Lån utan ränta

Här hittar du lån utan ränta som erbjuds under begränsade tidsperioder. Du måste alltid betala tillbaka hela lånebeloppet men i övrigt tillkommer inga kostnader.

Vad gäller för lån utan ränta?

  • Låna pengar utan kostnad (ja, på riktigt!)
  • Gäller för angiven period.
  • Du betalar bara tillbaka lånebeloppet.
Allmänt Typ:Snabblån Lånebelopp:2,000 - 30,000 kr Löptid:1 till 36 mån Årsränta: 39 %
Avgifter Uppläggning:0 - 380 kr Avi:45 kr Uttagsavgift:0 kr Övrigt:0 kr
Egenskaper Låna utan UC:Ja Betalningsanmärkning:Nej Ålder:20 år Direktbetalning:Ja

Det här är en högkostnadskredit. Representativt exempel: Låna 13.000 i 1 år. Nominell årsränta 39 %. Uppläggning 380 kronor. Avi 45 kr/mån. Månadsbetalning 1.404 kronor. Totalt att återbetala 16.852 kronor varav kreditkostnad 3.852 kronor. Effektiv ränta 65.44 %.

Konsumentverkets syn på ”gratis sms-lån”

I februari 2013 gick Konsumentverket ut med ett förbud mot att marknadsföra sms-lån som gratis. Anledningen är att det anses locka kunden till oövertänkta lånebeslut och att det är missvisande i bemärkelsen att lånet faktiskt behöver betalas tillbaka. Du ska självklart alltid betala tillbaka lånat belopp. Däremot tillkommer det inte några extra kostnader utöver lånebeloppet så kostnadsfritt är faktiskt en korrekt och laglig benämning på dessa sms-lån.

Som ny kund kan du alltså ansöka om ett smslån till 0% ränta utan avgifter hos kreditgivarna som presenteras på den här sidan. Se bara till att betala lånebeloppet i tid för att undvika förseningskostnader eller att lånet övergår till ordinarie pris.

Finns det någon hake ?

Nej, faktiskt inte – förutsatt att du läser lånevillkoren. Det som kan ställa till det är i så fall oaktsamhet eller slarv. Att låna kostnadsfritt är ”så bra som det låter” om du följer överenskommelsen att betala tillbaka lånat belopp inom avtalad löptid. Om du inte betalar tillbaka lånat belopp i tid så tillkommer antingen ordinarie priser, förlängningsavgifter eller andra typer av kostnader. Ta reda på vilka. Underlåtenhet att betala dina räkningar kan leda till en betalningsanmärkning som i sin tur kan leda vidare till negativa ekonomiska konsekvenser. Om du lyssnat på vad vi sagt och följer våra tidigare tips kommer du att märka att ett räntefritt lån är en juste deal för nya kunder – som faktiskt kan fungera hur bra som helst.

När lagen om ångerrätt blir en USP*

Sedan den nya lagen för snabblån trädde i kraft har de flesta företagen slutat med räntefria erbjuden. Vi listar inte heller de företag som använder konsumentkreditlagens ångerrätt på 14 dagar som marknadsföring för räntefria lån. Ångerrätten på  14 dagar gäller nämligen alla lån oavsett om företagen vill det eller inte.

Att erbjuda lån kostnadsfritt i 14 dagar är alltså ett snillrikt sätt att vända något som redan står skrivet i lag till något som låter mycket mer positivt.

Det ska poängteras att företagen som använder detta inte är några lurifaxar och processen för att låna kostnadsfritt där är betydligt mindre komplicerad än att ångra ett köp.

* USP = Unique Selling Point är en klatchig kortfattad text som utmärker ett erbjudande. En USP ska vara lockande och uppmuntra till köp.

Lånar du pengar för att handla på nätet?

Du kan spara pengar genom att besöka vår systersajt Next Deal. Där hittar du alltid  färska och aktuella rabattkoder samt ett stort kombinerat utbud av populära butikers sortiment. Utbudet är sök- och filtreringsbart för att enklare hitta exakt det du söker. Produkter som du sparar ligger kvar så länge du behöver utan att du behöver skapa något konto. Du blir alltid meddelad om det finns någon rabattkod att utnyttja för dina valda produkter när du klickar på dina valda favoriter. Ett bra sätt att spara pengar alltså.