Sms-lånets fallgropar

Man med miniräknare

Om du inte har pengar idag – är du säker på att du har dem senare?

Om du lånar ett litet lånebelopp och bara i undantagsfall under en kortare period är så leder lånen på den här webbplatsen inte till några problem  kostnadsmässigt.  Dock ska ju lånebeloppet betalas tillbaka också. Hur säker är du egentligen på att pengar du inte har idag kommer att finnas varje månad till den dag som lånet ska vara återbetalt till fullo?

Trots allt blir 15 000 kr som ska betalas tillbaka på 3 månader så mycket som 5 000 kr per månad – och detta är enbart amorteringen, sedan tillkommer räntan och andra avgifter. Det här var ett större problem förut.

Ta alltid som minst hänsyn till månadsbeloppet som ska betalas tillbaka varje månad innan du bestämmer dig.


Idéer som fångas med håv

Impulsköp

Snabblån leder lätt till impulsköp. Kraven på låntagaren är lägre, samtidigt som det är lätt att ansöka ”i farten” med hjälp av mobiltelefonen. Det här leder till att många kan ordna extra pengar spontant när de är på krogen, ute och shoppar eller när den lockande drömresan dyker upp. Enkelheten med att kunna få ut snabba pengar förstärks genom att många långivare erbjuder utbetalning av det lånade beloppet på kvällar och helger. De personer som har svårt att styra sina impulser kan med fördel tänka till en extra gång innan en låneansökan görs.