Vårt betyg: 4.36 av 5

Allmänt Typ:Sms-lån (kontokredit) Lånebelopp:1000 - 50000 kr Löptid:Flex/konto Årsränta: 26 %
AvgifterUppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:195 kr Administrationsavgift:19 kr Årsavgift:0 kr
Egenskaper Tar Northmill UC?Nej Är betalningsanmärkning OK?Ja Ålder:18 år Direktbetalning:Ja Helgbetalning: Ja

Representativt exempel: Låna 50.000 i 12 mån. Nominell årsränta 12.9 %. Månadsbetalning 4.500 kronor. Totalt att återbetala 53.999 kronor varav kreditkostnad 3.999 kronor. Effektiv ränta 15.4 %. Kontrollera fullständiga villkor innan signering. Uppgifter på den här sidan kan komma att förändras.

Northmill

Med Northmill lånar du från 1.000 kronor upp till 50.000 kronor med flexibel löptid. Lånet ges i form av en kontokredit. Lånet har en nominell årsränta på 26 % och månadsräntan blir 2.2 %. Det tillkommer även 19kr/mån.

Northmill kan erbjuda snabb utbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank och Handelsbanken. Detta gäller även helger. Vid transaktioner används Trustly för snabbare utbetalningar.

Bra

  • Låg ränta - ej högkostnadskredit.
  • Inga avgifter.
  • Snabba utbetalningar - även helger.
  • Tar ej UC accepterar betalningsanmärkning.
  • Åldersgräns 18 år.

Mindre bra / dåligt

  • ---

Vem får låna?

  • 18 år fyllda.

Vi skriver bara ut de villkor som Northmill anger tydligt på webbplatsen. Fler villkor kan finnas. En sedvanlig kreditprövning görs alltid.

Funderar

Mer om Northmill

Northmills kontokredit är en kontokredit i särklass för dig som söker ett snabbt lån utan att behöva vända dig till en aktör som erbjuder högkostnadskrediter. Räntemässigt kvalificerar Northmill nämligen som ett helt vanligt privatlån med sina 26 % i årsränta – utan ytterligare avgifter.

Utöver det erbjuder Northmill det mesta som snabblånetagare vill åt: lån utan UC. De avslår inte heller din ansökan ifall du har en betalningsanmärkning utan ger dig chansen att få din ansökan prövad.

Inget inkomstkrav

I den information vi tagit del av råder inget inkomstkrav. Det i sig låter absurt och vi antar att det krävs annan form av bevis på att man kan bevisa sin förmåga att betala tillbaka sitt lån, exempelvis om du har pengar bundet i fonder eller annat. Eller att det rör sig om ytterst små belopp och du är student.

Det finns intressanta åsikter om hur företaget byggt upp sin verksamhet och detta speglar även av sig i nyheterna även om det sluga bakom inte uppmärksammades ordentligt i artikeln.

En bra deal i grunden

Lånet i sig är i jämförelse med konkurrenterna inom snabblån ett lån som står ut från mängden. Och faktum är att det är mycket billigare, oavsett vad man tycker om metoderna ovan.

Sanslöst otydlig information

Man måste däremot ställa sig frågan hur jobbigt det är att skriva ihop vilka villkor som gäller för den som vill låna pengar via Northmill. Den vanliga F.A.Q:en som alla Northmills konkurrenter har är…icke-existerande. Därför sänker vi betyget.

Då är Northmill ett bra val.

Lånet är perfekt för dig som behöver snabba pengar i största allmänhet och behöver ett mindre belopp till ett konkurrenskraftigt pris. Lånet är inte en högkostnadskredit.

Då är Northmill ett sämre val

Visst – det går att hitta lägre räntor än 26% om du har tid att vänta på pengarna. Om du behöver låna mer än är lånet heller inget för dig. Såklart.

Northmill Bank AB är även kända för dessa varumärken

Credway

Credway är den omedelbara föregångaren till Northmill och erbjöd exakt samma produkt vid övergången. Vi reserverar oss såklart för att Northmills låneprodukt förändras över tid.

Easycredit

Easycredit var/är ett varumärke som var känt och väletablerat samt en stor aktör inom sms-lån/snabblån.

Credigo

Credigo var ett varumärke där privatlån låg i fokus – ej högkostnadskrediter.

Northmill levererar

Northmill har det mesta som brukar uppskattas av personer som söker efter smslån och konsumentkrediter: möjligheten att låna småbelopp utan UC, med betalningsanmärkning och snabba utbetalningar även under helgen.

Webbplats

Northmill screenshot

Öppettider

Måndag: 07:00-21:00 Tisdag: 07:00-21:00 Onsdag: 07:00-21:00 Torsdag:07:00-21:00 Fredag: 07:00-21:00 Lördag: 10:00-18:00 Söndag: 10:00-18:00

Vårt omdöme 1 till 5 (bäst)

Räntor5 Avgifter5 Godkända lån4 Storlek & etablering5 Öppettider kundtjänst5 Utbud snabblån5 Tydlighet1.5

Support / Kontakt

E-postinfo@credway.se Telefon:08-363 773

Företag

FöretagsnamnNorthmill Bank AB Adress:Färögatan 33  164 51 Kista  Sverige Org.nr:556709-4866