Klara Lån

Allmänt Typ:Sms-lån (kontokredit) Lånebelopp:2000 - 50000 kr Löptid:1 till 96 mån Årsränta: 6,84 - 39,5 % Eff. ränta: 8,57 - 289 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Administrationsavgift:0 kr Årsavgift:0 kr
Egenskaper Tar Klara Lån UC?Nej Är betalningsanmärkning OK?Ja Ålder:18 år Direktbetalning:Nej Helgbetalning: Nej

Representativt exempel: Låna 20 000 kr i 1 år. Månadsbetalning 509 kr. Totalt att återbetala 26 107 kr varav kreditkostnad 6 107 kr. Effektiv ränta 32 %. Kontrollera fullständiga villkor innan signering. Uppgifter på den här sidan kan komma att förändras.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på HallåKonsument.se.

Sammanfattning Klara Lån

Med Klara Lån lånar du från 2 000 kronor upp till 50 000 kronor med löptider från 1 till 96 mån. Lånet har en individuell årsränta mellan 6,84 och 39,5 %. Räntan bestäms först när du skickat in din ansökan. Inga andra avgifter tillkommer.

Villkor för att få låna

  • 18 år fyllda.
  • Deklarerad inkomst minst 100 000 kronor.
  • Ej skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Folkbokförd i Sverige.

Låneförmedlare för snabblån

Klara Lån är en låneförmedlare som till skillnad mot andra låneförmedlare har ett större utbud av snabblån. En del (eller många) av dessa är högkostnadskrediter. Här finns även en del privatlån som inte räknas till högkostnadskrediter. När du använder Klara Lån pingas anslutna långivare med uppgifterna du lämnat och du får mycket snabbt svar på vilka långivare som är villiga att bevilja dig ett lån.

Om Klara lån

I Klara Låns representativa exempel finns ingen uppläggningsavgift – det ser ju bättre ut så – men sanningen är att det beror helt och hållet på hos vilken långivare du väljer att ansöka om lån hos i slutändan.

Att ta ett lån behöver inte vara krångligt. Många tänker att man måste kontakta bank efter bank för att jämföra räntor och avgifter, men det finns ett sätt som är betydligt enklare. Hos Klara Lån kan du ansöka om lån hos flera banker och långivare samtidigt med endast en ansökan. Du ser nästan direkt vilken långivare som är beredd att bevilja dig ett lån. Var beredd på att vänta… i ungefär 15 sekunder ;).

Du gör alltså en ansökan – sedan pingas alla anslutna banker och långivare hos Klara Lån. Det går undan!

Så funkar Klara lån

Kreditupplysningstjänst beror på lånebeloppet

Är lånet du behöver på under 30 000 kronor så lånar du utan UC, dvs Upplysningscentralen (UC)  blandas inte in överhuvudtaget.


Ett enkelt sätt att beviljas lån

Man kan låna mellan 2 000 och 50 000 kr hos Klara Lån och de enda kraven för att kunna ansöka är att man är 18 år gammal samt att villkoren angivna här ovanför uppfylls. Att ansöka om lån via Klara Lån är dessutom helt kostnadsfritt. Skulle du tacka ja till ett lån så får Klara Lån istället en provision från den banken du väljer att låna från – men det gör inte ditt lån dyrare.


Uppgifter när du ansöker

Räntan du får på ditt lån kan variera och den bedöms individuellt av varje enskild bank. Därför måste du först ansöka om lån innan du kan se den slutliga räntan.Du anger uppgifter om din privatekonomiska situation innan du skickar in din ansökan:

Skulle du inte vara nöjd med de låneerbjudanden du får så är det bara att tacka nej då din ansökan inte är bindande. Således har du inget att förlora genom att använda Klara Lån som din låneförmedlare.

Bra

  • Hög beviljandegrad eftersom du enkelt ser vilken långivare som faktiskt är villig att erbjuda dig ett lån.
  • Priset är fastställt redan innan du ansökt.
  • Ingen UC-upplysning för lån under 30 000 kr.
  • Endast 1 UC-upplysning för låneansökningar över 30 000 kr.

Mindre bra / dåligt

  • Utbudet består mestadels av snabblån och högkostnadskrediter.
  • Relativt få anslutna långivare.

Vad saknas?

Företagsinformation

Klara Lån ägs av Klara Lån Sverige AB. Omsättningen för 2019 var 7,3 miljoner SEK och antalet anställda var 1 st.

Klara Lån Logo

Vårt omdöme 1 till 5 (bäst)

Räntor4 Avgifter4.5 Godkända lån5 Storlek & etablering5 Öppettider kundtjänst0.5 Utbud snabblån5 Tydlighet5
SNITTBETYG:4.0 av 5

Support / Kontakt

E-post Telefon:

Företag

FöretagsnamnKlara Lån Sverige AB Adress:Box 5370  102 49 Stockholm  Sverige Org.nr:559011-1190 Hemsida:https://www.klaralan.se