Sefina Pantbank

Allmänt Typ:Pantbank Lånebelopp:1000 - 1000000 kr Löptid:Upp till 3 mån Årsränta: 3,25 - 3,95 % Eff. ränta: Ingen uppgift,
Avgifter Uppläggning:50 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Administrationsavgift:0 kr Årsavgift:0 kr
Egenskaper Tar Sefina Pantbank UC?Nej Är betalningsanmärkning OK?Ja Ålder:18 år Direktbetalning:Nej Helgbetalning: Nej

Sefina Pantbank är av typen pantbank därför ges inget representativt exempel.

Sammanfattning Sefina Pantbank

Med Sefina Pantbank lånar du från 1 000 kronor upp till 1 000 000 kronor med löptid upp till 3 mån. Lånet har en individuell årsränta mellan 3,25 och 3,95 %. Räntan bestäms först när du skickat in din ansökan. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 50 kr.

Villkor för att få låna

 • 18 år fyllda.

Om Sefina Pantbank

Sefina Pantbank är ett ställe där du kan få ditt guld eller dina tillhörigheter värderade i pengar, lösa in dem och sätta dem i pant. Det betyder att du kan frigöra pengar kortsiktigt genom att komma in med dina saker, ditt guld eller vad du nu har i din ägo, för att byta dem mot kontanter. Om du tar ett pantlån återbetalar du sedan beloppet inom en viss tid med tillkommen ränta och får tillbaka dina tillhörigheter. Kan du inte återbetala det du lånat, säljer Sefina Pantbank dina pantsatta ägodelar. På så vis kan andra människor gå in till aktörens webbutik eller fynda på Sefinas auktioner. Du kan givetvis också sälja dina värdesaker direkt och slopa lånet.

En modern pantbank

Den forna tidens pantbank var fysisk. Personer begav sig till de olika pantbankerna och fick sina föremål värderade på plats. Sefina Pantbank har valt att modernisera sig och få folk att göra det mesta online, även om de också har ett stort antal traditionella butiker i Sverige. Via hemsidan eller på plats i butikerna kan du få dina tillhörigheter eller ditt guld värderade, sälja direkt eller handla pantsatta saker samt ta ett lån. Som lånekund har du dessutom fri tillgång till ett eget konto där du håller reda på återbetalningar och dylikt och verifierar dig med BankID.

Kostnadsfri värdering

Hos Sefina Pantbank är värderingen glasklar och helt kostnadsfri. Dina föremål får en uppskattad och digital värdering direkt på hemsidan. Du skickar sedan in de aktuella föremålen och får dina pengar utbetalda inom kort.

Så fungerar det för att ta pantlån hos Sefina Pantbank

Att låna pengar eller sälja sina föremål, är oerhört enkelt:

 • Du registrerar dig som nytillkommen kund och legitimerar dig med ditt BankID
 • I den mån du redan har ett öppnat konto sedan tidigare, loggar du in med samma e-legitimering
 • Klicka dig in på ”Låna online”
 • Fyll i det befintliga formuläret och ge en ingående beskrivning av samtliga av dina föremål du önskar få värderade
 • Du kommer inom loppet av några dagar få hem ett förtryckt paket där du ska lägga dina föremål och skicka tillbaka till Sefina
 • När paketet är inskickat värderas föremålen och du får svar per e-post, alternativt telefon
 • Godkänn värderingen och begär ett pantlån
 • Få pengarna utbetalda.

Lånen har en obligatorisk ränta samt en expeditionsavgift om 50 kr.

Vilka föremål kan vara av intresse för Sefina?

Har du konst, guld, smycken eller en dyr klocka, kan du lätt pantsätta dessa hos Sefina. Dock är även andra tillhörigheter av värde av intresse (möbler, vintagemode, porslin, ädelstenar m.m.), men ovanstående exempel hör till de vanligaste värdesakerna. Observera att det är av stor vikt att samla in äkthetsintyg, certifikat, originalboxar och kvitton m.m. för att få en rättvis värdering. Värdering sker vanligen inom 24 timmar av kunniga experter.

Bra

 • Låg ränta.
 • Ingen ekonomisk risk.
 • Smidigt trots att det inte låter som att en pantbank online ska kunna vara det.

Mindre bra / dåligt

 • Snabbheten hamnar såklart något på efterkälken när föremål trots allt ska fotograferas, värderas och lämnas in.

Vad saknas?

Företagsinformation

Sefina Pantbank ägs av Sefina Svensk Pantbelåning AB. Omsättningen för 2019 var 242 miljoner SEK och antalet anställda var 98 st.

Då är Sefina Pantbank ett bra val.

Sefina Pantbank passar utmärkt till de besökare som söker sig till SmslånOnline.se i desperation för att överhuvudtaget ha chansen att få låna på grund av trasslig ekonomi.  Med Sefina Pantbank försätter du dig inte i ökad ekonomisk risk – det enda du riskerar att förlora är föremålet du lämnar in. Du kan dock aldrig riskera högre skulder – och det är en riktigt bra grej. Skulle du senare vilja ha tillbaka ditt föremål så är räntan hos Sefina riktig låg i jämförelse med dyra högkostnadskrediter.

En stor rekommendation av Sefina Pantbank alltså – speciellt till dig som har betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC som gör att dina ansökningar annars får avslag.

Då är Sefina Pantbank ett sämre val

Om högsta prioritet är att lånet betalas ut snabbt så är Pantbanken såklart inte det bästa alternativet eftersom det trots allt kräver en annan sorts handläggningsprocess för att du ska få dina pengar utbetalda. Att värdera ett föremål går av förklarliga skäl inte blixtsnabbt. Men i alla övriga fall är det väl alltid bättre att försöka bli av med ett föremål man kanske inte ens vill ha istället för att ta ett lån?

Sefina Pantbank Logo

Kundtjänst

Måndag: 10:00-18:00 Tisdag: 10:00-18:00 Onsdag: 10:00-18:00 Torsdag:10:00-18:00 Fredag: 10:00-18:00 Lördag: Stängt Söndag: Stängt

Vårt omdöme 1 till 5 (bäst)

Räntor5 Avgifter5 Godkända lån2.5 Storlek & etablering4 Öppettider kundtjänst2.5 Utbud privatlån5 Tydlighet5
SNITTBETYG:3.7 av 5

Support / Kontakt

E-postinfo@sefina.se Telefon:Sök lokal butik

Företag

FöretagsnamnSefina Svensk Pantbelåning AB Adress:Sankt Eriksgatan 44 5tr  112 34 Stockholm  Sverige Org.nr:556011-8043 Hemsida:https://www.sefina.se