SmslånOnline.se - Bästa sättet att jämföra sms-lån

Pantbanken

Pantbanken är ett bra alternativ för dig som inte får lån. Kanske har du ett skuldsaldo hos Kronofogden eller för många betalningsanmärkningar. Här lär du dig vad en pantbank är och hur den fungerar.

Pantbank - man som gör en värdering

Så gott som alla hamnar någon eller några gånger i livet i en ekonomiskt ansträngd situation. Det kan vara arbetslöshet, att du är student och lever på studiemedel, att du behöver göra ett större tandvårdsingrepp eller att kylskåpet går sönder. För vissa är privatekonomi en känslig fråga och det kan kännas jobbigt att behöva fråga nära och kära om ett lån. För många blir den närmaste och enklaste lösningen ett smslån. Fördelen med smslån är att det går snabbt och enkelt. Nackdelen är att det ordinarie priset generellt sett är ganska dyrt, även om inte det heller behöver vara en absolut sanning. Det beror på hur noggrant du väljer och hur god förståelse du har för hur saker fungerar.

Trots att smslån har rykte om sig att låna ut till allt och alla så är det inte en perfekt sanning. Det är exempelvis omöjligt att få lån om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Dessutom blir det både svårare och dyrare att låna om du har dragit på dig en eller flera betalningsanmärkningar.

Det är här alternativet ”pantbanken” kommer in.

Bra alternativ för dig som inte får låna

Pantbanken är en plats dit du kan gå när du behöver pengar snabbt och inte kan bli beviljad ett lån. Det du behöver är ett värdefullt föremål, gärna ett guld-, silver- eller platinasmycke. Detta föremål fungerar som din säkerhet vid lånet. Det behöver inte vara ett smycke eller klocka, även om det är det vanligaste. Du kan också lämna in ett musikinstrument, ett konstverk av värde, hemelektronik eller något antikt. Har du behov av att gå till pantbanken kan du alltid göra ett försök med de saker av värde du är villig att lämna in.

När du kommer in till pantbanken gör de vanligtvis en kostnadsfri värdering och du gör sedan själv en bedömning om du tycker att det är värt priset eller ej. En bonus är att du ibland även kan få reda på något intressant om objektet av pantbankens erfarna värderare. Exempelvis kan du få reda på varifrån ditt vackra smycke eller antikvitet kommer och ungefär hur gammalt det är.

Överge för alltid eller hämta tillbaka?

Gammal guldklocka

Ibland lämnar man in något man inte kommer sakna. Det kan vara ett gammalt musikinstrument som har legat och dammat, ett smycke man aldrig bär eller något annat som man känner att man klarar sig bra utan. Vill man inte hämta upp föremålet igen, så säljer så småningom pantbanken objektet.

Är det däremot så att man har lämnat in något man absolut vill ha tillbaka, kanske sin vigselring eller ett ärvt föremål, så kan man när man har pengar igen hämta upp föremålet och betala en ränta. Vänta dock inte för länge, så att föremålet blir sålt till någon annan.

Fördelar och nackdelar

Fördelen med pantbanken är att du inte tar ett lån du inte kan betala tillbaka. Du har alltid möjlighet att låta pantbanken behålla det du lånat ut. Det är också ett snabbt sätt att få pengar när du behöver. En nackdel är att det kan bli väldigt sorgligt att behöva lämna in saker som har ett emotionellt värde och sedan kanske inte ha pengar att hämta ut det igen. Har du några saker av värde hemma är det ändå en trygghet att veta att du kan lämna in dem på pantbanken ifall det blir nödvändigt.

 

Summering
Man som granskar ett guldföremål
Artikel
Pantbanken - bra alternativ för dig som inte får låna
Beskrivning
Pantbanken är ett bra alternativ för dig som inte får lån. Kanske har du ett skuldsaldo hos Kronofogden eller för många betalningsanmärkningar. Här lär du dig vad en pantbank är och hur den fungerar.
Författare
Publicerat av
SmslånOnline.se
SmslånOnlinese Logo
Scroll to top