Saldo

En recension av långivaren

Saldo snabbinformation

Lånebelopp: 1 000 - 20 000 kr
Löptid: 1 - 60 mån
Ränta: 19.5 - 39.5 %
Effektiva Ränta: 26.5 - 74.4 %
Direktbetalning
Helgbetalning
Betalningsanmärkning
Tar ej UC
Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 395 kr
 • Administrationsavgift: 0 kr
 • Fakturaavgift: 0 kr
Villkor
 • Årsinkomst: 100 000 kr
 • Ålder: 18 - 0 år
 • Kreditupplysning: Bisnode
 • Betalningsanmärkning: Ja
Egenskaper
 • Direktbetalning: Ja*
 • Helgbetalning: Ja
 • Första lånet gratis: Nej
 • Revolverande Kredit: Ja

* Direktbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Danske Bank.

Låneexempel

Ett representativt exempel: Vid utnyttjad kredit på 5 000 kr med nominell bunden ränta 39,5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 6 672,89 kr (556,07 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 74,4%.

Saldo – finansbolaget som lyssnar och lånar ut

Saldo, låter det som en dans? Kanske inte, men det kan definitivt föra dig genom ekonomins svängar med en viss grace. Men dansar Saldo verkligen till din melodi? Låt oss ta reda på det.

Erfarenhet gör mästaren

Med över tio års erfarenhet inom konsumentfinansiering, erbjuder Saldo snabba handläggningstider och utbetalningar som gör att du inte behöver vänta i evigheter. Det är som snabbmat för din plånbok, fast nyttigare.

Kreditupplysning utan att tappa poäng

Du vet hur en ishockeyspelare undviker att bli tacklad? Precis, genom att vara snabb och smart. Saldo tar dina kreditupplysningar genom Bisnode, så du slipper de där hårda tacklingarna mot din kreditvärdighet som UC kan innebära.

Individuell behandling, inte bara en i mängden

Saldo tar det personligt – men på ett bra sätt. Varje låneansökan granskas individuellt, vilket ger en bättre chans för dig att få lånet du behöver. Det är en skräddarsydd upplevelse i en värld full av konfektion.

Flexibilitet i centrum

Har du hört talas om att flexibilitet är framtidens valuta? Med Saldo får du en kreditgräns på antingen eller 20000 kronor, som du kan använda om och om igen. Det är som en ekonomisk buffé där du kan ta för dig flera gånger.

Extra trygghet för osäkra tider

Livet är som en trampolin, fullt av upp- och nedgångar. Men med Saldo Trygghetsförsäkring, har du något som dämpar fallet. Försäkringen täcker inkomstförlust vid sjukdom, sjukhusvistelse och ofrivillig arbetslöshet. Det är som en livboj i stormiga vatten.

Det finstilta och villkoren

Ja, det finns alltid en hake, eller hur? Du måste vara mellan 18 och 64 år, ha en stabil inkomst och, naturligtvis, vara kund hos Saldo. Försäkringspremien ligger på 6,5 procent av ditt valda försäkringsbelopp, så det kan vara klokt att väga för- och nackdelar.

Sammanfattning: en tillförlitlig partner eller bara en fluga?

Om du söker en långivare som ser mer än bara siffror och som kan erbjuda dig en palett av valmöjligheter, då kan Saldo mycket väl vara din go-to. Men kom ihåg, ingen tjänst är perfekt, så se till att läsa det finstilta innan du skriver under på den punkterade linjen.

Om du ser dig själv som kapten på ditt eget finansiella skepp, då kan Saldo vara en utmärkt första styrman. Men tänk på, även den bästa styrman kan inte ersätta en god kapten. Planera därför din ekonomi klokt.


Senast uppdaterad: 25 september 2023

Vill du se andra alternativ?

BrixoCashbuddyCredifiDaypayExtralånetFerratumFlexkontotKlara LånKlicklånKontantfinansLoanstepLumifyMeraxMobillånNätlånNorthmillSMSpengarThornTryggkreditVivus