Pantbank

Det bästa med en pantbank är att du aldrig kan bli skyldig pengar. Det värsta som kan hända är att du kan bli av med den värdesak du pantsatt.

Pantbanken är ett synnerligen lämpligt alternativ för dig som sökt dig till högkostnadskrediter p.g.a betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden eller som försöker hitta ett kryphål för att bli beviljad ett lån som du kanske egentligen inte ens har ekonomin för.

När du vänder dig till en pantbank riskerar du aldrig att sätta dig i en större ekonomisk knipa än den du kanske redan befinner dig i, som du annars kan råka hamna i om du istället ansökt om en högkostnadskredit.

Väljer du pantbanken istället för ett vanligt lån lånar du alltid utan ekonomisk risk och kan aldrig sätta dig i knipa på samma sätt som du kan göra med ett lån som inte återbetalas i tid.

Låna trots skuld hos Kronofogden

Trots att snabblån har rykte om sig att låna ut till allt och alla så är det inte en perfekt sanning. Det är exempelvis omöjligt att få lån om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Dessutom blir det både svårare och dyrare att låna om du har dragit på dig en eller flera betalningsanmärkningar.

Det är här alternativet ”pantbanken” kommer in.

Pantbankens fördelar

  • Lämna in en värdesak - få pengar!
  • Välj att betala tillbaka eller låt värdesaken gå förlorad.
  • Låna utan ekonomisk risk - du kan aldrig bli skyldig pengar!
Allmänt Typ:Pantbank Lånebelopp:1 000 - 1 000 000 kr Löptid:Upp till 3 mån Årsränta: 3.25 - 3.95 %
Avgifter Uppläggning:50 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr

Så lånar du pengar hos pantbanken

  1. Du behöver ett värdefullt föremål, gärna ett guld-, silver- eller platinasmycke. Annat som fungerar är exempelvis musikinstrument, konstverk, hemelektronik eller något antikt. Detta föremål fungerar som din säkerhet vid lånet.
  2. Pantbanken gör en (vanligtvis) kostnadsfri värdering och du gör sedan själv en bedömning om du tycker att det är värt priset eller ej.
  3. Få pengar motsvarande det pantbanken är villiga att betala för föremålet.
  4. Välj om du vill betala av eller förnya ditt lån alternativt strunta i att betala och låt pantbanken behålla ditt värdeföremål.
Person som surfar på Sefina pantbank

När det oväntade händer – har du råd då?

Så gott som alla hamnar någon eller några gånger i livet i en ekonomiskt ansträngd situation. Det kan vara arbetslöshet, att du är student och lever på studiemedel, att du behöver göra ett större tandvårdsingrepp eller att kylskåpet går sönder. För vissa är privatekonomi en känslig fråga och det kan kännas jobbigt att behöva fråga nära och kära om ett lån. För många blir den närmaste och enklaste lösningen ett snabblån. Fördelen med snabblån är att de är just snabba vad gäller både ansökan, handläggning och utbetalning. Nackdelen är att det ordinarie priset generellt sett är ganska dyrt, även om inte det heller behöver vara en absolut sanning. Det beror på hur noggrant du väljer och hur god förståelse du har för hur saker fungerar. Pantbanken är ett säkert alternativ och det enda som du riskerar att förlora är din värdesak.


Lär dig dig mer om ditt värdeföremål

En bonus är att du ibland även kan få reda på något intressant om objektet av pantbankens erfarna värderare. Exempelvis kan du få reda på varifrån ditt vackra smycke eller antikvitet kommer och ungefär hur gammalt det är.