Låna pengar utan inkomst

När du ansöker om ett sms lån utan inkomstkrav kan du bli beviljad även om du inte har ett fast jobb. Hos dessa långivare är det helt okej om din inkomst kommer från exempelvis A-kassa eller bidrag.

Här på sidan hittar du

 • 4 st. lån utan inkomstkrav
 • 4 alternativ utan UC
 • 3 st. långivare som godkänner betalningsanmärkningar.

Jämför smslån utan inkomst

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:10 000 - 25 000 kr Löptid:5 till 24 mån Årsränta: 21.85 - 38.4 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr

Representativt exempel: Låna 15 750 kr i 24 mån. Nominell årsränta 38.4 %. Månadsbetalning 840 kr. Totalt att återbetala 20 174 kr varav kreditkostnad 4 424 kr. Effektiv ränta 29.54 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:2 000 - 50 000 kr Löptid:1 till 96 mån Årsränta: 6.84 - 39.5 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr

Representativt exempel: Låna 20 000 kr i 1 år. Månadsbetalning 509 kr. Totalt att återbetala 26 107 kr varav kreditkostnad 6 107 kr. Effektiv ränta 32 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:1 000 - 50 000 kr Löptid:4 till 46 mån Årsränta: 42.5 %
Avgifter Uppläggning:0 kr Avi:0 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr

Representativt exempel: Låna 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39.6 %. Månadsbetalning 1 012 kr. Totalt att återbetala 12 145 kr varav kreditkostnad 2 145 kr. Effektiv ränta 47.64 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:2 000 - 70 000 kr Löptid:30 till 570 dagar Årsränta: 42.5 %
Avgifter Uppläggning:515 kr Avi:60 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr

Representativt exempel: Låna 5 000 kr i 7 mån. Nominell årsränta 39.5 %. Uppläggning 695 kronor. Avi 60 kr/mån. Totalt att återbetala 7 654 kr varav kreditkostnad 2 654 kr. Effektiv ränta 109.61 %.

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit.

Kan man verkligen låna utan inkomst?

Ja, det finns flera långivare du kan ta lån utan fast anställning. När du ansöker om ett lån utan jobb krävs det oftast två saker: att du har en deklarerad inkomst sedan tidigare och att du har någon typ av intäkt såsom A-kassa, bidrag eller sjukersättning som du kan betala lånet med.

Enligt lag är alla svenska kreditgivare tvingade att göra en seriöst kreditprövning innan de beviljar ett lån. Det är alltså inte tillåtet att erbjuda ett lån till någon som inte förväntas betala tillbaka lånet. Av samma anledning finns det därmed inte några sms lån utan krav helt och hållet.

Vanliga krav för att ta snabblån utan inkomst

 • Åldersgräns: 18 – 21 år
 • Deklarerad årsinkomst: Minst 50 000 – 100 000 kr
 • Personuppgifter: Skriven i Sverige med svenskt personnummer
 • Bankkonto: Hos en svensk bank
 • Lån med anmärkning: OK om ingen ny prick det senaste halvåret

Så kontrolleras din inkomst vid ansökan

När du ansöker om ett sms lån har bankerna olika metoder för att kontrollera din inkomst. För de flesta långivare ser det ut som följande:

1. Deklarerad inkomst syns i kreditupplysningen

Det görs alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån, oavsett om det är ett snabblån eller privatlån. I kreditupplysningens visas din deklarerade inkomst för förra eller förrförra året.

Vissa långivare kontrollerar endast din inkomst på detta sätt vilket gör att du i teorin kan låna utan inkomst hos dem så länge du har en deklarerad inkomst. Att ta lån helt utan inkomst är däremot ingenting vi rekommenderar.

2. I vissa fall kontrolleras ditt kontoutdrag

När du ansöker hos många långivare som erbjuder olika typer av mikrolån får du med hjälp av bank-id ge dem tillgång till ett utdrag av din kontohistorik. Vanligtvis genom programmen Instantor, Kreditz eller Tink.

