Sms-lån helg

På den här sidan hittar du långivare som betalar ut på lördagar och söndagar.  Du hittar även uppgifter om vilka långivare som håller öppet och betalar ut övriga röda dagar 2020 i samband med årets olika högtider.

Använd sökfiltret för att hitta den perfekta matchningen för det lån du söker.

Helgstatus: negativ - idag är det en vanlig fredag!

Idag är det fredag och det är varken någon högtid eller helg. Imorgon är det däremot helg och du gör säkrast i att välja ett lån med direktbetalning och ansöka i god tid innan stängning om du behöver pengarna innan helgen. Vissa privatlån kan betala ut samma dag om du ansöker runt/innan lunchtid men det är ett mindre säkert kort och om du har otur får du då istället pengarna ut.

Almanacka 2020

Följande långivare betalar ut lördagar och söndagar

Om det är en allmän helgdag har du redan fått information om det längre upp på sidan och bör välja de tipsen i första hand.

Loading...
Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:1,000 - 30,000 kr Löptid:1 till 12 mån Årsränta: 39.8 %
Avgifter Uppläggning:280 kr Avi:45 kr Uttagsavgift:95 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:Nej Ålder:18 år Direktbetalning:Ja Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken Helgbetalning:Ja
Recension

Representativt exempel: Låna 15.000 i 12 mån. Nominell årsränta 39.8 %. Uppläggning 280 kronor. Avi 45 kr/mån. Månadsbetalning 1.786 kronor. Totalt att återbetala 21.430 kronor varav kreditkostnad 6.430 kronor. Effektiv ränta 58.51 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:2,000 - 20,000 kr Löptid:30 till 365 dagar Årsränta: 39.5 %
Avgifter Uppläggning:495 kr Avi:60 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:Nej Ålder:18 år Direktbetalning:Ja Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken Helgbetalning:Ja
Recension

Representativt exempel: Låna 5.000 i 7 mån. Nominell årsränta 39.5 %. Uppläggning 695 kronor. Avi 60 kr/mån. Totalt att återbetala 7.654 kronor varav kreditkostnad 2.654 kronor. Effektiv ränta 109.61 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:1,000 - 5,000 kr Löptid:1 till 3 mån Årsränta: 39 %
Avgifter Uppläggning:395 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:OK Ålder:18 år Direktbetalning:Ja Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken Helgbetalning:Ja
Recension

Representativt exempel: Låna 5.000 i 1 mån. Nominell årsränta 39 %. Uppläggning 395 kronor. Månadsbetalning 5.570 kronor. Totalt att återbetala 5.570 kronor varav kreditkostnad 570 kronor. Effektiv ränta 265.5 %.

Regler att följa för att få ditt lån utbetalt på helgen

Exempel gelgbetalning banker

Att få sitt lån utbetalt på helgen fungerar på samma sätt som lån med direktbetalning på vardagar, d.v.s det gäller att du har konto i den bank långivaren använder. Oavsett om du använder Swedbank, Nordea, SEB eller någon annan bank så behöver långivaren ha möjlighet att betala ut till just den banken via direktbetalning.

Banken/bankerna som långivaren använder är tydligt angivet på lånen som vi listar. Se bild här bredvid.

Du behöver även:

  • Använda BankID
  • Uppfylla långivarens krav
  • Ansöka i god tid innan stängning (mest för säkerhets skull)

Följer du dessa riktlinjer och klarar en godkänd kreditupplysning så är det inga problem att få en helgutbetalning.


Sveriges helgdagar och högtider

I Sverige firas många högtider under året. Dessa firas på olika sätt och omges av olika traditioner. Här kan du läsa mer om de svenska högtiderna samt hur och varför vi firar dem.

Nyårsdagen

Nyårsdagen infaller den första januari som är den första dagen på det nya kalenderåret. Dagen inleds vanligtvis med fyrverkerier efter midnatt den 31 december. Denna högtid är en helgdag, även kallad röd dag, vilket innebär att medborgarna inte arbetar denna dag.

Trettondagen

Trettondagen, även kallad för Trettondedag jul, är en kristen högtid som infaller 13 dagar efter jul, det vill säga den 6 januari. Högtiden är en allmän helgdag och firas till minne av de tre vise männen som kom fram till Betlehem efter Jesu födelse.

