Lendo

Vilka är Lendo?

Lendo är en av Nordens mest kända och framstående låneförmedlare. Företaget grundades 2007 med målet att hjälpa konsumenter hitta det mest förmånliga lånet utifrån deras individuella behov. Genom att erbjuda en plattform där användarna enkelt kan jämföra lån från flera olika banker och kreditinstitut, har Lendo etablerat sig som en pålitlig aktör i finansbranschen.

Över åren har Lendo utökats och expanderat över gränserna, och finns nu i flera länder, däribland Sverige, Norge, Danmark och Finland. Med sina nöjda kunder och ett starkt varumärke i branschen är Lendo en av de första plattformarna många vänder sig till när de överväger att ta ett lån.

Det här är Lendo låneförmedling

Med Lendos tjänst kan kunder snabbt få en överblick över vilka lånemöjligheter som finns tillgängliga för dem utan att behöva genomgå flera kreditprövningar. Genom att fylla i en enda ansökan kan användaren få flera låneerbjudanden, vilket inte bara sparar tid men också möjliggör bättre lånevillkor genom konkurrens mellan långivarna.

Lendo är inte en bank i sig utan fungerar som en mellanhand mellan kunder och banker. Detta innebär att Lendo inte lånar ut några egna pengar, utan deras huvuduppgift är att förmedla kontakt mellan låntagare och långivare. Tjänsten är kostnadsfri för användaren, och Lendo erhåller istället provision från de banker och långivare som de samarbetar med.

Jämför lån kostnadsfritt: Lendo låter dig jämföra lån upp till 600 000 kr helt utan kostnad. Just nu erbjuder de en särskild kampanj där det inte tillkommer någon uppläggningsavgift när du samlar dina lån eller när du tar ett privatlån genom dem.

Lendo webbplats

Så här använder du Lendo

  • Snabb och enkel ansökan: Ansökningsprocessen är designad för att vara snabb och effektiv. Du kan fullfölja din ansökan på bara 2 minuter.
  • Endast en kreditupplysning: Trots att Lendo jämför erbjudanden från många långivare, tas endast en kreditupplysning hos UC. Detta minimerar påverkan på din kreditvärdighet.
  • Svar från flera långivare: Efter att du skickat in din ansökan får du svar från upp till 40 olika långivare. Detta ger dig en bred överblick över de bästa alternativen baserat på din ekonomiska situation.
  • Tryggt och säkert: Lendo är en del av Schibsted Group, vilket ger en extra trygghet för dig som kund.
  • Välj lånesumma och lånetid: Du kan enkelt välja önskad lånesumma, mellan 10 000 och 600 000 kr, samt önskad återbetalningstid.
  • Transparenta villkor: Lendo erbjuder tydliga räkneexempel för att du ska kunna förstå totala kostnader och villkor. Deras räntespann ligger mellan 4,70%-33,75%, med en maximal ränta på 33,75%.
  • Många samarbetspartners: Lendo samarbetar med en mängd långivare, inklusive stora banker som IKANO Bank, SEB, Santander, ICA Banken och flera andra.

Genom att ständigt sträva efter att ge användarna det bästa möjliga låneerbjudandet, har de blivit en uppskattad tjänst för många som söker finansieringslösningar.

Hur det fungerar steg-för-steg:

  1. Gör en ansökan: Starta med att fylla i din ansökan digitalt. Processen är snabb och tar cirka 2 minuter.
  2. Jämför erbjudanden: Lendo sammanställer sedan erbjudanden från upp till 40 olika långivare, baserat på din profil och behov.
  3. Välj det bästa lånet: Efter att ha gått igenom de insamlade erbjudandena, välj det lån som passar dig bäst.

Sammantaget gör Lendo det enkelt och tryggt att hitta det mest fördelaktiga lånet utifrån dina specifika behov och förutsättningar.

Exempel på långivare

Totalt finns ett 40-tal långivare inom både större lån utan säkerhet och mindre konsumentkrediter. Här nedanför följer et tlitet urval.

