Lån med betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden

Här på SmslånOnline.se hittar du alla alternativ som finns för dig som vill ta lån med skuldsaldo hos kronofogden.

  • 1 lån trots kronofogden utan borgensman
  • 1 lån trots kronofogden utan säkerhet
  • 1 bostadslån med kronofogden

Hos dessa går det att låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden

Marginalen Omstartslån – använd bostaden som säkerhet

Med hjälp av Marginalens omstartslån kan du låna 150 000 kr och mer genom att använda din bostad som säkerhet. Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde och räntan sätts individuellt mellan 2,95 – 9,9 %.

För att bli beviljad behöver du vara minst 20 år och ha en årsinkomst på minst 200 000 kr (eller 400 000 kr sammanlagt om ni är två sökande). Eventuella skulder hos inkasso eller kronofogden behöver betalas innan något annat kan köpas för pengarna.

Sefina – pantsätt valfritt föremål

Hos Sefina Pantbank spelar din personliga kreditvärdighet ingen roll. Att ta ett lån med betalningsanmärkning och/eller med aktivt skuldsaldo hos kronofogden är därmed inga problem.

Du kan låna upp till värdet av det föremål du väljer att pantsätta, och om du inte sköter dina betalningar i tid kommer Sefina att sälja av din pant. Det går således aldrig att hamna hos inkasso eller få ytterligare kronofogdeskulder genom att låna hos Sefina.

Nystart Finans – låna med borgensmans

Hos Nystart finans kan du få lån upp till 600 000 kr trots skulder hos kronofogden om du har en medsökande utan skuldsaldo. De har under en lång tid erbjudit lån för skuldsatta som behöver en nystart i sin ekonomi.

För att bli beviljad behöver både du och din medsökande vara mellan 18 – 65 år gamla. Dessutom ska minst en av er vara fast anställd och båda behöver tjäna minst 22 000 kronor i månaden.

Är det verkligen bra att låna pengar med betalningsanmärkning och skuld hos kronofogden?

Som med allt annat beror det på. Om din plan är att skuldsätta dig ytterligare för att finansiera onödig konsumtion såsom resor eller kläder avråder vi dig starkt från att göra det.

Däremot anser vi det inte alls vara en dum idé att låna pengar med skuld hos kronofogden för att samla ihop dina lån och förbättra din lånesituation. Både Marginalen Bank och Nystart Finans hjälper årligen massvis med kunder att förbättra sin lånesituation genom deras omstarts- och nystartslån.

Vanliga frågor

Kan jag ta sms lån med kronofogdeskulder?

Nej, det är inte möjligt att ta sms lån trots skuld hos kronofogden. Det finns inga långivare som erbjuder lån utan både borgenär och säkerhet om du har ett aktivt skuldsaldo.

Kan jag ta lån med skuld hos kronofogden utan säkerhet?

Ja, men i sådant fall behöver du en borgensman som inte har någon betalningsanmärkning eller aktiv skuld som medlåntagare.

Kan jag köpa bil trots skuld hos kronofogden?

Ja, men det enda sättet det går att finansiera köpet med ett lån är om du antingen:

  • Kan pantsätta din bostad eller någon annan värdesak
  • Kan ansöka med en borgensman

Kan jag handla på avbetalning trots kronofogden?

Nej, är du skuldsatt hos kronofogden går det inte att handla något på avbetalning.

Går det att få lån utan inkomst och med kronofogden-skuld?

Ja, hos Sefina Pantbank kan du oavsett hur dålig kreditvärdighet du har så länge du har en värdesak att pantsätta som säkerhet för lånet. De är således ett bra alternativ för dig som upplever det som omöjligt att få lån.