Låna pengar utomlands

Det är fullt möjligt att låna pengar utomlands. På denna sida hittar du både privatlån och snabblån du kan ta i utlandet från ett stort antal svenska långivare.

 • 82 lån du kan ta utomlands
 • Privatlån upp till 600 000 kr från 29 långivare.
 • Smslån upp till 50 000 kr från 38 långivare.
 • De flesta snabblån är utan UC.
 • Rädda semestern med snabba utbetalningar.

Snabblån utomlands

Det är enkelt att ta ett sms lån om du befinner dig utomlands. Framförallt är det ett bra alternativ om du behöver pengar snabbt.

Ange dina preferenser för att filtrera fram ett lån som passar dig och din situation. Under knappen ”Mer info / Ansök” kan du läsa mer om en viss långivare, och där hittar du också länken till deras ansökningsformulär.

Loading...

Ansök om ett privatlån från utlandet

Bästa sättet att hitta ett bra privatlån utomlands ifrån är att ansöka via en låneförmedlare. På så sätt kan du få många låneerbjudanden att välja mellan.

Sök privatlån utomlands hos Lendo

Lendo är Sveriges största låneförmedlare. Här kan du med endast 1 ansökan få låneförslag från upp till 35 olika banker, samtidigt som man bara gör 1 kreditprövning via UC. Även om du befinner dig utomlands kan du söka mellan 1 000 – 600 000 kronor med ränta på mellan 2,95 och 39,6 %. Ansökan kostar inget och går på några minuter.

Lendos grundkrav för privatlån:

 • 18 år gammal.
 • Bosatt och folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år.
 • Inkomst på minst 110 000 kr per år.
 • Deklarerad, fast inkomst från anställning eller pension.
 • Ingen skuld hos kronofogden på minst ett halvår.

Kan man låna pengar utomlands?

Ja, det är lika enkelt att låna pengar utomlands som hemma i Sverige. Vänd dig då till en långivare hemma i Sverige och ansök om lån och signera med ditt BankID. Det är nämligen mycket svårt att få lån av utländska banker när man är svensk medborgare.

För att kunna  låna pengar online från Sverige när du är utomlands är det flera saker som måste uppfyllas.

 • En deklarerad inkomst i Sverige.
 • Bosatt och skriven i Sverige.
 • Ett konto i en svensk bank.
 • Du måste kunna signera lån med BankID – ett absolut krav. Det finns förvisso långivare som kan skicka hem låneavtalet på posten, men det fungerar inte när du är utomlands, eftersom de bara skickar hem till din adress i hemlandet.

Utöver ovanstående gäller, som alltid, att du måste uppfylla respektive långivares grundkrav för att kunna beviljas ett lån.

Två alternativ när du ska låna pengar från utlandet

Om du är på semester eller jobbar utomlands och behöver låna pengar finns det i grunden två sätt att lösa det på. Det ena är att vända sig till banker i det aktuella landet eller att ansöka hos svenska långivare.

A: Låna från svenska långivare

Det smartaste alternativet är att vända sig till svenska långivare, precis som du hade gjort om du var hemma i Sverige. Då är det relativt enkelt att få låna snabbt för att lösa en tillfällig brist i kassan. Det gör faktiskt ingen som helst skillnad att du befinner dig utomlands – det är samma krav och det går lika snabbt att ansöka och få lånet utbetalt.

B: Sök lån hos utländska långivare

Det är mycket svårt att låna utan säkerhet hos utländska långivare om man inte är medborgare i det landet. Skulle du till exempel befinna dig i Thailand och försöka låna 10 000 kr av en inhemsk bank så är det 0 % sannolikhet för att det ska gå.

Generellt sett är det nästan bara möjligt att låna pengar om du har tänkt köpa ett hus eller lägenhet i det landet du befinner dig i. Då fungerar bostaden som en säkerhet för lånet.

