Samla lån och krediter

En av de mest populära anledningarna till att människor tar personliga lån är för att enklare kunna betala tillbaka mindre lån. Då får du alla dina skulder samlade  i ett stort lån och  gör bara en månadsbetalning – i motsats till alla separata månatliga betalningar som du gjorde tidigare. Räntan på det större lånet kommer att vara lägre än räntan som du betalade tidigare. Därför är det en populära anledningen till att folk tar personliga lån.

Hitta en långivare som hjälper dig att samla dina lån:

  • 15 st. samlingslån.
  • Lånebelopp 5 000 till 600 000.
  • Räntor från 2.9 % till 39.6 %
  • Låna upp till 15 år.
Alla samlingslån Minskad månadskostnad Bättre överblick Bättre omförhandlingsläge

Så gör du dyra småkrediter billigare

Du har säkert stött på reklam från företag som erbjuder dig att samla dina lån. Att samla ihop lån, avbetalningsköp och andra krediter kan vara ett väldigt enkelt sätt att få ner månadskostnaden och det är precis det företagen lockar med. Ofta är det en win-win situation där du som låntagare sparar hundralappar eller i vissa fall tusenlappar (beroende på lån och storlek) samtidigt som företagen får en ny kund.

Par i hängmatta

Samla dina lån - välj eventuella tillval:

Loading...
Typ:Låneförmedlare
Lånebelopp:5 000 - 600 000 kr
Löptid:1 till 20 år
Årsränta:2.95 - 26.05 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningAdvisa erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 310 000 kr i 12 år. Nominell årsränta 6.94 %. Månadsbetalning 3 178 kronor. Totalt att återbetala 457 643 kronor varav kreditkostnad 147 643 kronor. Effektiv ränta 7.17 %.
Typ:Privatlån
Lånebelopp:5 000 - 600 000 kr
Löptid:1 till 15 år
Årsränta:4.99 - 22.99 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningBank Norwegian erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:Nej
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 65 000 kr i 5 år. Nominell årsränta 13.99 %. Uppläggning 399 kronor. Avi 19 kr/mån. Månadsbetalning 1 531 kronor. Totalt att återbetala 91 866 kronor varav kreditkostnad 26 866 kronor. Effektiv ränta 15.88 %.
Typ:Låneförmedlare
Lånebelopp:5 000 - 600 000 kr
Löptid:1 till 20 år
Årsränta:2.95 - 27 %
Lån utan UC:Nej
DirektbetalningPengino erbjuder ej direktbetalning till sina kunder
Betalningsanmärkning:OK
Mer info / ansök
Representativt exempel: Låna 180 000 kr i 10 år. Nominell årsränta 6.65 %. Månadsbetalning 2 058 kronor. Totalt att återbetala 246 915 kronor varav kreditkostnad 66 915 kronor. Effektiv ränta 6.86 %.

Fördelar

  • Spara pengar genom att samla dyra småkrediter i ett stort lån med lägre ränta.
  • Bättre chanser till framtida omförhandlingar med ett stort lån istället för flera.
  • Sätt mindre press på din månatliga budget.
  • Bättre överblick - spara tid!

Nackdelar

  • Egentligen inga. Var dock medveten om att en låg månadsbetalning inte nödvändigtvis är samma sak som en låg kapitalkostnad. Se till att du förstår lånets upplägg innan du signerar.

Svag kreditvärdighet? Ta hjälp av en medsökande!

Om du själv har för dåligt kreditbetyg för att ta lån kan det vara nödvändigt att ta hjälp av en medsökande.

Du kan enkelt hitta långivare som gör det enkelt att inkludera en medsökande i låneansökan genom att klicka i ”medsökande” i sökrutan här ovanför och sedan välja ”visa matchande lån”.

Samla lån utan UC

Det bästa sättet att undersöka möjligheterna utan att dra på dig för många kreditupplysningar är att vända dig till en låneförmedlare.

En låneförmedlare erbjuder möjligheten att samla dina lån men tar alltid bara en kreditupplysning (UC) trots att offerter inhämtas från en stort antal långivare.

Samla lån – en möjlighet till billigare lån

Problemet med kreditbolag är att deras fokus sällan ligger på kunden, då de främst vill gå på egen vinst. För dig som kund visar sig detta i höga räntor, vilket med tiden kan slita allt hårdare på din privatekonomi. Och ju fler fakturor som trillar in i slutet av varje månad – desto svårare blir det att få en bra överblick av kostnaderna.

Att samla sina lån är ett smart sätt att undvika dessa splittrade betalningar.

Innan trenden nådde Sverige brukade begreppet främst kopplas till bolånekrisen i USA, där människor som tagit ut nya bolån med huset som säkerhet fastnade i en omöjlig återbetalningssituation. Trenden med samlingslånsom vi nu ser är långtifrån gårdagens lånekris, och allt fler utnyttjar det till sin fördel. Genom att samla lånen slipper du dras med olika räntor och villkor, och i slutet av månaden har du bara ett lån att betala av. Ett helt nytt lån kräver dock att du som kund sedan kontaktar alla dina kreditgivare och betalar av din skuld, en efter en.

Pusselbitar