Vårt betyg: 4.29 av 5p

Allmänt Typ:Sms-lån (kontokredit) Lånebelopp:1000 - 45000 kr Löptid:4 till 46 mån Årsränta: 39,6 % Eff. ränta: 47,64 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Administrationsavgift:0 kr Årsavgift:0 kr
Egenskaper Tar Ferratum UC?Nej Är betalningsanmärkning OK?Ja Ålder:21 år Direktbetalning:Ja Helgbetalning: Ja

Representativt exempel: Låna 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39,6 %. Månadsbetalning 1 012 kr. Totalt att återbetala 12 145 kr varav kreditkostnad 2 145 kr. Effektiv ränta 47,64 %. Kontrollera fullständiga villkor innan signering. Uppgifter på den här sidan kan komma att förändras.

Ferratum

Med Ferratum lånar du från 1 000 kronor upp till 45 000 kronor med löptider från 4 till 46 mån. Lånet har en nominell årsränta på 39,6 % och månadsräntan blir 3,3 %. Inga andra avgifter tillkommer.

Ferratum kan erbjuda snabb utbetalning till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken. Detta gäller även helger.

Ferratum har även ett privatlån Ferratum Prime Loan för lånebelopp 46 000 kr till 300 000 kr med lägre räntor och utan några avgifter. Även det lånet  erbjuds med direktbetalning.

Bra

  • Många godkända ansökningar.
  • Snabb utbetalning till alla bankkonton i Sverige.
  • Inga kostnader förutom räntan.
  • Erbjuder även större lån (200 000 kr) ifall du är 21 år eller mer.
  • En riktig bank står bakom företaget.

Mindre bra / dåligt

  • Utnyttjar max tillåtna ränta.

Villkor för att få låna

  • 21 år fyllda.
  • Krav på deklarerad inkomst.
  • Ej skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Folkbokförd i Sverige.

Vi skriver bara ut de villkor som Ferratum anger tydligt på webbplatsen. Fler villkor kan finnas. En sedvanlig kreditprövning görs alltid.

Funderar

Mer om Ferratum

Ferratum var en hejare på sms-lånets storhetstid och de är stora även nu. Ferratum marknadsför sig genom att påpeka att de är en riktig bank och det stämmer väl bra det då det faktiskt finns mer än deras huvudprodukt kontokrediten.

Ett populärt snabblån med många godkända ansökningar

Ferratum har varit en av de mest generösa långivarna gällande antalet beviljade lån genom åren och även om de nya snabblånelagarna har tvingat företaget att anpassa sig till gällande lagstiftning så är föret…förlåt, banken, en av de aktörer som beviljar flest ansökningar.

Perfekt val för den som vill ha en snabb och smidig utbetalning

Ferratum tillämpar visserligen högsta lagliga ränta som de flesta andra inom snabblånebranschen men har inga andra avgifter för sin Ferratum Credit. Detta faktum och det faktum att de erbjuder lån utan UC, accepterar betalningsanmärkningar och betalar ut alla dagar i veckan oavsett i vilken svensk bank du använder, gör dem till ett av de allra populäraste valen.

Det råder aldrig likviditetsbrist hos Ferratum och därför kan du alltid försäkra dig om att du får dina pengar förutsatt att du klarar kreditupplysningen.

Företagsinformation

Ferratum är en del av CapitalBox AB. Omsättningen för 2019 var 283 miljoner SEK och antalet anställda var 26 st. CapitalBox AB är en division i Ferratum Group, ett ledande europeiskt finansinstitut. Ferratum Group är noterad på Frankfurtbörsen och har kontor i över 24 länder världen över.

Ferratum låneprodukter

Ferratum Credit

Ferratums kontokredit är det som hela den här recensionen handlar om och det är den låneprodukten du blir serverad när du besöker Ferratums webbplats. Tänk på att du minst måste vara 21 år och inte får ha ett skuldsaldo hos kronofogden för att kunna teckna krediten. Fler krav finns också vilket du kan läsa mer om på landningssidan.

Kreditupplysning tas via Creditsafe så din kreditvärdighet påverkas inte vilket är riktigt bra. Det kan vara bra att tänka på att det här är en högkostnadskredit, så ett högt belopp på lånet tillsammans med långa löptider ska man vara försiktig med så att räntan inte skenar iväg. Eventuella anmärkningar måste vara minst 6 månader gamla och du får ha max 6 st. Lån med betalningsanmärkningar godkänns därför under vissa förutsättningar och kan inte tas som en självklarhet

Ferratum Blancolån

Ferratum har mer än bara sin kontokredit och erbjuder lån ändå upp till 200 000 kr till betydligt bättre räntor än för kontokrediten. Inget konstigt med det – små lån har alltid högre räntor, men många jämförelsewebbplatser verkar ha missat detta. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Du behöver alltså ingen säkerhet som ditt hus eller en borgensman för att teckna blancolån. Ferratum blancolån är helt avgiftsfria. Du betalar endast ränta på lånet och får därför en god överblick av dess kostnader.

Du måste dock vara 21 år för att ansöka och du får inte ha några betalningsanmärkningar. OBS! Detta gäller bara blancolånet.

⭐⭐⭐ Ferratum levererar ⭐⭐⭐

Ferratum har det mesta som brukar uppskattas av personer som söker efter smslån och konsumentkrediter: möjligheten att låna småbelopp utan UC, med betalningsanmärkning och snabba utbetalningar även under helgen.

Vill du låna hos Ferratum?

Öppettider

Måndag: 09:00-17:00 Tisdag: 09:00-17:00 Onsdag: 09:00-17:00 Torsdag:09:00-17:00 Fredag: 09:00-17:00 Lördag: 11:00-18:00 Söndag: 11:00-18:00

Vårt omdöme 1 till 5 (bäst)

Räntor1 Avgifter5 Godkända lån4.5 Storlek & etablering4.5 Öppettider kundtjänst5 Utbud snabblån5 Tydlighet5

Support / Kontakt

E-postkundtjanst@ferratumbank.se Telefon:020-12 30 30

Företag

FöretagsnamnFerratum Bank p.l.c. Adress:ST Business Centre 120  The Strand, Gzira  GZR 1027 Malta Org.nr:556695-9655