Skärtorsdag

Skärtorsdagen är en kristen högtid som infaller dagen före långfredagen. Påsken infaller på olika datum varje år eftersom den infaller första söndagen efter fullmånen och styrs således av när det är fullmåne. Skärtorsdagen firas till minne av den dag då Jesus åt nattvarden med lärjungarna och förrådes. Det är även denna dag som häxorna reser till Blåkulla och därför klär många barn ut sig till påskkärringar på skärtorsdagen. Skärtorsdagen är ingen röd dag, men många arbetar med förkortad arbetstid.

Långfredag

Långfredagen infaller dagen efter skärtorsdagen och två dagar före påskdagen. Den firas till minne av Jesu korsfästelse och död. Namnet på högtiden kommer från att dagen var lång av lidelse. Fram till år 1969 rådde det nöjesförbud i Sverige under denna dag eftersom det var sorgens dag. Idag är det en allmän helgdag.

Påsk

Påsk är ett samlingsnamn för flera dagar som firas för att minnas Jesu död och uppståndelse. Vi firar att kärleken vann över döden. Påsken utgörs av skärtorsdagen, långfredagen, påskafton, påskdagen och annandag påsk. Påskafton infaller på lördagen och är en gudstjänstfri lördag. Påskdagen infaller på söndagen och firas till minne av Jesu uppståndelse.

Annandag påsk

Annandag påsk är den sista dagen i påskfirandet och infaller alltid på en måndag. Det är en röd dag. Dagen firas till minne av att Jesus visade sig för lärjungarna.

Första maj

Den första dagen i maj månad är arbetarrörelsens högtidsdag. Det är en röd dag som har firats sedan 1890. Den firas runt om i världen på olika sätt. Dagen innan firas Valborgsmässoafton.

Kristi Himmelsfärdsdag

Den sjätte torsdagen efter påskdagen firas Kristi Himmelsfärdsdag till minne av att Jesus lämnade jorden. Det är en röd dag vilket gör att den efterföljande fredagen är en så kallad klämdag i Sverige.

Pingstdagen

Den sjunde söndagen efter påskdagen firas pingstdagen. Denna allmänna helgdag brukar även kallas för kyrkans födelsedag. Pingst firas till minnet av att den helige Ande gavs till apostlarna i Jerusalem. Högtiden har sitt ursprung i den judiska högtiden Shavuot som firas till minnet av att judarna fick de tio budorden av gud.

Annandag pingst

Annandag pingst infaller dagen efter pingstdagen och 50 dagar efter påskdagen. Sedan 2004 är det inte längre en allmän helgdag i Sverige.

Sveriges nationaldag

Sedan 1983 firas Sveriges national dag, även kallas svenska flaggans dag, den 6 juni. Det är en röd dag som firas till minne av att Gustav Vasa valdes till kung år 1523.

Midsommarafton

Midsommarafton firas fredagen mellan 19 juni och 25 juni. Denna högtid är förknippad med många traditioner, bland annat dans runt midsommarstången, blomsterkransar i håret, sill och nubbe. Midsommarafton är inte en röd dag.

Midsommardagen

Midsommardagen infaller dagen efter midsommarafton och är en allmän helgdag. Högtiden sammanfaller med Midsommardagen Johannes Döparens dag som är en av de äldsta kristna högtiderna.

Alla helgons dag

Alla helgons dag är en kristen högtid som firats i Sverige sedan medeltiden. Dagen firas för att uppmärksamma alla helgon. Högtiden infaller en lördag mellan 31 oktober och 6 november. De senaste årtiondena har allt fler svenskar inkluderat halloweenfirande i samband med denna högtid. Halloween är ingen officiell högtid i Sverige, men firas dagarna omkring alla helgons dag.

Julafton

Julafton är för många den viktigaste högtiden i Sverige. Högtiden infaller den 24 december. Det är ingen röd dag, utan räknas som dag före helgdag. Högtiden firas till minne av Jesu födelse. I Sverige firas dagen med presenter och traditionell julmat.

Juldagen

Juldagen är för många den största högtiden inom kristendomen. Den infaller den 25 december och är i många andra länder den viktigaste dagen under julfirandet. I Sverige firas juldagen ofta med luncher och middagar med släkten. Natten mellan julafton och juldagen håller svenska kyrkan en traditionsenlig midnattsmässa. Juldagen är en röd dag i Sverige.

Annandag jul

Annandag jul firas den 26 december och är en röd dag. Många firar annandag jul med familj och släkt.

Nyårsafton

Nyårsafton är årets sista dag som infaller den 31 december. Det är en traditionell högtid som firar övergången till det nya kalenderåret. Nyårsafton är ingen röd dag, utan räknas som dag före helgdag.