Omstartslån & lån för att lösa skulder hos kronofogden

Här på smslånonline.se hittar du de bästa omstartslånen för dig som behöver en omstart i din ekonomi. Hos oss hittar du bland annat:

 • Omstartslån du kan få trots bet. anmärkningar
 • 2 st. banker som kan samla skulder hos kronofogden
Allmänt Typ:Privatlån Lånebelopp:30 000 - 500 000 kr Löptid:2 till 15 år Årsränta: 11.15 - 22.65 %
Avgifter Uppläggning:995 kr Avi:29 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:Adm.avgift 29kr/mån

Representativt exempel: Låna 250 000 kr i 8 år. Uppläggning 995 kronor. Månadsbetalning 4 188 kr. Totalt att återbetala 402 048 kr varav kreditkostnad 152 048 kr. Effektiv ränta 12.9 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Allmänt Typ:Privatlån Lånebelopp:25 000 - 500 000 kr Löptid:2 till 15 år Årsränta: 4.52 - 19.32 %
Avgifter Uppläggning:250 kr Avi:10 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr

Representativt exempel: Låna 100 000 kr i 5 år. Nominell årsränta 6.29 %. Uppläggning 250 kronor. Avi 10 kr/mån. Månadsbetalning 1 962 kr. Totalt att återbetala 118 235 kr varav kreditkostnad 18 235 kr. Effektiv ränta 6.8 %.

Omstartslån för dig utan aktivt skuldsaldo

Nedan hittar du de bästa alternativen om du är ute efter ett omstartslån och du för tillfället inte har någon aktiv skuld hos kronofogden.

Hos långivarna nedan går det i vissa fall bra att låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet för att betala av dyra lån och krediter.

Träd i sluttning

Omstartslån för att lösa skulder hos kronofogden

För dig som behöver lösa skulder hos kronofogden kan du använda ett av alternativen nedan.

Nystart finans – omstartslån utan säkerhet

Hos Nystart finans har du möjlighet att låna upp till 600 000 kronor för att betala av dyra smslån och skulder hos kronofogden. Nystart Finans stirrar sig inte blinda på ditt kreditbetyg vilket gör att de även kan godkänna de som har svårt att få lån pga. för många kreditupplysningar.

För att bli beviljad behöver du uppfylla följande krav:

 • Du behöver en medsökande som går i borgen för dig
 • Båda två behöver tjäna minst 22 tkr per månad före skatt
 • Både sökande är minst 18 och högst 65 år gamla
 • Minst en sökande behöver vara fast anställd

Mer om Nystart Finans

Marginalen – omstartslån utan medsökande (bostadslån)

Om du har en bostad som är belånad till mindre än 85 % kan du ha möjlighet att bli beviljad ett omstarts-bolån hos Marginalen. Marginalen beviljar lån på 150 000 kr och uppåt till en ränta mellan 2,95 – 9,9 %.

För att bli beviljad krävs det att du:

 • Du är minst 20 år gammal
 • Ev. skulder hos kronofogden ska betalas av före något annat
 • Din årsinkomst är minst 200 tkr, eller om ni är 2 sökande är den sammanlagda inkomsten minst 400 000 kr

Mer om Marginalen Bank

Vad är ett omstartslån?

Ett omstartslån är ett lån som används för att få en omstart i ekonomin. Det används för att betala av befintliga lån och krediter till hög ränta för att stärka upp personens kreditvärdighet. Hos långivare som ger ut omstartslån kan man ibland låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden.

Omstartslån med skuldsaldo kräver säkerhet ELLER borgensman

Om man behöver samla skulder hos kronofogden har man två alternativ:

 1. Använd en säkerhet (oftast en bostad)
 2. Ansök tillsammans med en borgensman

Det finns alltså inte någon aktör i sverige som erbjuder omstartslån utan säkerhet och utan krav på medsökande, utan det är alltid något av det som gäller.

Alternativ – låt en vän eller bekant ta ett omstartslån åt dig

Att ta ett lån för att lösa skulder hos kronofogden kan vara ett moment 22 – du behöver lånet för att förbättra din kreditvärdighet men du beviljas inte lån utan kreditvärdighet heller.

En lösning för den som har en vän eller bekant som kan tänka sig att ansöka om ett lån åt dig kan därför vara en möjlig lösning. Det man gör då är att låta personen ta ett vanligt privatlån för att sedan använda pengarna till att samla ihop de lån och krediter som du har.

Fördelen med denna metod är att det är större chans att lånet blir beviljad, och sannolikt till mycket bättre villkor än vad du hade fått på ditt omstartslån också.

Nackdelen är att även om ni skriver ett skuldebrev mellan er blir det alltid personen som står på lånet som är betalningsansvarig. Det är därför viktigt att personen som ställer upp är helt inspelad på vilka risker som det kan innebära.