Lån med direkt utbetalning helg

På den här sidan hittar du alla alternativ för dig som vill låna pengar direkt på kontot en helg. Här går det bra att låna både lördagar, söndagar och röda dagar. I listan längre ned hittar du:

  • 21 st. lån utan uc med utbetalning helg.
  • 8 st kreditgivare som accepterar betalningsanmärkningar.

Jämför smslån med helgutbetalning

Loading...

Vilken bank du har är avgörande vid snabblån under helg

Vi nämnder det ytterligare en gång för att vara extra tydliga: för att du ska kunna ta ett lån med direkt utbetalning helg spelar banken du har ditt konto på väldigt stor roll.

Varför är det så?

Jo – för att endast banköverföringar mellan konton på samma bank kan genomföras på helgen. Alla kontoöverföringar som görs mellan bankkonton på olika banker under helgdagar eller efter klockan 14:00 når mottagarens konto på morgonen nästkommande bankdag.

Om du exempel vill ta ett smslån under helg till Swedbank behöver långivaren ha möjlighet att göra direktutbetalningar till just Swedbank. Information om just vilka olika banker de olika kreditgivare kan betala ut sms lån till under helger hittar du i listan ovnaför.


Det finns två typer av smslån med utbetalning helg

Av alla de långivare som listas på sidan kan de sorteras i två olika läger av smslån med utbetalning under helger:

1. De som erbjuder helglån under kontorstid

En stor del av de långivare som erbjuder sms lån under helgen gör det endast under deras öppettider. Anledningen är att de har manuella processer där deras anställda alltid behöver gå igenom inskickade låneansökningar för hand.

Ett exempel på en sådan långivare är Mobillån. På grund av ett samarbete med betalningstjänsten Trustly kan de erbjuda lån med direktutbetalning till konton på Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank.

För att betala ut ett lån behövs det dock att minst en lånehandläggare har gått igenom och godkänt låneansökan. Eftersom mobillån har öppet 10 – 15 på lördag men stängt på söndagar kan de alltså erbjuda snabblån en lördag men däremot går det inte att ta lån med utbetalning söndag.

När du ansöker om ett helglån hos en långivare med utbetalning under kontorstid är en rekommendation att du senast ansöker 2 timmar innan de stänger. På så sätt är det störst chans att de hinner bevilja och betala ut lånet.

2. De som erbjuder lån med utbetalning helg närsomhelst

Vissa långivare har digitala system som går igenom och beviljar eller avslår låneansökningar automatiskt. Hos dessa låneföretag krävs det inte att en människa tittar på ansökan, vilket gör att de kan bevilja lån med utbetalning dygnet runt – även på helgen.

Några exempel på långivare som erbjuder smslån närsomhelst på lördagar & söndagar är Fairlo, Ferratum, Lumify, Daypay och Saldo.


Nästan alla lån med utbetalning helg är utan UC

Om du ska låna på en lördag eller söndag är det i princip bara ett snabbt sms lån du har som alternativ. Anledningen är att nästan alla större banker och långivare håller stängt på helgen.

Även fast vissa banker har möjlighet att ge svar på din låneansökan under helgen (t.ex. Via Lendo) har i princip ingen större aktör möjlighet att betala ut lånet så att det syns på ditt bankkonto under helgen.

När du tar ett lån utan uc med utbetalning helg blir kostnaden oftast högre än om du valt ett traditionellt privatlån. Däremot finns det även fördelar med smslån utan kreditupplysning hos UC, exempelvis så:

  • Spelar antalet UC-förfrågningar du har ingen roll
  • Oavsett om lånet beviljas eller inte påverkas inte din kreditvärdighet hos UC

Fördelar

  • Du kan låna pengar snabbt även på helgen
  • Många smslån under helg erbjuds utan uc
  • Du behöver inte låna av en vän eller bekant

Nackdelar

  • Många lån med utbetalning helg är högkostnadskrediter
  • Det kan leda till dåliga beslut under t.ex. alkoholpåverkan

Inför jul och semestern – är det verkligen smart att låna?

I den här artikeln får du tips på saker som du kan tänka för att slippa ta lån inför viktiga helger som exempelvis julen eller under semestern.  Den genomsnittliga familjen kommer att spendera tusentals eller tiotusentals kronor och därför är det bra att vara ute i tid med sparande och förberedelser.

Låna till semester och jul – är det verkligen nödvändigt? >>>

Vanliga frågor

Är smslån dyrare på lördagar & söndagar än på vardagar?

Nej, för de långivare som erbjuder lån under helgen är det samma ränta och avgifter som tillkommer för de lån som beviljas.

Går det att ta smslån under helg med betalningsanmärkning?

Ja, flera av de långivare som erbjuder smslån på helgen beviljar även sökande med betalningsanmärkning. Det viktigaste är att du inte har någon skuld hos kronofogden och att dina anmärkningar är äldre än 6 månader.

När under helgen betalas pengarna ut?

Det beror på vilken långivare du vänt dig till. I vissa fall kan lånet beviljas och betalas ut direkt så att du har pengarna inom 15 minuter, medan det i andra fall kan ta 1 – 3 timmar.

Går det att ta smslån mitt i natten under helgen?

Ja, flera av de långivare vi listar på sidan ger dig svar inom 10 minuter oavsett när du ansöker. Det är alltså möjligt att t.ex. ansöka klockan 04:00 en lördagmorgon och ha pengarna på kontot 04:30.

Vi rekommenderar dock inte att man lånar för nöjen eller onödiga inköp såsom alkohol och spel.

Är det skillnad på lån under lördagar, söndagar och röda dagar?

Nej, det är nästan ingen skillnad alls. I princip alla långivare som har öppet under helger har även det under röda dagar. Det kan dock finnas vissa undantag såsom julafton och nyår.