Smslån Online

Om oss

SmslånOnline.se ägs av svenska aktiebolaget Språksam AB, org.nr. 556497-6735. Företaget har sedan 2013 haft jämförelser av mindre konsumentkrediter och större lån utan säkerhet som huvudverksamhet. Vi strävar att alltid efter att leverera korrekt och uppdaterad information samt att hitta nya sätt att göra våra besökare nöjda.

Om webbplatsens upphovsman

SmslånOnline.se är en jämförelsewebbplats för smslån och konsumentkrediter som skapades av mig, Simon Nyström, en 42-årig Umeåbo. Jag har drivit webbplatsen på heltid sedan 2013, men webbplatsen registrerades redan 2009 och drevs då i betydigt mindre skala och på en minst sagt ”avslappnad” nivå.

När jag startade SmslånOnline.se på allvar 2013 var alla jämförelsesajter inom ämnet totalt anonyma och med den seriositet som där hör till. D.v.s varken speciellt seriösa eller upplysande. Huvudfokus var pengar i fickan för webbplatsägaren och att uppgifterna var korrekta var inte i närheten lika viktigt. Det var en allmän uppfattning att framgång inom synlighet inom ämnet smslån krävde att man vara beredd att göra som alla andra, vilket underförstått betydde att man var tvungen att spamma sönder hela Internet med undermåliga smslånetips. För ”det var så de aktörer som hade synlighet i Google jobbade”.

Jag höll inte med. Min åsikt var att saker var på väg att förändras och att tidigare påstående togs som sanning enbart av den enkla anledningen att ingen person hittills öppet vågat stå för vad de faktiskt jobbar med utan istället valt anonymitet och mer eller mindre suspekta metoder vilket även får till följd att innehållet håller samma kvallitet. Påståendet att ”man måste göra som alla andra” hade ingen grund enligt mig eftersom seriösa metoder inte prövats ordentligt.

I december 2012 twittrade jag om att jag tänkte bryta denna trend och göra ämnet smslån ”as good as it gets” genom att fokusera på kvalitet, information och transparens. Genom att sätta ett ansikte på en tjänst så blir man helt enkelt trovärdigare eftersom varje uppdagat fel tas mer personligt och att ansvarig direkt känner en större vilja att åtgärda eventuellaproblem och felaktigheter.

Sagt och gjort. År 2013 började jag driva den här sajten på blodigt allvar. Jag bloggade även om projektet, fick en relativt sett stor följarskara och lyckades med konststycket att skapa engagemang inom ämnet smslån. Detta är inget som är direkt enkelt eftersom smslån var och är ett kontroversiellt ämne som inte direkt behandlas med silkesvantar i media. Men faktum var att jag redan Inom ett halvår hade knipit förstaplatsen på ordet ”smslån” i Google. Folk fick upp ögonen för projektets framgång samtidigt som en del konkurrenter försökte bedriva sabotageverksamhet mot sajten - vilket inte lyckades. Däremot avslöjades en av dessa med byxorna nere (även om jag så här åratal senare valt att ta bort namnet på vederbörande).

Återkommande sabotageförsök ledde till slut att jag blev motiverad till att skapa anti-spamverktyget "Lånesnoken". Det var ett verktyg som summerade alla webbplatser med synlighet på google inom typiskt lukrativa sökningar som bland annat ”smslån”, ”låna pengar”, ”lån utan UC” - som ofta förknippades med spam. Genom whoissökningar och diverse verktyg skapades en liten databas där information om varje webbplats som sök upp i resultaten sparades tillsammans med en skärmdump av webbplatsen, information om IP-adress, ägare, registreringsdatum, registrar o.s.v, o.sv. På så sätt skapades möjligheten att sammanfatta allt spam och hitta ägarna bakom. När jag satt ihop det grövsta spammet i listor skrevs en bloggpost vilket Googles dåvarande chef för spambekämpning Matt Cutts agerade på efter att en tweet som skickats vidare till Cutts väckt uppmärksamhet. Dagarna efteråt var allt smslånespam i Google spårlöst borta och efter det har problemen aldrig återkommit på samma sätt.

2015 och framåt var det mesta guld och gröna skogar. Jag beslutade mig för att göra ytterligare något vettigt av webbplatsen och blev Guldvänföretag till Barncancerfonden. Det innebär att 150.000:- av sidans intäkter oavkortat började gå till till Barncancerfonden varje år. År 2018 torde vi väl vara uppe i halvmiljonen skänkta pengar eller så.

