Simon Nyström

Simon Nyström

Skapare av SmslånOnline.se och grundare av Next Lead Sweden AB

Jag startade den här webbplatsen på allvar år 2013.  Jag har varit verksam i konsumentkreditbranschen helt och fullt sedan sedan 2013, men redan 2009 då domännamnet SmslånOnline.se registrerades började jag intressera mig för. I bagaget har jag bland annat 10 poäng universitetsmatematik för ingenjörer (som torde kvalificera för de uträkningar som görs på sajten). Jag fick snurr på mitt företag under universitetsstudierna och valde då att hoppa av och satsa på företagandet istället.

Jag är även grundare av och delägare i aktiebolaget Next Lead Sweden AB (tidigare Språksam AB). Med åren har jag byggt upp en god förståelse för smslån, privatlån och konsumentkrediter i största allmänhet. Jag har även goda kunskaper inom webbutveckling och Internetmarknadsföring.

Hur det började

I slutet av 2012 började jag allt mer uppmärksamma och irritera mig på att de jämförelsewebbplatser som syntes bäst inom smslån var anonyma, att tipsen som gavs var väldigt tunna, att informationen i de flesta fall på ett eller annat sätt var missledande och i värsta fall lögnaktiga – med påståenden som att det ena eller det andra lånet var ”det bästa” – helt utan fog för påståendet. Det gjorde att jag startade smslånprojektet som kom att bli ett spambekämpande koncept där jag t.o.m. fick Google att agera och städa upp i svenska Google inom smslån via ett eget programmerat verktyg som summerade spam i sökresultaten genom att koppla ihop IP:nummer, ägarnamn, registrarer, skapandedatum, screenshots m.m och gjorde på så sätt en liten minisökmotor för att snabbt få fram om en sajtägare på något sätt var ihopkopplad med ett spam-nätverk. Med åren har detta fallit i glömska, men det var en ganska stor grej då i branschen. Här är bloggposten som Googles spamchef uppmärksammade och agerade på. Jag bloggade massor av smslån på den tiden och hur fult det kunde se ut i största allmänhet bland sökresultaten. Nuförtiden har det blivit betydligt bättre. Jag har rensat bort all projektinformation från SmslånOnline.se eftersom fokus ligger på relevant information för just låntagare nuförtiden. Du hittar dock gammal information om projektet i min blogg och jag har en pdf-fil kvar som berättar lite Internethistoria.

SmslånOnline.se idag

På SmslånOnline.se vill vi ge dig verktygen för att själv kunna fatta beslutet om vad som är bästa lånet med vägledning av prisjämförelsefunktionen och information om hur lån fungerar. Verkar det lite dyrare än på andra ställen där du kan jämföra lån? Det beror på att vi inte räknar med glädjekalkyler som baseras på orimliga antaganden (exempelvis lägsta räntan även för små lånebelopp). Målet är inte att locka – målet är att göra mest rätt och ge bra tips till den som redan söker efter ett snabblån.

Med lite extra information om amortering och hur olika låneprodukter fungerar har du sedan en ganska bra chans att göra ett val som du blir nöjd med – utan några större överraskningar.

Exempel: Det gäller att du förstår hur lån fungerar för att förstå hur vi räknar när du använder prisverktyget ifall du vill ha stenkoll på fallgroparna när du jämför olika låneprodukter.

SmslånOnline.se är inte Sveriges snyggaste webbplats, den har ju trots allt några år på nacken, men informationen tode vara utförlig och korrekt och beräkningarna tar hänsyn till både låneprodukt och amortering. Dessutom med en redovisning av hur vi har räknat. Där brister i princip alla konkurrenter. Många gånger är det bara påhittade värden – men det ser bra ut när man drar i slidern 😉

SmslånOnline.se genomgick under 2020 en total redesign samt fick nya funktioner implementerade för att kunna konkurrera både vad gäller information, utseende och funktionalitet.

Kontakta
mig

Vänligen -
skicka i första hand mail!