Avida Finans

Avida Finans, oftast bara kallad ”Avida”, är en nordisk finansaktör som har verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Sedan starten 1983 har Avida vuxit och breddat sitt tjänsteutbud för både företag och privatpersoner.

Bank Norwegian

Bank Norwegian AS, ofta bara kallad ”Bank Norwegian”, är en digital nischbank som ursprungligen startade sin verksamhet i Norge. Banken lanserades 2007 som en del av det välkända flygbolaget Norwegian Air Shuttle ASA.

Big Bank

Bigbank är en internationell bank som specialiserat sig på insättningar och konsumentlån. Ursprungligen från Estland, grundades Bigbank 1992 och har sedan dess expanderat sin verksamhet till flera europeiska länder.

Bankens huvudprodukter inkluderar insättningskonton och olika typer av konsumentkrediter.

Coop

Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor och har en lång historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Coop är känt för sitt kooperativa ägarskap, vilket innebär att det är medlemmarna, kunderna, som äger och har inflytande över verksamheten.

ICA Banken

ICA Banken är en del av ICA Gruppen och erbjuder en rad finansiella tjänster, inklusive sparande, betaltjänster och lån. Deras låneprodukter omfattar allt från privatlån (utan säkerhet) till bolån. Med ett tydligt fokus på kunden och hållbarhet strävar banken efter att erbjuda konkurrenskraftiga räntor och villkor.

Ikano Bank

Ikano Bank är en familjeägd bank med rötterna i det svenska möbelföretaget IKEA. Banken grundades 1988 av Ingvar Kamprad, IKEA:s grundare, och har sedan dess utvecklats till en modern finansaktör som erbjuder en rad tjänster till privatpersoner och företag. Ikano Bankens produktutbud innefattar bland annat sparande, kreditkort, försäkringar och olika typer av lån, däribland privatlån och billån.

Marginalen Bank

Marginalen Bank är en svensk bank med en historia som sträcker sig tillbaka till 1970-talet. Banken erbjuder en rad finansiella tjänster och produkter för både privatpersoner och företag.

För privatpersoner inkluderar deras tjänster allt från sparande, kreditkort och privatlån till försäkringar. För företag erbjuder Marginalen Bank tjänster såsom företagslån, leasing, fakturaservice och andra skräddarsydda finansieringslösningar.

Resurs Bank

Resurs Bank är en av Nordens ledande nischbanker med över 40 års erfarenhet av flexibla betal- och finansieringslösningar. Banken startade sin verksamhet i 1977 och har sedan dess utvecklat sitt erbjudande till att inkludera allt från konsumtionslån till sparande och kreditkort.

Särskilt känt är Resurs för sina samarbeten med detaljhandeln där de erbjuder skräddarsydda betalningslösningar, vilket underlättar för kunder att genomföra köp på avbetalning eller med räntefria perioder. Utöver detta har Resurs Bank också privatlån, sparande och försäkringar i sitt produktutbud.

Risicum

Risicum är en finansaktör som har verkat på den nordiska marknaden sedan 2005. Företaget erbjuder främst konsumentkrediter och har sedan sin start strävat efter att tillhandahålla snabba och enkla lösningar för sina kunder.

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank är en del av Santander Group, en av världens största och mest välkända bankgrupper. Banken har en stark närvaro i Norden och fokuserar främst på konsumentfinansiering. Santander Consumer Bank erbjuder ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster, däribland sparande, kreditkort och olika låneprodukter.

De är särskilt kända för sina billån och konsumtionslån, men erbjuder också finansieringslösningar för återförsäljare och partners inom detaljhandel.

SevenDay

SevenDay Finans AB, oftast känd som SevenDay, är en svensk finansaktör som specialiserat sig på lån och sparande. Banken har funnits sedan 2008 och har sedan starten fokuserat på att erbjuda enkla och tydliga produkter för sina kunder. De är mest kända för sina privatlån och sparkonton.

Svea Ekonomi

Svea Ekonomi, ofta bara kallad ”Svea”, är en svensk finans- och administrativ tjänsteleverantör som startade sin verksamhet 1981. Sedan starten har Svea vuxit och utvecklat en bred portfölj av tjänster inom finanssektorn.

Och många fler.