SmslånOnline.se - Bästa sättet att jämföra smslån

Låneförmedlare

Med en låneförmedlare skickar du in en förfrågan men får offerter från flertalet banker och kreditinstitut. Det är ett enkelt sätt att ta reda på dina personliga lånevillkor och välja det bästa erbjudandet. Med en låneförmedlare slipper du således arbetet med att fylla i en formulär hos en mängd banker/kreditinstitut för att få en offert.

Fördelar

  • En ansökan.
  • Offert från flera banker.
  • En UC-förfrågan.
  • Kostnadsfritt.

3 st. låneförmedlare

Lånebelopp: 5000 - 500000 kr
Löptid: 1 - 15 mån
Räntor: 3.25 - 18.15 %

Representativt exempel: Låna 500000 i 15 år. Månadsbetalning 4236 kr. Totalt att betala tillbaka 762392 kronor. Kreditkostnaden blir 262392 kronor. Effektiv ränta 6.23 %.

Lånebelopp: 5000 - 500000 kr
Löptid: 1 - 15 mån
Räntor: 3.5 - 24 %

Representativt exempel: Låna 70000 i 15 år. Månadsbetalning 600 kr. Totalt att betala tillbaka 108346 kronor. Kreditkostnaden blir 38000 kronor. Effektiv ränta 6.54 %. Uppläggningsavgift 495 kronor. Avi-avgiften är 39 kronor.

Lånebelopp: 5000 - 500000 kr
Löptid: 1 - 15 mån
Räntor: 2.95 - 29.06 %

Representativt exempel: Låna 100000 i 9 år. Månadsbetalning 1437 kr. Totalt att betala tillbaka 120708 kronor. Kreditkostnaden blir 20708 kronor. Effektiv ränta 5.64 %.

Vad är låneförmedling?

Låneförmedling handlar om att du som låntagare ska få ett så förmånligt låneerbjudande som möjligt. Den främsta fördelen med att anlita en låneförmedlare är att de har kontakt med bankerna samt har den senaste informationen om aktuella låneräntor. För privatpersoner är det dessutom gratis att anlita en låneförmedling då låneförmedlare tar betalt av bankerna eftersom de bidrar till att dessa banker får fler kunder. Ytterligare en fördel är att låneförmedlare kan ge personlig rådgivning, vilket kan underlätta inte minst för personer som saknar erfarenhet av bland annat olika lånetyper och lånevillkor.

Fördelar med låneförmedlare

Tar du första bästa låneerbjudande finns risken att du fastnar med ett långsiktigt lån till ofördelaktigt hög ränta. Därför är det rekommenderat för privatpersoner att alltid jämföra alla tillgängliga alternativ. Att göra detta själv är både svårt och tidskrävande då det finns väldigt många långivare. Ett annat problem är att olika långivare använder olika modeller för räntesättning och för att beräkna om de överhuvudtaget kommer bevilja ett lån. Olika banker och andra långivare riktar sig nämligen mot olika typer av kunder och är därmed också olika riskbenägna. Hos vissa banker kan det till exempel gå utmärkt att låna med något lägre kreditvärdighet, medan andra ställer höga krav.

Vänder du dig själv till alla banker med en låneansökan kommer alla dessa banker att pröva din kreditvärdighet. När det görs väldigt många kreditupplysningar på dig som person ser det illa ut, eftersom många låneansökningar under en kort tidsperiod tyder på en trasslig personlig ekonomi. Anlitar du istället en låneförmedlare räcker det med att endast en kreditupplysning görs.

Sätt press på banken

Även om du har för avsikt att låna pengar av din nuvarande bank kan det vara klokt att använda låneförmedlare. Bankerna kämpar hårt för att behålla sina kunder och är ofta beredda att ge dig förmånligare lånevillkor om de märker att du överväger att istället låna av en konkurrent. Att på egen hand hitta bästa räntan är svårt, men om du hittar ett riktigt bra alternativ via en låneförmedlare kan du sedan utnyttja detta för att tvinga din bank att matcha en liknande räntenivå.