Sefina Pantbank

Vill du snabbt omvandla dina värdesaker till kontanter? Lär dig allt om hur en modern pantbank som Sefina Pantbank kan hjälpa dig i vår utförliga guide.

Översikt över lånevillkor

Sefina Pantbank erbjuder lån som sträcker sig från 1 000 kronor till 1 000 000 kronor, med en löptid på upp till tre månader. Årsräntan varierar mellan 3,25% och 3,95% och bestäms individuellt efter att ansökan är inskickad. En uppläggningsavgift på 50 kronor tillkommer.

Krav för att ansöka om lån

 • Du måste vara minst 18 år gammal.

Vad är Sefina Pantbank?

Verksamhet och tjänster

Sefina Pantbank är en plats där du kan värdera och pantsätta dina tillhörigheter eller guld. Genom att pantsätta dina ägodelar kan du snabbt omvandla dem till likvida medel. Om du inte kan återbetala lånet säljs dina pantsatta ägodelar, vilket gör det möjligt för andra att köpa dem via Sefinas webbutik eller auktioner.

Modernisering av pantbanken

Online och Fysiska Butiker

Till skillnad från traditionella pantbanker, har Sefina valt att digitalisera stora delar av sin verksamhet. Förutom ett omfattande nätverk av fysiska butiker i Sverige, erbjuder företaget även online-tjänster. Som lånekund får du också tillgång till ett eget konto för att hantera ditt lån, som du verifierar med BankID.

Hur man tar ett pantlån

Steg-för-Steg Guide

 1. Registrera dig som ny kund och verifiera dig med BankID.
 2. Logga in om du redan har ett befintligt konto.
 3. Välj ”Låna online”.
 4. Fyll i formuläret och beskriv dina tillhörigheter som du önskar få värderade.
 5. Mottag ett förtryckt paket för att skicka in dina tillhörigheter.
 6. Få dina ägodelar värderade och godkänn värderingen.
 7. Begär ett pantlån och få pengarna utbetalda.

Värdering och avgifter

Hos Sefina är värderingen av dina föremål kostnadsfri och genomförs vanligtvis inom 24 timmar. Förutom räntan, tillkommer en expeditionsavgift om 50 kronor.

Typer av ägodelar som kan pantsättas

Ägodelar såsom konst, guld, smycken och dyra klockor är vanligtvis av intresse. Dock är andra värdefulla föremål som möbler och ädelstenar också av intresse.

För- och nackdelar

Positiva Aspekter

 • Låg ränta.
 • Ingen ekonomisk risk.

Negativa aspekter

 • Processen kan ta tid eftersom föremålen måste fotograferas och värderas.

Företagsinformation

Sefina Pantbank ägs av Sefina Svensk Pantbelåning AB. Omsättningen för år 2019 var 242 miljoner SEK och antalet anställda var 98.

Slutsats: Är Sefina Pantbank ett bra val?

Sefina Pantbank rekommenderas starkt, särskilt för de som har betalningsanmärkningar eller skulder. Med Sefina Pantbank löper du ingen risk att skuldsätta dig ytterligare, och årsräntan är konkurrenskraftig jämfört med andra högkostnadskrediter.