Vivus

Allmänt Typ:Sms-lån (kontokredit) Lånebelopp:2000 - 50000 kr Löptid:20 till 365 dagar Årsränta: 39 % Eff. ränta: 60 - 983,6 %
Avgifter Uppläggning:249 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Administrationsavgift:300 kr Årsavgift:0 kr
Egenskaper Tar Vivus UC?Nej Är betalningsanmärkning OK?Ja Ålder:18 år Direktbetalning:Ja Helgbetalning: Ja

Representativt exempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Nominell årsränta 39 %. Uppläggning 285 kr. Totalt att återbetala 5 445 kr varav kreditkostnad 445 kr. Effektiv ränta 182,3 %. Kontrollera fullständiga villkor innan signering. Uppgifter på den här sidan kan komma att förändras.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på HallåKonsument.se.

Sammanfattning Vivus

Med Vivus lånar du från 2 000 kronor upp till 50 000 kronor med löptider från 20 till 365 dagar. Lånet har en nominell årsränta på 39 % och månadsräntan blir 3,3 %. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 249 kr och en administrationsavgift på 300 kr/mån.

Vivus kan erbjuda snabb utbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank och Handelsbanken. Detta gäller även helger.

Villkor för att få låna

  • 18 år fyllda.
  • Svenskt personnummer.
  • Svenskt mobilnummer.
  • Svenskt bankkonto.

Om Vivus

Välkända och populära aktörer inom sms-lån

4Finance som står bakom Vivus  har stor erfarenhet av sms-lån och ägde cirka 50% av svenska marknaden när de var som störst. De ansågs vara billigast.  Få var det som insåg att själva affärsmodellen var att låntagaren inte skulle betala av sitt lån i tid utan istället förlänga lånet. För den oerfarna säger det kanske inte så mycket men vi förklarar mer i artikeln sant och falskt om lån. Att omsättningen sjönk som en sten 2019, året efter att lagen om högkostnadskrediter trädde i kraft är inte förvånande. Det är dock viktigt att påpeka att Vivus givetvis INTE är ensamma om detta. Det handlar heller inte om att Vivus lurat någon, utan snarare om att förtjänsterna varit så grova att man kunnat låna ut pengar till högriskkunder, d.v.s. de med problem som riskerar större problem av ett lån… Själva kärnan av problemet med de ursprungliga sms-lånet.

Vivus omsättning - Alla Bolag

Gamla kunder loggar in på sitt konto för att ansöka om lån, medan nya kunder hänvisas vidare till Friia.se för att låna.

Vad kostar ett lån hos Vivus?

Ett lån hos Vivus är en högkostnadskredit. Vid ett lån tillkommer en uppläggningsavgift om 249 kr, och den nominella räntan är alltid fast, oavsett lånebelopp. Denna ligger på 39 %.
Den effektiva räntan varierar, beroende hur mycket du lånar – men kort sagt blir den lägre ju högre belopp du lånar.

Vem kan låna hos Vivus?

När du ansöker om ett lån hos Vivus kommer en sedvanlig kreditprövning att tas. Du behöver också uppfylla vissa grundläggande krav. Dessa kommer tas i beaktande tillsammans med kreditprövningen, och ligger till grund för om din kreditansökan kommer beviljas eller avslås.

Du som haft tidigare krediter hos Vivus måste dessutom ha skött dina tidigare betalningar, och du måste betala tillbaka din gamla kredit innan du kan bli beviljad en ny.

Bra

  • Direktbetalning alla dagar

Mindre bra / dåligt

  • Max 5 000 kr i kredit första gången.
  • Stängd för nya kunder i samband med Covidid-19 pandemin.

Företagsinformation

Vivus är en del av 4finance AB. Omsättningen för 2019 var 68 miljoner SEK och antalet anställda var 21 st.

⭐⭐⭐ Vivus levererar ⭐⭐⭐

Vivus har det mesta som brukar uppskattas av personer som söker efter smslån och konsumentkrediter: möjligheten att låna småbelopp utan UC, med betalningsanmärkning och snabba utbetalningar även under helgen.

Vivus Logo

Kundtjänst

Måndag: 08:00-17:00 Tisdag: 08:00-17:00 Onsdag: 08:00-17:00 Torsdag:08:00-17:00 Fredag: 08:00-17:00 Lördag: - Söndag: -

Vårt omdöme 1 till 5 (bäst)

Räntor0.5 Avgifter2.5 Godkända lån3.5 Storlek & etablering5 Öppettider kundtjänst5 Utbud snabblån3.5 Tydlighet5
SNITTBETYG:3.3 av 5

Support / Kontakt

E-postsupport@vivus.se Telefon:08 420 400 20

Företag

Företagsnamn4Finance AB Adress:Hammarby Allé 47  120 30 Stockholm  Sverige Org.nr:556790-4189 Hemsida:https://www.vivus.se

Frågor och svar

Vad är Vivus Mina sidor?

På Vivus Mina sidor kan du bland annat se din kredit, dina inbetalningar och nästa faktura. Du har även översikt över informationen som Virus har om dig samt kontaktuppgifter till långivaren. Även återbetalningen av lånet sker via Mina sidor.

Hur loggar man in hos Vivus?

För att logga in hos Vivus besöker du långivarens hemsida, www.vivus.se. Därefter klickar du på ”Logga in” längst upp till höger. Där anger du användarnamn och lösenord, varefter du klickar på ”logga in”. Till skillnad från andra långivare kräver Virus inte att du loggar in med BankID för att verifiera din identitet.

Vid problem med inloggning klickar du på ”Glömt lösenord?”. Då får du ett mejl där du kan ändra ditt lösenord. Du kan även kontakta kundtjänsten via telefon eller mejl.

Hur snabbt kommer pengarna?

Vid en godkänd låneansökan betalas pengarna ut inom 7-10 bankdagar. Utbetalningen kan också ske inom 5-10 minuter om du betalar en avgift. Exakt hur snabbt det går i ett enskilt fall beror på vilken bank du använder och vilken tid på dagen du ansöker. Långivaren behandlar din ansökan måndag till fredag mellan kl. 08.00 och kl. 17.00.

En online kredit som väl betalats ut till dig finns tillgänglig dygnet runt.