246 915 kronor varav kreditkostnad 66 915 kronor. Effektiv ränta 6.86 %.
Typ:Snabblån
Lånebelopp:1 000 - 20 000 kr
Löptid:1 till 60 mån
Årsränta:19.5 - 39.5 %
Lån utan UC:Ja
DirektbetalningSwedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 5 000 kr i 1 mån. Nominell årsränta 39 %. Uppläggning 395 kronor. Månadsbetalning 5 570 kronor. Totalt att återbetala 5 570 kronor varav kreditkostnad 570 kronor. Effektiv ränta 265.5 %.
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Varför upplevs det som svårt att få lån?

Den största anledningen till att det är svårt att få lån är låg kreditvärdighet. Långivaren tror inte att du kan betala tillbaka pengarna. Det i sin tur kan bero på många UC, betalningsanmärkningar, kronofogdeskulder eller att du har för låg inkomst och därmed får svårt att amortera på lånet.

Övriga orsaker till att det kan vara svårt att få lån

Ovanstående är de vanligaste orsakerna till att det kan vara svårt att få lån. Andra anledningar kan vara att:

 • Du är egen företagare.
 • Du är pensionär.
 • Du är sjukskriven sedan länge.
 • Du har nyss flyttat till Sverige.
 • Du har nyss fått ändrad livssituation (nygift, köpt hus etc.).

Situationer när det är omöjligt att få lån

 • Du har en aktiv skuld hos kronofogden.
 • Du är satt under skuldsanering.
 • Du har inget svenskt personnummer.
 • Du är inte folkbokförd i Sverige.
 • Du saknar ett svenskt bankkonto.
 • Du har inget BankID.
 • Du har god man eller förmyndare.

Därför blir det svårt att låna pengar

För många UC

En vanlig anledning till att många har svårt att låna pengar är att det finns många kreditupplysningar registrerade sedan tidigare. Det är inte omöjligt att få lån trots många UC, men antalet långivare är färre och man får räkna med sämre villkor på lånet.

Särskilt svårt blir det om du har många UC-förfrågningar de senaste 30 dagarna. Det beror på att man i regel har 30 dagar på sig att tacka ja till ett låneerbjudande efter att man ansökt. I långivarens ögon finns därmed risken att du tar ett lån hos dem, och dessutom tackar ja till ett tidigare erbjudande.

Med det sagt är det mycket vanligt att långivarna tar upplysningen någon annanstans än hos UC. Exempelvis är de flesta smslån utan UC och då spelar antalet förfrågningar ingen roll.

En eller flera betalningsanmärkningar

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar blir det genast svårt att låna och en stor del av långivarna säger nej direkt. Det går att få lån trots betalningsanmärkningar, men trots det är många långivare som godkänner anmärkningar restriktiva. Vissa långivare godkänner 1 anmärkning, men ju fler du har desto fler långivare är det som säger nej.

Antalet betalningsanmärkningar har alltså stor betydelse för hur svårt det är att få lån. De får inte vara färskare än 6 månader och problemen som orsakade dem måste vara lösta.

Man skiljer på A-mål (stat och kommun) och E-mål (privata företag). Det är inte lika illa att ha en anmärkning från myndigheter  som det är att få en från den privata sektorn.

Låg eller ingen deklarerad inkomst

Om långivaren misstänker att det blir omöjligt för dig att betala tillbaka lånet kommer din ansökan att avslås. Här är din deklarerade inkomst en avgörande faktor. De flesta långivare kräver att du tjänar minst ca 100 000 kronor per år, och har du lägre inkomst än så är utbudet av tillgängliga långivare mycket mindre.

Flera långivare tittar enbart på din deklarerade inkomst. Saknas detta avslås din ansökan automatiskt hos många långivare. Vissa långivare kan begära in kompletterande information, medan du hos andra måste ta kontakt med dem för att lämna uppgifter om din inkomst.

Med det sagt är det långt ifrån omöjligt att låna pengar med lägre inkomst. Det finns inget smslån som beviljar alla, men det finns flera långivare som accepterar låg inkomst. Det man får räkna med är att man kanske inte kan låna så höga belopp.

Många och/eller stora lån och skulder

Med flera tidigare lån och krediter kan det vara svårt att få lån, särskilt om det handlar om lite större belopp. Flera lån innebär av naturliga skäl att belastningen på din ekonomi kan vara stor.

Med det sagt finns det ett antal långivare som erbjuder lån till skuldsatta. Det kan vara ett bra sätt att samla ihop alla lån till ett enda, större lån.

Tips för att göra det mindre svårt att få lån

Om det känns som att det är helt omöjligt att få lån har vi några tips som kan vara till hjälp. I grund och botten handlar det om att försöka förbättra sin kreditvärdighet.

 1. Vänta ut UC-förfrågningar. En upplysning ligger kvar i registren i 1 år. Särskilt stor påverkan har de om de är nyare än 30 dagar. Vänta tills alla eller några av dem försvinner – eller sök hos en långivare där du kan låna pengar utan UC-upplysning.
 2. Vänta tills betalningsanmärkningarna är borta. Det tar 3 år innan en betalningsanmärkning försvinner. Om du väntar ut dem blir din kreditvärdighet avsevärt bättre, men det kan också räcka med att du väntar tills de nyaste inte är färskare än 6 månader.
 3. Välj en längre återbetalningstid. När en långivare bedömer din återbetalningstid är det egentligen din inkomst kontra månadskostnaden man jämför. Väljer du då en lång löptid på lånet blir det inte lika svårt att få ansökan godkänd.
 4. Samla lån och minska antalet krediter. Ligger du och betalar på flera olika lån, men behöver ta ett nytt lån? Samla ihop alla lån och avbetalningsköp du har, lägg på det du vill låna och sök ett större lån för att få allt under samma ”paraply”.

Har du dessutom kreditkort du inte använder är det en bra idé att avsluta krediten. En tillgänglig, outnyttjad kredit kan ses som en risk, då du i deras ögon kan utnyttja den när som helst vilket belastar din ekonomi.

Vanliga frågor

Funderar

Det verkar omöjligt att få lån – vad kan jag göra?

Det är sällan helt omöjligt att få lån. Vårt råd är att du vänder dig till ett lånbolag där det är lätt att få lån. Jämför våra långivare högre upp på sidan eller ansök via en låneförmedlare som Sambla. Det senare alternativet låter dig ansöka hos över 40 banker med en och samma ansökan.

Varför är det omöjligt att låna om jag har kronofogdeskulder?

Anledningen till att det är omöjligt att låna med skulder hos kronofogden är att långivare ser det som ett tecken på grov försumlighet eller dålig ekonomi. Det finns dock möjligheter att rensa upp i skulderna samtidigt som man tar ett nytt lån, via ett så kallat omstartslån.

Är det omöjligt att samla lån om man har dålig kreditvärdighet?

Nej, så länge du inte har skulder till kronofogden behöver det inte vara helt omöjligt att samla lån och krediter. Vissa långivare har specialiserat sig på att erbjuda människor lån med låg scoring.

Är det omöjligt att få lån med betalningsanmärkningar?

Nej, det är absolut inte omöjligt att få lån med anmärkningar. Visst finns det långivare som inte alls accepterar anmärkningar, men flera av våra aktörer godkänner både en och flera betalningsanmärkningar. Hos vissa långivare kan du ha ända upp till 10 st. och ända beviljas ett lån.