I kontoutdraget ser de både dina utgifter och intäkter. Går det att se att du får en regelbunden insättning på ditt konto kan de bevilja lån utan lönespecifikation. Av den här anledningen är det viktigt att du alltid anger ditt lönekonto när du signerar för t.ex. Instantor.

Din KALP är viktigast vid lån utan fast inkomst

För att avgöra om en kund har råd att betala tillbaka ett lån eller inte görs alltid en så kallad KALP-kalkyl (Kvar Att Leva På-kalkyl). I kalkylen räknar man helt enkelt ut vad intäkterna minus levnadskostnaderna blir för personen som ansöker.

Resultatet av KALP-kalkylen blir således vad den sökande har kvar att leva på i slutet på månaden när alla levnadskostnader såsom mat, hyra, hygien, el, försäkringar, transport och övrigt är betalt.

Så länge resultatet av din KALP understiger månadskostnaden för lånet du ansöker om är det ofta inga problem att låna pengar med låg inkomst, även om du inte har något jobb. Om du t.ex. Har 2 000 kronor kvar att leva på är det ofta okej att ta ett lån med en månadskostnad på 1 000 kr.

Inkomstkällor som de flesta kreditgivarna godkänner

 • En deltidsanställning är i princip alltid okej när du ansöker om snabblån. Du behöver inte en fast anställning för att låna pengar!
 • Pension, sjukpenning och förtidspension anses ofta som en godkänt inkomst.
 • A-kassa och inkomstförsäkring är i många fall tillräckligt.
 • Bidrag från CSN (dock inte lånet) räcker som inkomst om du ska låna pengar som student.

Kreditgivaren gör alltid en helhetsbedömning av din ekonomi

Här på sidan listar vi flera enkla lån att få, och det är sällan ett problem att bli beviljad ett snabblån utan fast anställning.  Även om det finns flera låneaktörer där du kan låna pengar utan krav på inkomst går det aldrig att veta på förhand om du kommer att bli beviljad eller inte.

Anledningen är att inkomsten endast är en del av kreditbedömningen i stort. En person som ansöker om lån med väldigt dålig kreditvärdighet på grund av flera betalningsanmärkningar sedan tidigare har därför sannolikt betydligt lägre chans att bli beviljad än någon som saknar anmärkningar.

Vanliga frågor

Går det att låna pengar utan deklarerad inkomst?

Ja, men om du ska bli beviljad en kredit trots att du inte har någon deklarerad inkomst hos skatteverket krävs det ofta att du verifierar din inkomst. Det sker oftast genom att du antingen låter långivaren se ditt kontoutdrag eller skickar in en bild på en lönespecifikation eller ett anställningsavtal.

Är det dyrare att låna utan anställning?

Ja och nej. För den som vill ansöka om lån utan fast inkomst finns det huvudsakligen snabblån att välja mellan. Dessa lån är dyrare än t.ex. traditionella banklån. Däremot har många smslån samma villkor för alla, vilket innebär att om du väl blir beviljad betalar du samma avgifter som någon med jobb.

Finns det lån helt utan krav?

Nej, det finns inga sms lån utan krav på dig som ansöker och som inte kräver säkerhet eller borgensman. Däremot kan du ta lån utan inkomst med säkerhet hos Sefina Pantbank, oavsett hur din ekonomi ser ut. Hos Sefina kan du alltid låna upp till värdet på det föremål som du pantsätter.

Är det en bra idé att låna utan inkomst?

Det beror på hur din situation ser ut. Det är skillnad att ta lån utan fast jobb och att ta lån utan lön eller intäkter överhuvudtaget. Vi rekommenderar aldrig att du tar ett lån du inte till 100 % vet att du har råd att betala tillbaka.

Om du exempelvis vet att du har en säker inkomst i form av deltidsarbete, A-kassa, bidrag eller sjukpension kan ett litet lån som betalas tillbaka snabbt vara en bra lösning för en oväntad utgift du inte har råd med.