Att låna på nätet

Idag kan du kan med enkelhet låna pengar utan säkerhet direkt via din mobil eller stationära dator. Processen är mer eller mindre självförklarande när du besöker någon av långivarna och klickar på ”ansök” – men vi har ändå lagt upp denna korta text som förklarar hur det går till för den som känner sig extremt osäker.

Låna på nätet - SmslånOnline.se

Så går det till att låna på nätet

Exakt tillvägagångdsätt kan variera men som tumregel gäller följande.


1. Hitta rätt låneform
Det första steget i ansökningsprocessen är att hitta den låneform som lämpar sig bäst. Privatlånet kommer vanligtvis med lägst ränta och längre löptid, medan snabblånet kan gå så snabbt som minimala 15 minuter från ansökan till att pengarna finns på ditt konto – men med en högre ränta.


2. Fyll i din ansökan
När du har valt låneform är det dags att fylla i din ansökan. Här skriver du in hur mycket du vill låna, hur lång löptid på lånet som du vill ha. Om du valt en kontokredit väljer du ingen specifik löptid.


3. Svara på frågor om din ekonomiska situation
Långivaren måste försäkra sig om att du har möjlighet att betala av ditt lån. Därför kommer du att få svara på några frågor gällande din privatekonomi. Hit hör exempel frågor om du har arbete eller ej, din lön, din hyra och hur många som lever i hushållet m.m.


4. En kreditupplysning tas
En kreditupplysning på dig kommer att tas och du får därefter ett preliminärt eller slutgiltigt svar direkt.


5. Signera med bankID
Många aktörer vill att du ska få tillgång till ditt lån så fort som möjligt och det vill troligtvis du själv också. Av denna anledning är det idag vanligt att du signerar med ditt BankID. BankID är en mycket trygg och säker metod som du kan använda dig av vid signering och du slipper vänta på papper på posten. När lånelöftet är signerat behöver du bara vänta. Den första autogirobetalningen sker vanligtvis samma månad eller månaden efter att lånet har betalats ut.


6. Vänta på pengarna.
Ett snabblån kan oftast betalas ut direkt redan samma dag medan privatlånen brukar dröja några bankdagar.


OK! Jag är redo att söka efter ett lån!