Lån utan UC med många förfrågningar

Har du svårt att få lån på grund av för många kreditupplysningar? I sådant fall har du hittat helt rätt. Här hittar du alla långivare där du kan få lån trots många UC-förfrågningar 2023.

  • Lån utan UC där förfrågningar inte spelar roll alls
  • Lån MED UC men som har överseende
  • Flera aktörer som accepterar anmärkningar
Loading...

Jämför lån utan UC du kan få trots många kreditupplysningar

Det är endast genom UC det går att se hur många kreditförfrågningar du gjort hos dem det senaste året. Tar du ett lån utan uc kommer därför dina förfrågningar inte spela någon roll.

I listan nedan kan du jämföra långivare som inte använder sig av UC och därmed  är frikostiga med att bevilja lån till personer med många förfrågningar.

Sambla – störst chans till privatlån trots många kreditförfrågningar

Vill du låna pengar med många kreditupplysningar sedan tidigare men inte ta snabblån gör du bäst i att använda dig av Sambla. Hos dem jämförs över 40 stycken olika långivare med en enda UC. På så sätt maximeras chansen att du hittar en långivare som har överseende för antalet uc-förfrågnignar du har.

Vad gör jag om jag får avslag?

Nedan går vi igenom vad du kan göra om du får avslag efter att du ansökt om ett lån hos någon av långivarna i listan ovan.

Om du ansökt om lån utan uc med många förfrågningar

Får du avslag på din låneansökan hos en långivare som inte använder sig av UC har det inte att göra med dina uc-förfrågningar. Det är nämligen endast UC som har tillgång till information om det.

I det här fallet rekommenderar vi att du tittar på vår sida med lån du kan få med svag kreditvärdighet. När du väl ansöker om lån utan UC spelar det inte lika stor roll om du ansöker hos flera långivare samtidigt, framförallt inte om de använder sig av Creditsafe. Mer om detta längre ner.

Om du fått avslag av en långivare som använder sig av UC

Har du fått avslag hos en långivare som använder sig av UC är det sannolikt att du har svårt att få lån på grund av för många kreditupplysningar, framförallt om du har fler än 10 st. I detta fall bör du absolut inte ansöka om fler lån.

Har du exempelvis ansökt hos en låneförmedlare utan att få något beviljat lån gör det ingen skillnad om du ansöker hos en annan långivare eller låneförmedlare. Med stor sannolikhet har du redan fått avslag hos dem tidigare genom låneförmedlaren, och en till ansökan kommer endast att skadad din kreditvärdighet.

Det du istället bör göra är att kolla i ditt UC-utdrag och räkna ut när du kommer att ha färre än 10 st UC-förfrågningar kvar. Eftersom en UC-kreditupplysning endast finns kvar i 12 månader kan du enkelt räkna framåt för att se när du endast kommer ha kvar 10 st (förutsatt att du inte gör några fler).

Varför är det svårt att få lån trots många UC förfrågningar?

En viktig faktor i UC:s kreditbedömningsmodell är hur många låneansökningar personen i fråga har gjort. Anledningen är att en person som ofta ansöker om nya lån (och därmed gör många kreditupplysningar) anses ha ett riskfyllt lånebeteende.

UC-förfrågningar påverkar kreditvärdigheten extra mycket i 30 dagar

Efter att du har gjort en låneansökan hos en kreditgivare som använder UC påverkar den din kreditvärdighet extra negativt i 30 dagar. Det har att göra med att du har 30 dagar på dig att acceptera eller neka ett beviljat låneerbjudandet.

Om du till exempel sitter hemma och på en dag ansöker om ett lån hos fem olika banker för att jämföra deras räntor kommer det att registreras 5 stycken kreditupplysningar.

Bank nummer fem då se att du tidigare ansökt hos fyra andra banker. Samtidigt kan bank nummer fem inte veta om du planerar att ta ett lån hos de fyra tidigare långivarna, och kommer därför med absolut största sannolikhet inte att bevilja dig något lån.

Vi rekommenderar därför att du aldrig jämför lån själv, utan istället använder dig av en låneförmedlare. På så sätt förstår du inte din kreditvärdighet med många förfrågningar.

Påverkar även antalet Bisnode & Creditsafe min kreditvärdighet?

Det är ingen hemlighet att det är svårt att få lån med många uc förfrågningar. Men gäller samma sak om du har ansökt om många sms-lån via Bisnode och Creditsafe?

Creditsafe – antalet förfrågningar påverkar ingenting

Hos Creditsafe spelar antalet kreditförfrågningar ingen roll överhuvudtaget. Det innebär att om du är ute efter ett lån med creditsafe förlorar du ingenting på att ansöka hos flera långivare samtidigt.

Bisnode – antalet upplysningar påverkar dig negativt

Är du ute efter lån med bisnode kommer chansen att du blir beviljad bli mindre desto fler bisnode-förfrågningar du har gjort. Precis som för UC sparas dessa kreditupplysningar i ett år, men däremot är de inte synliga för långivarna.

De påverkar därmed endast din kreditvärdighet hos Bisnode negativt indirekt genom att ditt kreditbetyg blir lägre.

Vanliga frågor

Går det att få lån trots många förfrågningar?

Ja, det är inget problem att låna även om du har gjort många kreditupplysnignar. Det säkraste sättet är att ansöka om ett lån som inte använder sig av UC. Hos en sådan långivare spelar inte antalet kreditupplysningar du gjort via UC någon roll alls.

Är det bäst att ansöka om lån utan uc med många förfrågningar?

Ja, om du använder en långivare som inte använder sig av UC påverkar nämligen inte antalet förfrågningar du har Upplysningscentralen någon roll alls i din kreditbedömning.

Hur många kreditupplysningar får man ha per år?

Det finns ingen fast gräns som avgör det, utan det är endast en faktor i kreditbedömningen som påverkar slutresultatet. Med det sagt är det i regel svårt att bli beviljad lån hos företag som använder UC om du har fler än 10 förfrågningar. Du bör dessutom inte ha gjort någon de senaste 30 dagarna.

Hur mycket kan jag ta i lån med många uc förfrågningar?

Det går aldrig att avgöra på förhand utan avgörs utifrån långivarens individuella bedömning. Ansöker du om snabblån kan du låna upp till 50 000 kr, och för privatlån är den övre gränsen 600 000 kr. Det är däremot sällan någon med många prövningar får låna mer än 100 000 kr.