Åren därefter präglades av fortsatt framgång med SmslånOnline och jag beslöt mig för att även bli vänföretag till ECPAT. Och ungefär på den vägen är det med toppar och dalar efter resans väg.

Mer om mig

Jag är ingen ekonom, men har precis som jag säger jobbat med smslån och konsumentkrediter på heltid sedan 2013. Jag är även programmerare och webbutvecklare och har iallafall klarat av ingenjörsmatematiken på universitetet (studierna till dataingenjör fullbordades ej eftersom min företagsverksamhet började snurra på redan 2004). Jag vill påstå att min kunskap i ämnet är god och kommer aldrig att uppmana dig att ta ett lån i onödan utan istället se till att du får informationen och verktygen du behöver för att själv fatta ditt beslut.

Några artiklar som jag skrivit

Jag utelämnar det alltför enkla och väljer hellre debattartiklar eller något mer djuplodande artiklar.

Vad är sant om smslån?

Löptider och lånekostnader

Alla smslån förtjänar inte smslånets rykte

CSN:s påminnelseavgift på 450 kronor och andra statliga avgifter

Effektiv ränta på 49 kvadriljarder procent okej för staten

Mer i bloggen.

Några verktyg som jag programmerat

Alla smslån

Låna pengar

Lånekalkylator för annuitetslån (på vår systersajt)

Räkna ut och förstå effektiv ränta

Jämför lånekostnader för två olika upplägg

Övriga artiklar

All information som skrivs, vare sig den skrivs av mig själv eller någon av våra frilansare - blir alltid korrekturläst av mig innan publicering.

Jämförelser av långivare

Priserna hämtas från långivarnas webbplatser - men även genom kommunikation med de olika aktörerna på den svenska marknaden. Vi eftersträvar korrekt information om de långivare som presenteras och svar på vanliga frågor som typiskt efterfrågas av den som söker ett konsumtionslån.

Låntagare har olika behov. Många av våra besökare är främst ute efter mindre belopp under 10.000 kronor men har bråttom och vill ha lånet utbetalt direkt. Vi visar exempelvis vilka företag som har öppet precis nu och kan göra direktutbetalningar även under kvällar och helger. Andra vill veta var de kan låna utan UC för att inte riskera sin kreditvärdighet och andra vill veta vilka kreditgivare som inte per automatik personer med en betalningsanmärkning.

Vi ser alltid till att göra ordentlig research. Vi kontrollerar priser- och räntesatser veckovis och har både import- och direktläsningsfunktioner för att enklare leverera uppdaterad och korrekt information.

Affiliateverksamhet

SmslånOnline.se erhåller hänvisningsprovision via s.k. affiliatelänkar (påverkar ej din kostnad) för förmedlade kunder. Det är viktigt att förstå att betygen ändå är satta ur ett neutralt kundperspektiv. De betyg som du hittar i långivarnas recensioner ska inte ses som personliga rekommendationer utan ska användas som en snabb och enkel markör som ger en ledtråd till om företaget bör kollas upp er i detalj eller ej innan du tar ett lån. Läs mer om vad rankingen betyder.

Kontakt

Frågor om lån: Om du behöver hjälp med ett existerande lån eller har frågor om ett specifikt lån är bästa sättet att få hjälp att kontakta långivaren direkt.

Övriga frågor: Vi föredrar epost vid första kontakt. Skicka epost till Simon Nyström som är webbansvarig på [email protected]

Medarbetare

Ett guldvänföretag till Barncancerfonden

Att låna via oss kostar dig inget extra - men gör större nytta!

SmslånOnline.se är Guldvänföretag till Barncancerfonden och skänker varje år 150.000 kronor.

SmslånOnline.se (Språksam AB) är sedan 2015 guldvänföretag med Barncancerfonden och har sedan dess skänkt ungefär 500.000 kronor. Vi är även vänföretag till ECPAT där den sistnämna eftersträvar att stoppa sexhandel med barn.

UPPDATERING: Pga ekonomiska oegentligheter hos en av Barncancerfondens underleverantörer 2018 har vi tills vidare ställt in fortsatt stöd till Barncancerfonden. Vi stöttar för närvarande ECPAT istället.

Företagsuppgifter

Bolagsnamn: Språksam AB
Org.nr: 556497-6735
Manhemsgatan 3
931 34 Skellefteå

Innehar F-skatt.