Att låna pengar utomlands i Finland, Danmark eller Norge

Det är många svenska medborgare som bor i våra grannländer Finland, Danmark och Norge. Många är dock fortfarande skrivna i Sverige, och därför kan det vara svårt att låna pengar från utländska banker i även i dessa länder.

Om detta är du och du behöver låna pengar utomlands ifrån är det fortfarande enklast att låna om du vänder dig till svenska långivare. Långivarna i de nordiska länderna har nämligen grundkrav som gör det nästintill omöjligt att låna som svensk medborgare.

I regel måste du antingen vara skriven i landet eller vara medborgare. Danmark, Finland och Norge har bland annat dessa regler:

 • I Danmark måste du vara skriven och bosatt i landet samt ha fyllt 18 år.
 • I Norge är kraven tuffare. Du måste vara bosatt där och ha ett norskt personnummer. Om du har bott och arbetat i Norge i minst ett halvår kan du få ett så kallat D-nummer. Det är ett nummer som visar att du uppfyller kraven för att kunna ansöka om lån.
 • I Finland ska du vara mellan 18 och 25 år. Du ska dessutom bo i landet och ha ett finskt personnummer – eller personbeteckning som det heter i Finland.

Så gör du för att snabbt få pengar från utlandet

En person som befinner sig utomlands och snabbt behöver få pengar från utlandet har sannolikt råkat ut för något eller oväntat fått slut på pengar. Det gäller då att man kan hitta långivare som snabbt kan föra över pengar till ens eget bankkonto.

Ett privatlån är kanske inte att tänka på i så fall, eftersom det oftast tar några dagar innan pengarna landar på banken. Dessutom är det sällan som man behöver så stora belopp att inte ett snabblån räcker – med ett sådant kan du låna upp till 50 000 kronor.

Är det bråttom med pengarna så gallra bland våra långivare genom att klicka på ”Direktbetalning” i filterfunktionen högst upp på sidan. Allra snabbast går det hos de som handlägger lånen automatiskt. Hos dem kan du ha tillgång till pengarna redan efter 15 minuter i bästa fall.

Flera av långivarna erbjuder också helglån. Oavsett tid på dygnet eller om det är lördag kan du få pengarna samma dag, om du och långivaren har samma bank. Om ni har olika banker dröjer det tills nästa bankdag.

Tänk på detta innan du ansöker om att låna pengar utomlands

 • Jämför alltid räntor och avgifter innan du ansöker.
 • Se till att du uppfyller alla grundkrav, annars blir du nekad direkt.
 • Ha ditt BankID tillhands. Förmodligen har du det redan installerat i din smartphone.

Är det någon skillnad på att låna hemma och att låna utomlands?

Nej, att låna utomlands skiljer sig inte från att låna hemma. Ansökan och beviljande går till på samma sätt och det gäller även utbetalningarna. Det enda som skiljer är att du måste ha BankID, eftersom långivarna inte kan skicka låneavtalet till dig när du lånar utomlands.

Hur fungerar det att låna pengar av privatpersoner i utlandet?

Om du inte har någon i din närhet att låna av kan det vara mycket svårt att låna pengar av privatpersoner i utlandet. Det enda som egentligen kommer nära att låna privat är ett så kallat P2P-lån, som i grunden är ett lån av annan privatperson, med en låneaktör som mellanhand.

Kan jag låna pengar utomlands utan UC?

Ja, det går alldeles utmärkt att låna pengar utomlands utan UC. De flesta lån utan UC är snabblån. Merparten av långivarna gör kreditprövningen hos Bisnode eller Creditsafe, För att filtrera fram dem klickar du bara på ”Låna utan UC” i verktyget högst upp på sidan.

Tar det lång tid att låna pengar utomlands?

Ja, om du vill försöka låna av utländska banker är det en besvärlig process, om det ens är möjligt. Hos svenska långivare däremot är det enkelt att låna pengar utomlands. Även utomlands kan du få pengarna inom en timme efter ansökan.