Vårt betyg: 3.64 av 5

Allmänt Typ:Sms-lån (kontokredit) Lånebelopp:3000 - 20000 kr Löptid:1 till 72 mån Årsränta: 39 %
AvgifterUppläggning:350 kr Avi:45 kr Uttagsavgift:50 kr Administrationsavgift:15 kr Årsavgift:0 kr
Egenskaper Tar Monetti UC?Nej Är betalningsanmärkning OK?Ja Ålder:18 år Direktbetalning:Ja Helgbetalning: Nej

Representativt exempel: Låna 15.000 i 12 mån. Nominell årsränta 39 %. Uppläggning 350 kronor. Månadsbetalning 1.752 kronor. Totalt att återbetala 21.032 kronor varav kreditkostnad 6.032 kronor. Effektiv ränta 53.2 %. Kontrollera fullständiga villkor innan signering. Uppgifter på den här sidan kan komma att förändras.

Monetti

Med Monetti lånar du från 3.000 kronor upp till 20.000 kronor med löptider från 1 till 72 mån. Lånet har en nominell årsränta på 39 % och månadsräntan blir 3.3 %. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 350kr, en lägsta avi-kostnad på 45kr/mån och 15kr/mån.

Monetti kan erbjuda snabb utbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank och Handelsbanken. Vid transaktioner används Trustly för snabbare utbetalningar.

Monetti erbjuder i skrivande stund två låneprodukter: Monetti Flexilån och Monettilån där vi valt att presentera kontokrediten som lånexempel här ovanför.

Monetti låneprodukter

Bra

  • Låg åldersgräns.
  • Många godkända ansökningar.

Mindre bra / dåligt

  • Hög ränta samt avgifter.
  • Betalar ej ut under helgen.

Vem får låna?

  • 18 år fyllda.
  • Krav på deklarerad inkomst.
  • Ej skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Folkbokförd i Sverige.

Vi skriver bara ut de villkor som Monetti anger tydligt på webbplatsen. Fler villkor kan finnas. En sedvanlig kreditprövning görs alltid.

Vad saknas?

Funderar

Mer om Monetti

Monetti ägs av Folkefinans AS Norge Filial Sverige som även står bakom andra kända varumärken som Frogtail och Kredit 365. Företaget är norskägt men har varit med som en av de största aktörerna på  svenska marknaden i princip ända sedan sms-lån introducerades i Sverige.

Monetti vet hur man tar betalt och tillämpar både uppläggningsavgift 350 och en ränta som tangerar den högsta tillåtna med sina 39 % och ser inte betalningsanmärkningar som ett hinder – även om det som vanligt inte heller betyder att din ansökan godkänns per automatik. Du får helt enkelt chansen att få din ansökan prövad.

Hur Flexilån fungerar

Likt många andra företag har Monetti börjat erbjuda kontokredit. Som kund ansöker du om ett kreditbelopp, sedan väljer du själv hur mycket av krediten du vill utnyttja. Med Monetti Flexilån kan du alltså antingen ta ut hela den beviljade krediten eller bara göra ett flertal små uttag. Hur som helst betalar du bara för den kredit som faktiskt används. Ansökan är väldigt enkel och tar bara några minuter. Du använder BankID för att legitimera dig. I skrivande stund är den högsta kreditgränsen 20 000 kr. Deras andra produkt kallas Monettilån och det fungerar som ett traditionellt snabblån.

Monetti erbjuder direktutbetalningar till konton hos alla svenska storbanker på vardagar. Ansöker du under helgen får du istället vänta på din betalning till efter helgen.

Ingen UC och låga grundkrav

Om du vill undvika alltför många förfrågningar hos UC är Monetti ett bra alternativ. De använder sig istället av Bisnode för sina kreditupplysningar. Monetti kräver någon form av taxerad inkomst, men uppger ingen undre gräns. Du måste även vara skriven i Sverige.

En sms-låneklassiker där kostnaderna är största problemet

Monetti hade kunnat få full pott med avseende på att vara just ett sms-lån. Även om det är dyrt så är det trots allt vad många letar efter och Monetti beviljar även många ansökningar och gör direktbetalningar. Det är inom direktbetalninger det brister något. Inga utbetalningar görs nämligen på helgen. För att få en direktbetalning krävs således att du ansöker om lån en vanlig vardag. Ansökningar som görs på helgen betalas ut på måndagen (eller nästkommande vardag ifall det skulle vara en röd dag).

 

Då är Monetti ett bra val.

Monetti är ett typiskt snabblån där målet är att få pengarna snabbt och att få din ansökan beviljad snarare än att konkurrera om den lägsta räntan.  Så länge du ansöker en vardag och prioriterar en snabb utbetalning är Monetti således ett val som borde kunna tilltala dig.

Då är Monetti ett sämre val

Ifall du behöver ett snabblån under helgen så går du bet – eftersom Monetti inte gör utbetalningar under helgen.

Monetti har samma ägare som följande varumärken...

Frogtail

Kredit365

Webbplats

Monetti screenshot

Öppettider

Måndag: 08:00-18:00 Tisdag: 08:00-18:00 Onsdag: 08:00-18:00 Torsdag:08:00-18:00 Fredag: 08:00-18:00 Lördag: 10:00-15:00 Söndag: 10:00-15:00

Vårt omdöme 1 till 5 (bäst)

Räntor1 Avgifter2.5 Godkända lån3.5 Storlek & etablering5 Öppettider kundtjänst4.5 Utbud snabblån5 Tydlighet4

Support / Kontakt

E-postinfo@monetti.se Telefon:08-588 581 00

Företag

FöretagsnamnFolkefinans AS Norge Filial Sverige Adress:Box 4285  102 66 Stockholm  Sverige Org.nr:516404-7044