Merax

En recension av långivaren

Merax snabbinformation

Lånebelopp: 3 000 - 30 000 kr
Löptid: 1 - 180 mån
Ränta: 43.48 %
Effektiva Ränta: 75.9 %
Helgbetalning
Betalningsanmärkning
Tar ej UC
Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 475 kr
 • Administrationsavgift: 25 kr
 • Fakturaavgift: 0 kr
Villkor
 • Årsinkomst: 120 000 kr
 • Ålder: 18 - 70 år
 • Kreditupplysning: Bisnode
 • Betalningsanmärkning: Ja
Egenskaper
 • Direktbetalning: Nej
 • Helgbetalning: Ja
 • Första lånet gratis: Nej
 • Revolverande Kredit: Ja

Låneexempel

Krediten har 43,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 75,9 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 404 kr.

Recension av Merax Kontokredit: Flexibelt Lånealternativ för Alla

Merax står ut som en av de mest flexibla och tillgängliga långivarna på den svenska marknaden. Med möjlighet att låna upp till 30000 kr utan UC och med snabb utbetalning samma dag, erbjuder Merax en kontokredit som kan vara den perfekta lösningen för dig som behöver snabb ekonomisk hjälp.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen är snabb och smidig. Du kan enkelt ansöka online med ditt BankID och vanligtvis får du besked inom 24 timmar. För de som är oroliga för sina kreditbetyg är det en extra fördel att Merax inte använder UC för kreditupplysningar, utan istället Bisnode.

Flexibilitet och utbetalning

En av de stora fördelarna med Merax är att de erbjuder en hög grad av flexibilitet. Du kan begära uttag av outnyttjat utrymme upp till din kreditgräns och även ansöka om att öka din kreditgräns via Mina Sidor. Utbetalning sker samma dag som krediten beviljas, vilket gör det till ett attraktivt val för den som behöver pengar snabbt.

Återbetalning och avgifter

Merax har en fast ränta på 43.48 %, med en lägsta och högsta effektiva ränta på 75.9 %. Det är viktigt att notera att uppläggningsavgiften är 475 kr, och det finns en administrationsavgift på 25 kr per månad. Minsta återbetalning är 8 % av utestående skuld, eller minst 500 kr.

Betalningsanmärkningar

Ett annat område där Merax skiljer sig från många andra långivare är deras öppenhet för att bevilja lån trots betalningsanmärkningar. Detta gör Merax till en mer tillgänglig option för de som har svårt att få lån på grund av sin kreditvärdighet.

Trygghet med kreditskydd

Merax erbjuder en kreditskyddsförsäkring som täcker dig vid arbetslöshet, sjukdom eller olycksfall. Försäkringen löser också utestående skuld om den försäkrade avlider, vilket ger en extra nivå av trygghet.

Sammanfattning

Merax erbjuder en hög grad av flexibilitet och snabb utbetalning, och de tar inte UC för kreditkontroller. Med möjlighet att låna upp till 30000 kr även för de med betalningsanmärkningar, är Merax en av de mest inkluderande och flexibla långivarna på den svenska marknaden.


Senast uppdaterad: 25 september 2023

Vill du se andra alternativ?

BrixoCashbuddyCredifiDaypayExtralånetFerratumFlexkontotKlara LånKlicklånKontantfinansLoanstepLumifyMobillånNätlånNorthmillSaldoSMSpengarThornTryggkreditVivus