SmslånOnline.se - Bästa sättet att jämföra smslån

Savelend / Loanstep

Savelend / Loanstep smslån
3.2

Savelend / Loanstep får 3.2 poäng av 5 möjliga i helhetsbetyg. Det är bättre än 28.95% av totalt 39 st betygsatta smslån!

Det här är vårt sätt att jämföra smslånprodukter - inte en personlig rekommendation. Använd våra sök- och jämförelsefunktioner och kontrollera alltid villkoren innan du tar ett smslån!

 • Lånestorlekar 500 - 5 000:-
 • Löptid Upp till 2 mån
 • Effektiv ränta 730.2 % till 3,946.0 %
 • Maxlån, ny kund 5 000:-
 • Datan gäller lånebeloppen som jämförs.

Savelend Sweden AB är ett företag som fungerar som förmedlare mellan personer som har pengar över och den som vill låna, s.k p2p-utlåning. Detta gör att du inte lånar från företaget utan från andra personer och företag, och räntan går alltså inte till företaget utan till den person du lånar av. Man profilerar sig med en vänlig kundtjänst och möjligheten för alla att låna 14 dagar utan ränta och avgifter. Som säkerhet och garant för kundernas pengar använder man namnkunniga revisorer i form av KPMG och håller alla pengar på ett separat klientmedelskonto som är särskiljt från företagets övriga ekonomi.

Med nya produkten Loanstep kan du låna från 15000 kronor till 50 000 kronor upp till 5 år till bättre ränta. I det representativa exemplet hos Loanstep lånar du 22000 kronor i 34 månader med en effektiv ränta på 24,4%. Vi har dock inte valt att redovisa ta med detta lån i våra prislistningar eftersom upplägget är sådant att det är svårredovisat med vårt prisverktyg, ex. den förmedlingsavgift på 4% som tillkommer.

Det här krävs för att låna hos Savelend / Loanstep

 • 18 år fyllda.
 • Deklarerad inkomst.
 • Svenskt bankkonto.

En sedvanlig kreditprövning görs alltid. Fler villkor kan finnas hos Savelend / Loanstep.

Savelend / Loanstep webbplats

Priser hos Savelend / Loanstep

Se priser

Priskommentar: Savelend Sweden AB har precis uppdaterat sin lånprodukt och erbjuder nu längre löptider med förmånligare villkor. Betygssättningen tar till stor del hänsyn till detta och inte till de mer kortsiktiga låneuppläggen.

Prisexempel, låna 1000 kronor:
Löptid 60 dagar: 1560 kr
Kostnad utgör: 560 kr
Eff. ränta: 3946.02 %
Bättre pris än... 0 %

...eller se konkurrerande priser

Kontrollera alltid villkoren hos kreditgivaren innan du lånar.

Godkänd av Finansinspektionen Godkänd av Finansinspektionen
Ett av de första företagen att godkännas. Ansökningar behandlas fortfarande.
Lån utan kostnad Lån utan ränta
Låna 5000 kronor utan ränta i 14 dagar.
Fler kostnadsfria lån
Pengar samma dag Pengar samma dag
Förutsatt att din ansökan är inskickad och behandlad innan 13.30 vardagar.
Betalningsanmärkning OK Accepterar betalningsanmärkning
Kan bero på lånestorlek.
Ej UC Tar ej UC
Savelend / Loanstep använder Creditsafe.
BankID BankID/E-legitimation
Enkel legitimering med E-legitimation.
Ej helgutbetalning

Allmänt om SMS-lån hos Savelend

Savelend låter alla personer, både nya och återkommande kunder att låna ränte- och kostnadsfritt i 14 dagar. Om du väljer att avvakta med att betala tillbaka lånet till dess 30 dagar har gått, som du alltid kan göra, så går hela räntan tillbaka till de personer som har lånat ut kapitalet från början, personer som företaget säger ”kan vara din granne eller dina bästa vänner”.

Savelend beviljar lån mellan 500 kr upp till 5000 kr. Den maximala summan var tidigare 3000 kr men man har alltså valt att gå upp till ett högre maxbelopp. Om du får avslag på din ansökan så kan du kontakta Savelend igen som då gör en manuell bedömning av din betalningsförmåga och kan således under rätt omständigheter även bevilja personer som har betalningsanmärkningar.

Kundtjänst och kommunikation

Savelend bygger enligt dem själv mycket av sin affärsmodell genom att ha en bra service mot kunderna för att kompensera för att det finns konkurrenter som är billigare. Allt enligt samtal med Savelend. Detta syns i allt från kommunikationen på hemsidan till hur man bemöter sina kunder via telefon, chatt och e-mail. Man har även ett nyhetsbrev som ska hjälpa dig att förbättra din finansiella situation genom råd och tips.

Så hur går det då till att låna?

Du ansöker om ett lån via deras hemsida genom att fylla i ett enkelt formulär med dina uppgifter. Du kan sedan enkelt legitimera dig med bankID. Om lånet beviljas får du snabbt besked om du klarar de uppställda krav man har. När du har beviljats ett lån så kontrollerar man att det finns tillräckligt med kapital insatt från sina Sparare och gör sedan en utbetalning till dig.

Du får inom några dagar en faktura med inbetalningsuppgifter. Om du betalar tillbaka inom 14 dagar från det att lånet utbetalades betalar du endast tillbaka lånesumman, annars får du betala hela summan. Innan du har fått fakturan kan du alltid logga in på ditt konto och se uppgifterna om ditt lån direkt.

Fördelar

Tack vare p2p-lånemodellen finns det en möjlighet för den som har pengar över att själv bli långivare och tjäna pengar på utlåningen. Räntan går nämligen inte till Savelend utan till den som lånar ut.

Nackdelar

Lånekostnaden är relativt hög hos Savelend, inte minst för lägre lånebelopp. Det är delvis förståeligt eftersom de vill locka personer att bli långivare och då är det viktigt att få skäligt betalt för att låna ut.

Öppettider

 • Måndag: 09:00-16:00
 • Tisdag: 09:00-16:00
 • Onsdag: 09:00-16:00
 • Torsdag:09:00-16:00
 • Fredag: 09:00-16:00
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt

Kontakt

 • Savelend Sweden AB
 • Muréngatan 1
  80251 Gävle
 • Tel: 026 222 28 38
 • Mail: info@savelend.se
Recension - Savelend / Loanstep
Helhetsbetyg 3.20/5