Låna pengar snabbt

På den här sidan får du hjälp att hitta lån som betalas ut direkt alla dagar i veckan – även på helgen.

Det första du bör vara medveten om när du lånar pengar snabbt är att de flesta lån som marknadsförs som snabba är –  med några undantag – högkostnadskrediter.  Du bör stanna upp och tänka efter en extra gång och ställa dig frågan om ett lån är något som din privatekonomi klarar av. Om du har problem med lån och skulder kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Funderat klart? Så här gör du:

 • ✓ Välj din bank bland alternativen här bredvid.
 • ✓ Om det är helg – kontrollera så att utbetalning verkligen görs på helgen. Det är tydligt angivet för varje långivare som listas.
 • ✓ Använd bank ID eller motsvarande.
 • ✓ Ansök under öppettider.

Om du följer ovanstående punkter bör du ha pengarna på ditt konto samma dag.

Viktigaste punkterna för en snabb utbetalning

Många långivare marknadsför sina lån som ”pengar inom 15 minuter”,  vilket inte ens är tillåtet enligt marknadsföringslagen, men det ger en fingervisning om hur snabbt det kan gå från handläggning till utbetalning hos de snabbaste långivarna.

Utbetalningstiderna kan såklart variera så det bästa är att du ställer in dig på att ha pengarna iallafall samma dag om du ansöker i god tid innan stängningsdags.

Kvinna som surfar på SmslånOnline.se
 • 1. Du ansöker under öppettider.
  Detta ökar dina chanser.
 • 2. Välj rätt bank
  Du använder samma bank som långivaren alternativt en långivare som använder Trustly.
 • 3. Grundläggande villkor
  Du uppfyller långivarens alla villkor och klarar en kreditupplysning.
 • 4. BankID
  Du använder BankID för att minimera tiden för verifiering av dina personuppgifter.
 • 5. Helgbetalning?
  Var noga med att kontrollera att vi verkligen skrivit att långivaren betalar ut under helgen.

Lån med direktbetalning - även på helgen

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:1 000 - 45 000 kr Löptid:4 till 46 mån Årsränta: 39.6 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:OK Ålder:21 år Direktbetalning:Ja * Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken Helgbetalning:Ja
Recension

Representativt exempel: Låna 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39.6 %. Månadsbetalning 1 012 kr. Totalt att återbetala 12 145 kr varav kreditkostnad 2 145 kr. Effektiv ränta 47.64 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:1 000 - 30 000 kr Löptid:1 till 72 mån Årsränta: 26.5 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:Nej Ålder:20 år Direktbetalning:Ja * Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken Helgbetalning:Ja
Recension

Representativt exempel: Låna 15 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 26.5 %. Månadsbetalning 1 437 kr. Totalt att återbetala 17 239 kr varav kreditkostnad 2 239 kr. Effektiv ränta 29.97 %.

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:1 000 - 30 000 kr Löptid:1 till 72 mån Årsränta: 39 %
Avgifter Uppläggning:395 kr Avi:35 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:Nej Ålder:20 år Direktbetalning:Ja * Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, Handelsbanken Helgbetalning:Ja
Recension

Representativt exempel: Låna 10 000 kr i 1 år. Nominell årsränta 39 %. Uppläggning 295 kronor. Avi 35 kr/mån. Månadsbetalning 1 095 kr. Totalt att återbetala 12 979 kr varav kreditkostnad 2 979 kr. Effektiv ränta 65.83 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Låna på helgen – går det verkligen?

Att få sitt lån utbetalt på helgen fungerar på samma sätt som lån med direktbetalning på vardagar, dvs det gäller att du har konto i den bank långivaren använder eller att långivaren använder Trustly. Oavsett om du använder Swedbank, Nordea, SEB eller någon annan bank så behöver långivaren ha möjlighet att betala ut till just den banken.

Du måste dock vara helt säker på att långivaren betalar ut även på helgen. Det jobbet har vi redan gjort åt dig och det står tydligt angivet för varje långivare som listas.

Följer du dessa riktlinjer, använder BankID och uppfyller villkoren samt en godkänd kreditupplysning så är det inga problem att få en helgutbetalning.


Låna snabbt – med lägre ränta!

FrogtailLendify

Det hör inte till vanligheterna men det finns faktiskt några lån som både använder direktbetalning och inte klassas som högkostnadskrediter, nämligen varumärkena som du hittar här bredvid. De ligger snäppet under gränsen för att klassas som högkostnadskrediter och kan därför titulera sig privatlån.

Klicka på något av varumärkena för att läsa mer och för att skicka in din ansökan.


Högkostnadskrediter dominerar snabblånen

Långivarna som säger att de erbjuder direktbetalning erbjuder lånebelopp från 1.000 till 500.000 kronor. Räkna dock inte med att detta gäller de högre beloppen utan utgå ifrån att det rör sig om lånestorlekar upp mot 40.000 till 50.000 eller så så slipper du bli besviken. Räntorna för långivarna som erbjuder direkt betalning ligger på 2.95 – 39.8 % och den effektiva räntan på 3 – 4568.91 %.

Du kan lugnt utgå ifrån att räntorna ligger betydligt högre än miniminivåerna för lånebelopp som ligger upp emot 20.000 kronor. Trots allt är ju de flesta högkostnadskrediter vilket innebär en effektiv ränta på över 30% plus referensränta (som är noll i skrivande stund, alltså 30%). Små lån har alltid höga räntor – i synnerhet högkostnadskrediter. Vad som skevar procentsatserna ovan är p.g.a att alla långivare de facto inte är högkostnadskrediter i första hand utan att snabblånen är deras biprodukt.


Konsumentverket om snabba lån

Konsumentverket gjorde en granskning av jämförelsesidor 2020 och ansåg att samtliga hade brister vad gäller måttfull marknadsföring (6 a § KkrL). Frågan är var gränsen går mellan att informera om en låneprodukt som bygger på just snabbhet och att bryta mot måttfull marknadsföring? Vi anser att man måste kunna få skriva ut hur snabbt någon får pengarna om besökaren är intresserad av att veta det. Vi har genom åren aldrig påstått att det är bra att låna pengar. Och att låna snabbt och ogenomtänkt är knappast bättre.

Med det sagt: på den här sidan hittar du lån med snabba utbetalningar. Det betyder inte att de löser dina problem. De kan t.o.m bli större. Nu när vi förklarat detta in i minsta beståndsdel så tror vi att du är mogen för att ta ett beslut som exempelvis: ”har jag råd att låna 1000 kronor till en kostnad av 33 kronor på en månad och betala tillbaka 1033 kronor på en månad?” Det är nämligen vad en högkostnadskredit som tillämpar maxränta men inte har några andra avgiftar kostar om du lånar pengarna en månad.

Vi är tämligen säkra på att många myndiga personer kan fatta dessa beslut.

Däremot ska du alltid respektera de kostnader som uppstår så fort lånebeloppen blir lite högre. Och för många är även en liten summa en belastning.

Vi ber dig därför att tänka efter en extra gång innan du lånar.

Du kan alltid testa vår lånekalkylator för att få bättre grepp om kostnadsutvecklingen.