Nyheter och bloggat

Här hittar du nyheter och saker vi bloggat om som berör sms-lån och konsumentkrediter. Den här avdelningen har i samband med redesign genomgått vissa förändringar men det kommer snart upp fler artiklar.

Ekonomisk misshandel

Ekonomisk misshandel kan vara svårt att identifiera. Det kan utvecklas långsamt och börja med beteende som verkar skyddande eller omtänksamt till en början men som med tiden leder till stora problem. I den här artikeln lär du dig hur ekonomisk misshandel kan se ut och hur du skyddar dig.

Misstagen du bör undvika för att inte förlora pengar

Pengar är en känslig fråga för många människor. Den kan vara så känslig att man istället för att lära sig hantera dem väl istället fokuserar på att tjäna och spendera dem.  Det finns två typer av människor:

  • De som ökar sin förmögenhet.
  • De som förlorar den.

Här ser vi till att dina chanser ökar för att bli den förstnämnda.

Låna till jul och semester - är det verkligen nödvändigt?

I den här artikeln får du tips på saker som du kan tänka för att slippa ta lån inför viktiga helger som exempelvis julen eller under semestern.  Den genomsnittliga familjen kommer att spendera tusentals eller tiotusentals kronor och därför är det bra att vara ute i tid med sparande och förberedelser.

Svenskt kreditregister - vägen framåt mot överskuldsättning?

Överskuldsättning (dvs. att inte kunna hantera sina skulder) är ett samhällsekonomiskt problem. Det är även ett problem som riksdagen under lång tid försökt hitta lösningar på. Detta bland annat genom att införa amorteringskrav på bolån samt begränsa snabblånens struktur.

Samtidigt kvarstår problemet och allt fler aktörer efterfrågar ett nationellt kreditregister. Ett liknande register finns redan i Norge och i en utvärdering påvisas goda resultat med bland annat betydligt färre inkassokrav.

Alla sms-lån förtjänar inte sms-lånets rykte

En nygammal artikel som förklarar problemet med att kalla alla lån utan säkerhet för sms-lån.

Den ger en insikt i vilket som var det största problemet med sms-lån och vad det var som till slut tvingade fram lagen om högkostnadskrediter med begränsad ränta, räntetak och förbud mot fler förlängningar än en.

Aftonbladet är övertaggad på sms-lån

För att underlätta för läsarna använder de flesta tidningar ”taggar” som gör att man kan klicka sig vidare till ämnen som artikeln handlar om. En artikel om olika lån kan exempelvis vara taggad med sms-lån, privatlån och privatekonomi. Men ibland går taggningen kanske lite väl fort. Eller har Aftonbladet någon tanke bakom att tagga artiklar med ”sms-lån” trots att de uppenbarligen inte handlar om det?

Där blev Klarna dyrare än snabblånet

När en produkt köps genom en E-butik sker detta idag extremt ofta med betalningslösning från ett större kreditföretag. En av de största är Klarna men de är knappast ensamma. När betalningsalternativ väljs kan man välja att betala allt på en gång eller delbetala över en viss period. Med låg månadsbetalning kan det vara lockande med delbetalning – men smakar det så kostar det.